ایران پرس - وزیر بازرگانی بریتانیا اعلام کرد این کشور می خواهد پس از خروج از اتحادیه اروپا روابط عمیقی با این اتحادیه داشته باشد.

«گرک کلارک» وزیر بازرگانی بریتانیا در نشست اتحادیه سوسیال - مسیحی در بایرن آلمان با تاکید بر قصد بریتانیا برای حفظ روابط گسترده بازرگانی خود با اتحادیه اروپا، ابراز امیدواری کرد این مهم با توجه به پیشرفت قابل توجه مذاکرات برگزیت در نشست دسامبر2017 محقق شود.

آینده روابط تجاری از بزرگترین دغدغه های مقامات لندن در مذاکرات برگزیت است؛ به طوری که لندن از ابتدای آغاز این مذاکرات، خواهان گفت‌وگو درباره آینده روابط تجاری دو طرف بوده است اما اروپایی ها حاضر نبودند پیش از روشن شدن وضع شهروندان اروپایی ساکن بریتانیا، وضع مرزی دو ایرلند و هزینه خروج این کشور از اتحادیه اروپا، درباره دیگر موضوعات مذاکره کنند.

اکنون با توافق های ماه دسامبر، دو موضوع «امنیت» و «اقتصاد»، محور مذاکرات و چالش اساسی میان بروکسل و لندن شده است. این در حالی است که مشکلات اقتصادی لندن تشدید شده به طوری که چندی پیش «فیلیپ هاموند» وزیر خزانه داری بریتانیا هنگام تقدیم لایحه بودجه سالانه این کشور به پارلمان پذیرفت که بریتانیا جایگاه پنجمی اقتصاد دنیا را از دست داده و به جایگاه ششم پس از فرانسه سقوط کرده است.

مقامات بریتانیا به ویژه در بخش تجاری، نگران آینده اقتصاد این کشور هستند. مشخص نبودن چشم انداز توافق ها سبب شده است که مشکلات اقتصادی بریتانیا تشدید شود. «مارتین سورل» از چهره های با نفوذ بریتانیایی در این مورد گفت: تا زمانی که وضع آینده روابط تجاری با اتحادیه اروپا روشن نشود، بسیاری از شرکت ها ممکن است تصمیم خود را برای سرمایه گذاری در بریتانیا به تاخیر اندازند و یا لغو کنند.

مقامات لندن می کوشند شرایط لازم را برای دسترسی حداکثری شهروندان بریتانیا به بازار واحد اروپا پس از برگزیت فراهم کنند اما رهبران اروپایی با این خواسته لندن مخالفت هستند. مقامات ارشد اتحادیه اروپا تاکید دارند که پس از برگزیت که قرار است تا سال 2019 عملی شود، لندن هیچ حقی برای ادامه حضور در بازار مشترک اروپایی نخواهد داشت. این در حالی است که بیش از 60 درصد صادرات کالاهای بریتانیایی به مقصد اتحادیه اروپا انجام می‌ شود و با اجرای برگزیت بخش تجاری بریتانیا باید انتظار وضع تعرفه‌های گمرکی بالا را از سوی اتحادیه اروپا داشته باشد. به طور مسلم وضع چنین تعرفه هایی در بروکسل، تبعات جدی برای اقتصاد بریتانیا خواهد داشت. همچنین حدود 17 درصد نیروی کار بریتانیا را کارگران اروپایی تامین می‌کنند که پیش بینی می شود کاهش تعداد آنها پیامد‌های جدی برای اقتصاد بریتانیا داشته باشد.

«ترزا می» نخست وزیر بریتانیا به هموطنان خود قول داده است که دولتش ضمن تلاش برای رها ساختن این کشور از قوانین و مقررات اتحادیه اروپا بیشترین امتیاز ممکن را از عملی شدن برگزیت به دست آورد تا بتواند توافق های مناسبی در زمینه تجارت آزاد با دیگر کشورها و مناطق جهان منعقد کند؛ وعدهای که چشم انداز تحقق آن بسیار دور به نظر می رسد. 118/114

آتوسا دینیاریان

بیشتر بخوانید:

ترزا می: برگزیت اولویت دولت بریتانیا در سال 2018

پیشنهاد هاموند برای تعیین دوره گذار در مدت مذاکرات برگزیت/ تحلیل

خط قرمز های جدید برای برگزیت/تحلیل

ترزا می: برگزیت اولویت دولت بریتانیا در سال 2018

تاثیر منفی برگزیت بر اعتبار جهانی بریتانیا/ تحلیل