دور جدید مذاکرات خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا در ماه مارس آغاز می شود. در این دور از مذاکرات موضوع وضعیت روابط تجاری بریتانیا با اتحادیه اروپا پس از خروج از این اتحادیه مورد بحث قرار می گیرد. دولت بریتانیا قرار است در روز چهارشنبه و پنج شنبه استراتژی دور جدید مذاکرات برگزیت را تبیین کند. از این جهت سفر «میشل بارنیه» به لندن و دیدار با «ترزا می» و دیوید دیویس از اهمیت زیادی برخوردار است.
دور دوم مذاکرات برگزیت همچون دور اول مذاکرات سخت و پر چالش هم برای بریتانیا و هم اتحادیه اروپا است. هنوز به طور رسمی دور دوم مذاکرات شروع نشده است طرفداران برگزیت در بریتانیا ترزا می را تهدید به برکناری از قدرت کرده اند. روزنامه دیلی میل در این زمینه نوشت: چنانچه نخستوزیر بریتانیا تلاش کند تا خروج نرم از اتحادیه اروپا رخ دهد، طرفداران برگزیت در حال دسیسهچینی هستند تا «بوریس جانسون»، وزیر امور خارجه این کشور را به عنوان نخستوزیر منصوب کنند و «مایکل گاو»، معاون او شود و «جیکوب ریس-موگ» هم به سمت وزارت خزانهداری برسد. طبق گزارشها، جانسون به یکی از توطئهگران گفته است که «سوارهنظام میآید» و او «آماده» است تا درگیر شود.
در همین حال، «برنارد جنکین»، از محافظهکاران ارشد بریتانیا وزرا را به «دودستگی و ابهام» بر سر مساله برگزیت متهم کرد. همچنین ساندی تایمز گزارش داد، «لیام فاکس»، وزیر تجارت بینالمللی و از حامیان سرسخت برگزیت به متحدانش گفته است اگر بریتانیا در اتحادیه گمرکی باقی بماند آماده است تا از کابینه استعفا دهد. یکی از دغدغه های اصلی برگزیت ، آینده روابط تجاری بریتانیا با اتحادیه اروپا است. هم اکنون بیش از نیمی از مبادلات تجاری بریتانیا با اتحادیه اروپا است. از دست دادن بازار واحد اروپا در حالی که هنوز توافقنامه های تجارت آزاد با دیگر کشورها مشخص نشده است می تواند آسیب های جدی را به بخشهای مختلف مالی ، تجاری و صنعتی بریتانیا وارد کند.
افشای یک سند دولتی درباره پیش بینی رشد اقتصادی نشان می دهد، رشد اقتصادی بریتانیا در چارچوب توافق تجارت آزاد با اتحادیه اروپا در ۱۵ سال آینده ۵ درصد کمتر خواهد بود. بر اساس این گزارش، بازگشت بازگشت بریتانیا به مقررات سازمان تجارت جهانی نیز سبب خواهد شد تا رشد اقتصادی در این بازه زمانی، ۸ درصد کمتر پیشبینی شود؛ عضویت بریتانیا در بازار مشترک اتحادیه اروپا بهعنوان یک کشور خارجی نیز سبب کاهش ۲ درصدی رشد اقتصادی این کشور خواهد شد.
مخالفان برگزیت با افشای این سند اعلام کردند، ترزا می راهبرد مشخصی را در رابطه با خروج کشورش از اتحادیه اروپا ندارد. ترزا می تحت فشار زیادی از سوی مخالفان و موافقان برگزیت قرار دارد . او در آخرین واکنش به انتقادات طرفداران برگزیت اعلام کرد که قصد نگه داشتن بریتانیا در اتحادیه گمرکی اروپا را ندارد. اما سایه شک و تردید در باقی ماندن یا رفتن ترزا می از مقام نخست وزیری تا پایان مذاکرات برگزیت همچنان بر فراز خانه شمارهٔ ۱۰ خیابان «داونینگ استریت» حداقل تا انتخابات محلی بهار آینده باقی خواهد ماند. 110/114
نویسنده : مرتضی مکی
بیشتر بخوانید:
تردید درباره توانایی نخست وزیر بریتانیا در مدیریت «برگزیت»
چالش لایحه برگزیت در مجلس اعیان/ تحلیل
دیویس: بریتانیای پسا برگزیت به اتحادیه اروپا باج نخواهد داد
ترزا می: همهپرسی دومی درباره «برگزیت» برگزار نخواهد شد