وزیر امور خارجه کشورمان در صدر هیاتی سیاسی برای شرکت در نشست چهارجانبه وزیران امور خارجه جمهوری آذربایجان، ایران، ترکیه و گرجستان عازم باکو شد.

به گزارش ایران پرس، «محمدجواد ظریف» در این سفر ضمن شرکت در این نشست چهارجانبه،  با مقام های جمهوری آذربایجان دیدار و در خصوص گسترش مناسبات دو کشور گفت و گو می کند.

«حسین جابری انصاری» دستیار ارشد وزیر امور خارجه در امور ویژه سیاسی و «غلامرضا باقری مقدم» مدیرکل اوراسیا وزارت امور خارجه ایران از همراهان ظریف در این سفر هستند.

«المار محمدیاراف» Elmar Mammadyarov وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان پیشتر اعلام کرد، نشست چهارجانبه باکو که با هدف توسعه روابط کشورهای ایران، ترکیه، گرجستان و جمهوری آذربایجان برگزار می شود به گسترش همکاری های منطقه ای تحرک بیشتری می دهد.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پس از این سفر، برای شرکت در نشست وزیران خارجه سه کشور ضامن آتش بس در سوریه فردا (جمعه) 16 مارس به شهر آستانه پایتخت قزاقستان می رود.

در این نشست وزیران امور خارجه ایران، روسیه و ترکیه و نیز «استفان دیمیستورا» Staffan de Mistura نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه شرکت می کنند. 

هشت دور «مذاکرات روند آستانه» که به ابتکار جمهوری اسلامی ایران، روسیه و ترکیه با هدف حل سیاسی بحران سوریه شکل گرفت، تاثیرگذارترین روند در حل بحران سوریه بوده که خارج از اراده دولت آمریکا شکل گرفته است.  

در این راستا ابتکار عمل تهران، مسکو و آنکارا بخوبی توانسته است دو هدف راهبردی یعنی جنگ با تروریسم داعش و همزمان ایجاد زمینه برای گفت و گوهایی سوری – سوری برای دستیابی به راه حل سیاسی را به پیش ببرد.

یکی دیگر از نتایج مهم مذاکرات آستانه درباره سوریه، توافق مناطق کاهش تنش در این کشور است.

نشست آستانه

مذاکرات آستانه و اهمیت آن

این مذاکرات، از سه جنبه حائز اهمیت است:

جنبه نخست این مذاکرات تقویت دیپلماسی منطقه ای است که به موازات مبارزه قاطع با تروریسم و پس از آزاد سازی مناطق استراتژیک تحت کنترل سوریه بویژه شهر"رقه" زمینه مذاکراتی  فراگیر برای حل بحران سوریه را فراهم ساخته است.

جنبه دوم اهمیت این مذاکرات پیوستن گروه های حائز شرایط  مذاکره با دولت سوریه به روند مذاکرات آستانه است. 

اما جنبه سوم اهمیت این مذاکرات همسویی ترکیه با مذاکرات استانه و تکمیل شدن حلقه دیپلماسی منطقه ای برای کمک به حل بحران سوریه است.

116/112

بیشتر بخوانید:

باکو؛ میزبان نشست چهارجانبه ایران، ترکیه، گرجستان و جمهوری آذربایجان

تهران – باکو؛ در مسیر گسترش مناسبات دوجانبه و منطقه‌ای/ تحلیل و ویدئو

روحانی: تهران - باکو می‌توانند شاه‌ راهی برای اتصال آسیا به اروپا باشند

 

نشست آستانه