عمار الحکیم، رئیس ائتلاف ملی عراق در دیدار با " آنتونی بلینکن "، معاون وزیر خارجه آمریکا تعیین طرف های شرکت کننده در عملیات آزادسازی موصل را حق دولت عراق برشمرد .

بیژن نجفی: عمار الحکیم، رئیس ائتلاف ملی عراق تاکید کرد که دولت این کشور حق دارد، طرف های شرکت کننده در عملیات آزادسازی موصل را تعیین نماید.

عمار الحکیم در این دیدار بر ضرورت اتحاد ملی در عراق تاکید کرد. گفتنی است که «بلینکن» پیش از این با حیدر العبادی نخست وزیر عراق نیز دیدار و در زمینه آزادسازی شهر موصل از سیطره داعش، موضوع تروریسم و افزایش حمایت از عراق و نیز بررسی پیرامون مرحله بعد از داعش گفتگو کرد.

افزایش رایزنی های مقامات آمریکایی با مقامات عراقی در پی تقویت نیروهای آمریکایی در عراق به بهانه مبارزه با تروریسم در ماههای اخیر موجب شده است که بسیاری از گروه ها و شخصیت های عراقی، هوشیاری بغداد را درقبال توطئه جدید واشنگتن برای تقویت حضور نظامی در عراق خواستار شوند.

هرچند محافل آمریکایی هدف سفر مسئولان آمریکایی به عراق را رایزنی درباره ارتقای عملکرد مبارزه با تروریسم قلمداد می کنند، اما بسیاری از گروه ها و شخصیت های عراقی معتقدند، هدف همه این تحرکات، تقویت حضور نظامی آمریکا در عراق و سهیم شدن این کشور در پیروزی قریب الوقوع عراق در رویارویی با داعش است.

بدبینی شخصیت ها و گروه های سیاسی عراقی به نیات آمریکا از آنجا نشات می گیرد که واشنگتن با وجود آگاهی از مشکلات تسلیحاتی عراق برای مبارزه با گروه های تروریستی، همچنان در اجرای تعهدات خود در قبال ارسال سلاح های خریداری شده از سوی عراق به بغداد، کارشکنی می کند.

براساس این دیدگاه آمریکا که پس از خروج رسمی نظامیان خود از عراق در سال 2011، درصدد بود به نوعی حضورش را در منطقه بویژه عراق توجیه کند، این بار تلاش می کند با بهانه قرار دادن همکاری امنیتی با دولت عراق برای مبارزه گروه تروریستی داعش، زمینه حضور دوباره در این کشور و منطقه را فراهم کند.

تحولات عراق نشان داده است که رشد و گسترش تروریسم در عراق ضمن اینکه نتیجه سیاستهای آمریکا در قبال عراق است بلکه شواهد زیادی مبنی بر حمایت آمریکا از تروریسم با هدف تضعیف محور مقاومت در منطقه غرب آسیا و اعمال فشار بر دولت مرکزی عراق وجود دارد.

اگرچه آمریکا از اکتبر 2014 ائتلاف به اصطلاح بین المللی ضد داعش را تشکیل داد و حضور نظامی آن بار دیگر در عراق افزایش پیدا کرد اما کمتر به شکل جدی با تروریسم مبارزه کرد زیرا از بین رفتن داعش با منافع ملی آمریکا سازگار نیست.

زمانی که ارتش و نیروهای مردمی عراق در جنگ با تروریسم موفقیت های مهمی به دست آوردند نیز آمریکا و متحدان منطقه ای آن علیه نیروهای مردمی عراق فضاسازی و به این نیروها اتهامات بی اساس زیادی وارد کردند.

در چنین فضایی، مقامات آمریکایی در دیدار با مقامات عراقی بر مشارکت نیروهای آمریکایی در نبرد با تروریستها برای پس گرفتن دیگر مناطق در کنترل گروه تکفیری داعش تاکید دارند.

با توجه به اینکه ارتش و نیروهای مردمی عراق طی ماه های اخیر پیروزی های مهمی علیه تروریستها به دست آوردند، به نظر می رسد آمریکا در صدد این است که خود را در این پیروزی های میدانی سهیم کند ضمن آنکه از این طریق زمینه لازم برای پیگیری سیاستهای فتنه گرانه، در عراق پس از داعش را فراهم کنند.

در این زمینه محافل سیاسی بارها هشدار داده اند که آمریکا به دنبال تامین منافع و تحقق راهبردهای جدید خود در منطقه خاورمیانه از طریق تجزیه عراق است، اما مسئولان عراقی با درک موقعیت حساس این کشور و آگاهی از تجربه ناموفق حضور و دخالت نیروهای آمریکایی درعملیات ضد تروریستی در عراق در تلاشند با تکیه به نیروهای داخلی و کشورهای دوست، ضمن خنثی کردن توطئه های آمریکا، درخواست خود از جامعه جهانی برای حمایت از نیروهای این کشور برای مبارزه با تروریسم را پیگیری کنند.