ایران پرس- «الهام علی اف» رییس جمهوری آذربایجان، انتقاد غرب از فقدان آزادی رسانه ها در کشورش را بی اساس خواند.

«الهام علی اف» که برای شرکت در مجمع جهانی اقتصاد «داووس» به سوئیس سفر کرده است، در میزگرد «دیدگاه های استراتژیک ، اوراسیا»، گفت: هیچ مبنایی برای انتقاد از آزادی رسانه ها در آذربایجان وجود ندارد. این انتقادها بر اساس یک رویکرد بسیار ناعادلانه بنا شده است و از سوی برخی مراکز سیاسی در غرب ترویج می شود.

اظهارات الهام علی اف در خصوص وجود آزادی رسانه ها در جمهوری آذربایجان در حالی است که وضعیت فعالان رسانه ای این کشور متشنج و متزلزل است.

به همین دلیل، جمهوری آذربایجان در زمره ده کشوری قرار گرفته است که بیشترین سانسور را در رسانه ها اعمال می کنند. در واقع، نام جمهوری آذربایجان در فهرست منتشر شده از سوی کمیته دفاع از روزنامه نگاران (cpj) - که مقر آن در آمریکا است، پس از نام اریتره، کره شمالی، عربستان سعودی و اتیوپی در ردیف پنجم جای گرفته است.

دفاع اخیر رئیس جمهوری آذربایجان از آزادی رسانه های مانند دفاع حامیان دولت باکو از آزادی رسانه ها در این کشور است . به عنوان مثال، خانم «وصاله ماهر قیزی» رییس گروه شرکت های رسانه ای آپا و از جمله روزنامه نگاران حامی دولت الهام علی اف نیز گزارش کمیته دفاع از روزنامه نگاران را مغرضانه و دور از واقعیت خواند.

طرح این ادعا که در تمامی مناطق حتی روستاهای جمهوری آذربایجان نیز دسترسی به اینترنت امکان پذیر است، به معنای آزادی رسانه های آذری نیست و نمی تواند توجیه مناسبی برای ادامه سیاست های دولت الهام علی اف علیه فعالان رسانه های این کشور باشد.  

بجز کمیته آمریکایی دفاع از روزنامه نگاران، تمامی نهادهای بین المللی مدافع حقوق بشر نزد سازمان ملل و سایر نهادهای فعال در این زمینه در کشورهای جهان طی چند سال گذشته، همواره سیاست های اعمال شده دولت باکو علیه مردم این کشور بویژه فعالان رسانه های جمهوری آذربایجان را محکوم کرده و خواستار توضیحات مقام های آذری در این زمینه شده اند.

در عین حال، دولت الهام علی اف همزمان با محدود کردن عرصه فعالیت های شیعیان در جمهوری آذربایجان، به تعطیلی رسانه های فعال در این زمینه اقدام و شمار زیادی از مومنین آذری را به بهانه های واهی و نخ نما، بازداشت و به حبس های طویل المدت محکوم کرده است.  

روی هم رفته باید گفت: فعالیت های رسانه ای در جمهوری آذربایجان بسیار آشفته، نامناسب و متزلزل است.

در حالی که در همین شرایط رسانه های حامی سیاست های دولت الهام علی اف بدون هرگونه محدودیتی، آزادی کاملی برای اطلاع رسانی دارند.118/110

نویسنده: محمدعلی طالبی

بیشتر بخوانید:

مسدود شدن پایگاه‌های اینترنتی چند رسانه منتقد دولت جمهوری آذربایجان

فرمان جدید «الهام علی‌اف» به نیروهای مسلح جمهوری آذربایجان/ تحلیل