ایران پرس- "علی باقری کنی" دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران در چهل و سومین اجلاس شورای حقوق بشر سازمان ملل گفت: کشورهای تحریم کننده دارو صلاحیت عضویت در شورای حقوق بشر را ندارند.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه با یادآوری نقض سیستماتیک حقوق بشر و اقدامات یکجانبه آمریکا ضد ملت ایران افزود، این اقدامات، نه تنها تنبیه جمعی یک ملت بلکه شیوه‌ای مدرن از نقض حقوق بشر است.

"علی باقری کنی" همچنین  در دیدار "اینازیو کاسیس" Ignazio Cassis وزیر خارجه سوئیس در حاشیه اجلاس ژنو؛ با اشاره به لزوم ارائه امکانات پزشکی به بیماران گفت: دسترسی افراد نیازمند به دارو حق همه است و جلوگیری از آن حتی در دوران جنگ نیز نباید بدون مجازات باقی بماند.

دبیر ستاد حقوق بشر با نشان دادن تصاویر کودکان مبتلا به بیماری پروانه‌ای به طرف سوئیسی، با انتقاد از سیاست ضد انسانی تحریم دارویی برخی از کشورها تصریح کرد، تحریم کنندگان دارو فقط ناقض حقوق بشر نیستند، بلکه قاتل خود بشرند.

استفاده از غذا و دارو به عنوان اسلحه علیه غیرنظامیان فقط یک نام دارد و آن جنایت علیه بشریت است.

در واقع بزرگترین دشمنان حقوق بشر و دموکراسی کسانی هستند که از آن به عنوان ابزار سیاست خارجی خود علیه ملت ها و دولت های قانونی کشورها استفاده می کنند و آمریکا یک مصداق عینی در این زمینه است.

"رضا فرهمند"، مدرس دانشگاه با اشاره به اصول حقوق بشری می گوید:

"تحریم‌های آمریکا سبب شده است تا شهروندان در دست یابی به حقوق اساسی خود با مشکل مواجه شوند. ایجاد موانع بر سر راه احقاق حق شهروندان ایرانی نقض فاحش اصول اساسی حقوق بشر است که جنبه‌های مختلف زندگی افراد جامعه را در برمی گیرد. "

جمهوری اسلامی ایران در هر فرصتی به بیان واقعیت ها در این زمینه  پرداخته و درباره عواقب رفتار ضد بشری آمریکا هشدار داده است.

همانگونه که دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه  در نشست ژنو خاطر نشان کرد؛ متأسفانه حقوق بشر توسط بازیگران بین‌­المللی خاص قربانی سیاست‌های بین­‌المللی شده است که به ارتقاء حقوق بشر هیچ کمکی نکرده و اجرای قوانین حقوق بشر  بین­‌الملل در سطح ملی و بین­‌المللی را تضعیف کرده است.

امروز هم که جهان با پدیده تازه ای از یک بیماری مسری  به نام ویروس "کرونا" مواجه شده و در ایران  نیز  مواردی از این بیماری شناسایی شده است؛ مسئولان امور بهداشت و درمان کشور با هماهنگی سایر نهادها همه تلاش خود را با وجود تحریم های آمریکا برای مهار و جلوگیری از سرایت این ویروس در منطقه بکار بسته اند و قطعا در این زمینه بر مشکلات غلبه خواهند کرد.

جمهوری اسلامی ایران متعهد به ارائه خدمات بهداشتی به همه شهروندانش است. ایران همچنین آماده انتقال تجارب خود در حوزه بهداشت و درمان به دیگر کشورها است.

"تدروس اوهانوم" Tedros Adhanom دبیرکل سازمان جهانی  بهداشت، جمهوری اسلامی ایران را در زمینه بهداشتی در منطقه مدیترانه شرقی پیشگام  دانسته و گفته است: ایران با ارتقای خدمات بهداشتی، مرگ و میر کودکان، زنان و بیماری‌های واگیر را کنترل کرده است.

اگرچه ایران در زمینه بهداشت، درمان و دارو از دانش و توانمدی های قابل عرضه در سطح  جهانی برخوردار است؛ اما این به معنای آن نیست که درمقابل رفتار ضد بشری آمریکا سکوت اختیار کند. 

"سعید نمکی" وزیر بهداشت کشورمان در شصت و ششمین اجلاس وزیران بهداشت منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت در تهران گفت : "سازمان جهانی بهداشت باید مانع آسیب، تهدید و بی عدالتی سلامت هر انسانی توسط جنگ افروزان و فرقه گرایان شود."

نویسنده: امین زاده

117

بیشتر بخوانید:

کشورهای تحریم کننده دارو صلاحیت عضویت در شورای حقوق بشر را ندارند

خودکفایی ایران در تولید دارو

تحریم دارویی ایران؛ خلاف رای دیوان دادگستری/ تحلیل