علی طیب نیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان که برای شرکت در اجلاس جهانی "آنکتاد" در نایروبی پایتخت کنیا به این کشور سفر کرده است، ویژگیهای برنامه اقتصاد مقاومتی در جمهوری اسلامی ایران را به مثابه یک الگوی جدید برشمرد و گفت: اقتصاد ایران متکی بر منابع و توانمندیهای داخلی در تعامل سازنده با اقتصاد سایر کشورها است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان با بر شمردن دستاوردهای اقتصادی ایران در دوران تحریم و برنامه های تنظیم شده در پساتحریم، عزم جدی ایران و دولت یازدهم جمهوری اسلامی به حمایت از سرمایه گذاری داخلی و خارجی و رفع موانع در این زمینه را مورد توجه قرار داد و اقدامات انجام شده را بیان کرد.
طیب نیا همچنین در حاشیه اجلاس وزیران اقتصاد آنکتاد، با "موخیسا کیتویی" (Mukhisa Kituyi) دبیر کل آنکتاد، دیدار و درباره همکاریهای آتی با این نهاد مهم وابسته به سازمان ملل گفت و گو کرد.
طیب نیا در این دیدار با تشریح بهبود رتبه اعتباری و همچنین رتبه فضای کسب و کار در ایران، موفقیتهای به دست آمده در دولت ایران را زمینه ساز رشد سرمایه گذاری و رونق اقتصادی کشور دانست.
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان همچنین به اقدامات انجام شده در زمینه برقراری پنجره واحد در حوزه گمرکی و اقدامات در دست انجام در بخش سرمایه گذاری اشاره و استفاده از تجربیات آنکتاد در این حوزه و سایر حوزه های مربوطه از قبیل نظام مندی فنی و اجرایی را خواستار شد.
دبیرکل آنکتاد نیز با تایید موفقیتهای ایران درحوزه کاهش تورم و ایجاد ثبات اقتصادی، آمادگی این نهاد برای همکاری با ایران را اعلام و از تلاش های به عمل آمده برای ایجاد ثبات در منطقه و تعامل بین المللی جمهوری اسلامی ایران قدردانی کرد.
طیب نیا همچنین با «هنری روتیچ» Henry ROTICH وزیر خزانه داری ملی کنیا دیدار و درباره راههای گسترش روابط اقتصادی دو جانبه گفت و گو کرد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران در این دیدار، گفت: نیازهای کنیا به اجرای پروژههای زیرساخت به ویژه در بخش هایی نظیر انرژی، نفت و گاز و پالایشگاه با توانمندیهای ایران در این بخشها، زمینههای خوبی برای گسترش همکاریهای دوجانبه فراهم کرده است.
وزیر خزانه داری ملی کنیا نیز با اعلام آمادگی کشورش برای بهره برداری از توانمندی های ایران در حوزههای مختلف، به اکتشافات اخیر در حوزه ذخایر نفت در کنیا اشاره و با توجه به مهارت های ایران در حوزه اکتشاف و ساخت پالایشگاه، همکاری با ایران را برای کنیا بسیار مهم ارزیابی کرد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان همچنین در گفت و گو با پایگاه خبری "بلومبرگ" درباره تلاش ایران برای جذب سرمایه گذاری و تامین منابع مالی خارجی، گفت: ایران پیشنهادهای جدی از طرف سرمایه گذاران مختلف خارجی دارد و در این زمینه توافق نامههایی به ارزش حدود چهل و پنج میلیارد دلار برای تامین مالی برخی پروژه ها امضا شده است.
طیب نیا تاکید کرد: سرمایه گذاران خارجی به آینده اقتصاد ایران امیدوار هستند و میدانند که فرصت های سودآور سرمایه گذاری در ایران فراهم است.
آنکتاد در سال 1964 با هدف یکپارچگی کشورهای در حال توسعه با اقتصاد جهانی تأسیس شد.
اجلاس آنکتاد هر چهار سال یکبار برگزار می شود.