ایران پرس - نشست نمایندگان کره جنوبی و کره شمالی درباره حضور مشترک ورزشکاران دو کشور در بازیهای المپیک زمستانی «پیونگ چانگ» کره جنوبی، برگزار شد.

در این نشست نمایندگان کره جنوبی و کره شمالی توافق کردند، با یک پرچم مشترک در بازی‌های المپیک زمستانی حضور یابند.

مذاکرات نخست دو کره برای حضور هیات های ورزشی پیونگ‌یانگ در بازی‌های المپیک زمستانی در کره جنوبی چندی پیش برگزار شد و در نهایت به توافق دو طرف برای حضور هیات‌های وزرشی دو کشور با پرچم اتحاد منجر شد.

«پرچم اتحاد»، پرچمی غیررسمی است که از آن در رویدادهای ورزشی برای نشان دادن یکپارچگی میان ورزشکاران دو کره استفاده می‌شود.

این پرچم اولین بار زمانی استفاده شد که دو کره در بازی‌های جهانی سال ۱۹۹۱ تنیس روی میز در ژاپن تیم مشترکی اعزام کردند.

مقامات کره جنوبی در این نشست پیشنهاد کردند که یک تیم مشترک هاکی روی یخ از دو کشور در مسابقات المپیک زمستانی شرکت کند.

کره شمالی هفته گذشته پذیرفت هیاتی از ورزشکاران، مسئولان بلند پایه یا حتی هنرمندان خود را به بازیهای المپیک که نهم فوریه در «پیونگ چانگ» Pyeongchang؛ آغاز خواهد شد، اعزام کند.

در ماه های اخیر تنش ها در شبه جزیره کره به علت برنامه های هسته ای و موشکی کره شمالی شدت گرفته است، با این حال کره جنوبی تلاش می کند مسابقات المپیک را بازیهای صلح  معرفی کند. 

این دومین دور مذاکرات سئول و پیونگ یانگ برای شرکت ورزشکاران کره شمالی در المپیک زمستانی در کره جنوبی بود که در پیونگ چانگ کره جنوبی از نهم تا بیست و پنجم فوریه برگزار خواهد شد.

احتمال کاهش تنش ها در شبه جزیره کره با به کارگیری دیپلماسی ورزشی

اگرچه توافق سئول و پیونگ یانگ برای حضور مشترک در بازی های المپیک زمستانی و استفاده از پرچم اتحاد اقدامی نمادین در راستای راهبرد آرمانگرایانه وحدت دو کره مطرح است، اما دیپلماسی ورزشی می تواند این دو کشور همسایه را درمسیر کاهش تنش ها قرار بدهد.      

این دیدگاه مطرح است که پس از دوره ای پر تنش در روابط دو کره، توافق برای حضور ورزشکاران کره شمالی در المپیک زمستانی می تواند نشانه ای از نرم شدن مواضع دو طرف درباره اصل مذاکره و هدایت آن بسوی گفتگو در خصوص مسائل مناقشه برانگیز سئول و پیونگ  یانگ دربخش های دفاعی و امنیتی باشد.

چنانچه دو کره بتوانند برمبنای ظرفیت دیپلماسی ورزشی، راه را برای گفتگوهای دو جانبه در خصوص مسائل دفاعی و امنیتی بازکنند، زمینه مداخله بازگیران فرا منطقه ای در تحولات شبه جزیره کره به خصوص رویکردهای تنش آمیزو تحریکی آمریکا درحفظ منازعه بین پیونگ یانگ با کره جنوبی و برخی کشورهای منطقه از جمله ژاپن کاهش قابل توجهی خواهد داشت.

بکارگیری دیپلماسی ورزشی توسط کره جنوبی در قبال همسایه شمالی خود نشان داد که آن کشور از تشدید تنش در شبه جزیره کره و تاثیر آن بررشد اقتصادی خود بشدت نگران است.

«شی یین هونگ» کارشناس سیاسی واز مشاوران دولت چین در بحبوحه جنگ لفظی بین مقامات آمریکا و کره شمالی  گفت، تنش و خطر جنگ در منطقه به بالاترین حد خود رسیده  که می تواند برای همه کشورهای منطقه به شدت خطر آفرین باشد و شرایط فعلی در شبه جزیره کره به گونه‌ای است که می‌توان گفت طی چند دهه گذشته خطر جنگ تا این حد زیاد نبوده است.     

 درچنین شرایطی است که کره جنوبی با وقوف به تاثیر سیاست های مخرب آمریکا در تشدید تنش در شبه جزیره کره و گسترش فضای ناامنی روانی، تلاش کرده تا در چارچوبی دو جانبه،چالش های موجود در روابط خود با کره شمالی را درمسیردیپلماسی و گفت وگو مورد بررسی و برای آن چاره اندیشی مشترک کنند که دیپلماسی ورزشی شروع آن است.

نویسنده: محمدرضا عسگری

116/112

بیشتر بخوانید:

توافق دو کره با یک پرچم مشترک در بازی‌های المپیک زمستانی

حمایت رهبر کره شمالی از حضور ورزشکاران این کشور در المپیک زمستانی کره جنوبی

گزارش: شروع مذاکرات دو کره در مورد المپیک زمستانی و روابط دو جانبه