«مارک سمو» در مطلبی در تارنمای روزنامه فرانسوی لوموند نوشت؛ تا 24 ساعت قبل از دیدار «امانوئل مکرون» و «جوزپه کونته» ( جمعه 15 ژوئن 2018 در پاریس) که پس از نشست گروه هفت در کانادا، نخستین سفر کونته به فرانسه پس از انتصاب به عنوان نخست وزیر ایتالیا محسوب می شود، احتمال داشت این دیدار برگزار نگردد.
اجتناب «ماتئو سالوینی» وزیر کشورایتالیا از پذیرش کشتی حامل پناهجویان به نام (آکواریوس) (3) در بنادر این کشور با انتقاد امانوئل مکرون مواجه شد.
رئیس جمهوری فرانسه اقدام دولت ایتالیا را بی مسئولیتی توصیف کرده بود.
واکنش ایتالیا به رویکرد فرانسه تنش میان دو دولت را به همراه داشت.
امانوئل مکرون و میهمان ایتالیایی کاخ الیزه در مراسم ناهار این کاخ تصمیم به حفظ آرامش گرفتند.
جوزپه کونته نخست وزیر ایتالیا در کنفرانس مطبوعاتی طی اظهاراتی تصریح کرد، "فرانسه و ایتالیا روزهایی نسبتاً طوفانی داشتند ولی در حال حاضر به تفاهم و توافقی کامل دست یافته ایم."
تاکید فرانسه و ایتالیا بر همکاری دو کشور در زمینه های مهاجرت و یورو
سران ایتالیا و فرانسه هر یک به سهم خود بر وجود همگرایی در مسائل مربوط به پناهجویان تاکید کرده و خواستار اصلاحاتی در حوزه یورو شدند.
امانوئل مکرون در ادامه خاطرنشان کرد، بحران مهاجرت و اجرای اصلاحات در حوزه یورو، دو مساله ای هستند که اروپا در آنها کارآیی و همبستگی خود را از دست داده است.
رئیس جمهوری فرانسه و نخست وزیر ایتالیا یکدیگر را (امانوئل عزیز) و (جوزپه عزیز) خطاب می کردند و در مجموع رفتار دیپلماتیک کامل بود.
به هر حال مکرون سعی کرد نخست وزیرحقوقدان ایتالیا را به سوی خود متمایل گرداند.
در حال حاضر رئیس دولت ائتلافی ایتالیا نیز چندان تمایلی به بروز بحران سیاسی ندارد.
این رویکرد همچنین می تواند به نوعی اعتبار بخشیدن به نخست وزیر جدید ایتالیا- تا آنجا که ممکن است- باشد.
مهاجرت، یکی از حادترین مسایل در ایتالیا
آنچه که مقامات ایتالیا و فرانسه در الیزه درباره بحران مهاجرت برآن تاکید کردند این بود؛ "درحال حاضر تنها طرح جایگزین این است که به اروپا پشت کنیم و مرزهای خود را ببندیم یا راه حلی در سطح اروپا بیابیم، البته اگر بر این باور باشیم که شرایط مطلوب و کامل نیست."
این موضع در حالی اتخاذ شده که «ماتئو سالوینی» وزیر کشور ایتالیا همسو با همتایان اتریشی و آلمانی خود خواستار اتخاذ سیاست هایی سختگیرانه در قبال پناهجویان و بستن مرزها شده است.
به رغم وجود چنین رویکردی همچنین دیدگاه ضد اروپایی «انزو مواورومیلانسی» وزیر امور خارجه ی تکنو کرات ایتالیا که مورد حمایت «سرجیو ماتارلا» رئیس جمهوری نیز هست، نخست وزیر ایتالیا در جست و جوی حمایت پاریس و برلین است.
جوزپه کونته روز دوشنبه 18 ژوئن راهی آلمان می شود.
جوزپه کونته رئیس شورای وزیران ایتالیا در ادامه این کنفرانس گفت،" مهاجری که پای در ایتالیا می گذارد در واقع پای در خاک اروپا گذاشته است. وی باردیگر خواستار بازنگری و اصلاح قانون دوبلین شد."
امانوئل مکرون نیز با تاکید بر لزوم تجدید نظر در این قانون گفت،" کشورهای جنوب اروپا اغلب گرفتار این مساله هستند و فشار بر روی این کشورها باید کاهش یابد."
بر اساس این قانون، کشورهایی که برای نخستین بار ورود و درخواست اقامت یک پناهجو را ثبت کرده اند (کشورهای مبداء)، درصورت رد درخواست پناهندگی از سوی کشورهای دیگر اروپایی، بار دیگر باید پذیرای این پناهجو باشند.
مترجم: سارا کشاورز رضایی
138/110
بیشتر بخوانید:
ایتالیا، گذرگاه مهاجرت های نامنظم به اروپا
درخواست ایتالیا از ناتو درباره پناهجویان