گارد ساحلی ایتالیا می‌گوید، حدود 900 پناه‌جویی را که سوار بر قایق‌های سرگردان در دریای مدیترانه بودند، نجات داده است.

گارد ساحلی ایتالیا اعلام کرد، اکثر این پناه‌جویان در دو قایق چوبی از سواحل لیبی عازم اروپا بودند. حدود 40 پناه‌جوی دیگر نیز از قایقی دیگر نجات یافتند.

این پناه‌جویان از کشورهای اریتره، بنگلادش، پاکستان، سومالی و سوریه بودند که با خانواده‌های خود از لیبی عازم اروپا شده بودند.

وزارت کشور ایتالیا اعلام کرد، بیش از 180 هزار پناه‌جو از ابتدای سال 2016 تاکنون وارد ایتالیا شده‌اند؛ این رقم در سال‌های 2015 و 2014 به ترتیب 140 هزار و 170 هزار نفر بود.

صلیب سرخ لیبی روز چهارشنبه اعلام کرد، اجساد 11 پناه‌جو را در سواحل نزدیک طرابلس کشف‌کرده است.

هزاران نفر در سال‌های اخیر جان خود را برای عبور از دریای مدیترانه و ورود به قارۀ اروپا به امید داشتن زندگی بهتر، ازدست‌داده‌اند.

بسیاری از پناه‌جویان آفریقایی از سواحل لیبی برای رسیدن به ایتالیا استفاده می‌کنند.

اتحادیۀ اروپا در سال 2015 و در واکنش به افزایش ورود پناه‌جویان به خاک اروپا، عملیات موسوم به صوفیه را در دریای مدیترانه آغاز کرد.

این عملیات دریایی باهدف کاهش قاچاق انسان از طریق دریای مدیترانه به قارۀ اروپا آغازشده که تاکنون نتیجۀ ملموسی در روند مقابله با ورود پناه‌جویان به قارۀ اروپا به همراه نداشته است.

قارۀ اروپا با موج بی‌سابقۀ ورود پناه‌جویانی روبروست که اکثر آنان از جنگ و ناآرامی در کشورهای منطقۀ خاورمیانه و شمال آفریقا فرار کرده و به دنبال رسیدن به زندگی بهتر در قارۀ اروپا هستند.

بر اساس آمارهای منتشره، از ابتدای سال 2016 تاکنون بیش از 5 هزار نفر در تلاش برای عبور از دریای مدیترانه و ورود به اروپا جان خود را ازدست‌داده‌اند. این در حالی است که شمار تلفات سال 2015 بیش از 3 هزار و 600 نفر اعلام‌شده بود.