ایران پرس- در انفجار انتحاری مسجدی در نیجریه، دست کم پنجاه نمازگزار جان باختند.

«عثمان ابوبکر» سخنگوی پلیس نیجریه با اعلام این که حمله انتحاری به مسجد مسلمانان در منطقه «دزالای»  شهر «موبی» ایالت آداماوا در زمان برگزاری نماز جماعت صبح صورت گرفته است، گروه تروریستی بوکوحرام را مسئول این حمله دانست.

از زمان آزادسازی شهر موبی از اشغال گروه تروریستی بوکوحرام در سال 2014 این اولین بار است که چنین حادثه تروریستی در این شهر رخ داد. فعالیت های تروریستی گروه بوکوحرام تا کنون جان بیش از 20 هزار نفر را  در نیجریه گرفته است. این گروه در حالی به اقدامات تروریستی خود در این کشور به ویژه ضد مسلمانان نیجریه ادامه می دهد که ارتش نیجریه مدتهاست مدعی تلاش برای نابودی بوکوحرام است.

ضعف ارتش نیجریه در مقابله با گروههای تروریستی فرصت را برای ادامه فعالیت آنان از جمله بوکوحرام فراهم کرده است.

برخی نشانه ها حاکی از حمایت های پشت پرده برخی از کشورهای غربی و رژیم‌ صهیونیستی از گروه تروریستی بوکوحرام درنیجریه است که در راستای تامین منافع سیاسی و اقتصادی خود با حمایت های پنهانی از گروه تروریستی بوکوحرام از جمله ارسال اسلحه و ادوات جنگی به تقویت این گروه ادامه می دهند.

ارتش نیجریه پیشتر در پایگاه گروه تروریستی بوکوحرام در جنگلهای «سامبیسا»، شمال شرق این کشور 10 هزار قبضه سلاح از جمله خمپاره و موشک های M-302 ساخت رژیم صهیونیستی با برد 200 کیلومتر را کشف کرد.

تحقیقات مقامات امنیتی در این باره نشان داد که  سلاح ها به طور مستقیم از اسرائیل برای گروه تروریستی بوکوحرام ارسال شده است. همچنین رد پای رژیم صهیونیستی را می توان در افزایش فشار بر مسلمانان این کشور مشاهده کرد. مقامات رژیم صهیونیستی که در سیاست های منطقه ای خود شکست خورده اند اکنون به دنبال جای پای جدیدی در منطقه آفریقا هستند و نیجریه با داشتن تعدد قومی و موقعیت ویژه اقتصادی و سیاسی گزینه خوبی برای آنهاست.

«شیخ آدم سوهو»عضو ارشد جنبش اسلامی نیجریه در اینباره می گوید: دولت نیجریه تحت نفوذ سیاست های رژیم سعودی،آمریکا و رژیم صهیونیستی است و همگی ضد مسلمانان به ویژه شیعیان نیجریه توطئه می کنند.

از بعد اقتصادی نیز نیجریه کشوری حائز اهمیت است؛ کشوری با جمعیت جوان و منابع نفتی غنی، همواره مورد نظر قدرت های استعماری بوده است از این رو دامن زدن به تنش های سیاسی و امنیتی فرصت را برای بهره برداریهای مورد نظر این کشورها فراهم آورده است.

این وضعیت در حالی است که بسیاری از کشورهای غربی همواره از کمک به این کشور در راستای مبارزه با گروه تروریستی بوکوحرام سخن گفته اند اما در عمل نه تنها حمایتی نکرده اند بلکه خود به عاملی برای تشدید فعالیت های این گروه تبدیل شده اند.

اکنون به نظر می رسد تامین امنیت و ریشه کنی بوکوحرام که از جمله شعارهای انتخاباتی «محمدو بوهاری» رئیس جمهوری این کشور در دوران انتخابات بود،به چالش جدی تبدیل شده است که با دخالت های پنهان کشورهای غربی و متحدانشان امکان فائق آمدن برآن، نه تنها با انجام عملیات نظامی قوی بلکه با همکاری همه کشورهای منطقه همچنین قطع حمایت‌های کشورهای غربی و متحدانشان، امکان پذیر است.118/111

بیشتر بخوانید:

 تلفات حمله بوکوحرام در شمال شرق نیجریه

هشدار دولت نیجر در مورد ارتباط با بوکوحرام/ تحلیل

گزارش عفو بین الملل از کشته شدن حدود 400 نفر در حملات بوکوحرام