ایران پرس - با بستری شدن سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه سعودی، دور تازه اقدام های محمد بن سلمان علیه شاهزادگان سعودی آغاز شده است.

سید رضی عمادی- سلمان بن عبدالعزیز، پسر بیست‌ و پنجم عبدالعزیز، بنیانگذار پادشاهی سعودی از سال 2015 به عنوان  هفتمین پادشاه عربستان قدرت را در اختیار گرفت. ملک سلمان 84 ساله از زمان رسیدن به قدرت بارها به علت بیماری و کهولت سن تحت درمان قرار گرفت. منابع خبری در عربستان دوشنبه گذشته خبر انتقال سلمان بن عبدالعزیز به بیمارستان و برخی منابع نیز از وخامت حال وی و حتی برخی دیگر از منابع خبر مرگ وی را منتشر کردند. 

آیا ملک سلمان مرده است؟

 

هر بار که بیماری ملک سلمان شدید شد، موضوع جنگ قدرت میان شاهزادگان سعودی نیز شدت پیدا کرد. در عربستان، قدرت باید در میان فرزندان عبدالعزیز جا به جا شود، اما محمد بن سلمان درصدد است این رسم را از بین برده و خود جایگزین پدرش شود. به عبارت دیگر، هیچ یک از فرزندان عبدالعزیز نامزد جدی کرسی پادشاهی در حال حاضر نیست.

محمد بن سلمان که با پادشاهی پدرش به سمت وزیر دفاع، نایب ولیعهد و سپس به طور همزمان وزیر دفاع و ولیعد عربستان رسید، به خصوص از سال 2017 تاکنون تلاش کرد همه مدعیان کرسی پادشاهی را حذف کند. در همین راستا نیز نوامبر 2017 شماری از شاهزادگان سعودی به اتهام فساد از سوی بن سلمان بازداشت خانگی شدند.

محمد بن نایف که پیش از بن سلمان، سمت ولیعهد سعودی را بر عهده داشت از مهمترین رقبای بن سلمان است که بارها تحت هجمه های شدید وی قرار گرفته است. 

اکنون محمد بن سلمان همزمان با بستری شدن ملک سلمان، دور جدیدی از هجمه علیه محمد بن نایف را آغاز کرد.

بن سلمان در دور جدید تلاش خود محمد بن نایف را به فساد متهم کرده و طوفان توئیتری در این خصوص به راه انداخته است.

 

خبرگزاری رویترز هدف از انتشار این پیام‌ ها را اعتبارزدایی از ولیعهد سابق عربستان سعودی قبل از اعلام جرم علیه او و هموار ساختن راه محمد بن سلمان برای نشستن بر تخت پادشاهی عنوان کرده است. 

در واقع، طوفان توئیتری که علیه محمد بن نایف به راه افتاده، مستقیماً توسط حکومت سعودی به رهبری محمد بن سلمان اجرا می شود.

اگرچه حامیان بن سلمان نقش مهمی در این طوفان توئیتری ایفا می کنند، اما روزنامه نیویورک‌ تایمز از به کارگیری «ربات‌ ها» و همچین «ترول‌‌ های» مجازی برای انتشار پیام‌ هایی در حمایت از بن سلمان و تخریب محمد بن نایف خبر داد. 

این الگوی رفتاری محمد بن سلمان که طی سال های اخیر به کرات علیه شاهزادگان سعودی به کار گرفته شد، گویای شدت گرفتن جنگ قدرت در خاندان آل سعود است. اگرچه بن سلمان تقریباً همه رقبا را حذف کرد، اما همچنان از نفوذ شاهزادگانی نظیر محمد بن نایف یا فیصل بن عبدالله آل سعود، پسر عبدالله بن عبدالعزیز، پادشاه سابق عربستان در بدنه جامعه و در درون خاندان سعودی نگران است. 

می توان گفت اگرچه محمد بن سلمان شانس اصلی برای رسیدن به کرسی پادشاهی عربستان محسوب می شود، اما جنگ قدرت میان «پسر عموهای سعودی» روند تصاعدی دارد و بیش از هر زمان دیگری شدت پیدا کرده است. 

بیشتر بخوانید:

احتمال سلطنت محمد بن سلمان در سال جاری

 فرار یک مسئول ارشد سابق اطلاعات سعودی از بیم تهدیدهای بن‌سلمان

جنگ قدرت "بن سلمان" در چند جبهه/ تحلیل

 

<a href="https://farsi.iranpress.com/middle_east-i186483">آیا ملک سلمان مرده است؟</a>
<a href="https://farsi.iranpress.com/middle_east-i186483">آیا ملک سلمان مرده است؟</a>