«حکمت حاجیاف» در واکنش به ابراز نگرانی خانم «ماریا زاخاروا» Maria Zakharova سخنگوی وزارت امورخارجه روسیه درباره اظهارات اخیر شخص «الهام علی اف» رییس جمهوری آذربایجان گفت، با در نظر گرفتن مناسبات باکو و مسکو اعلام نظر «زاخاروا» به این شکل درباره علی اف درست نیست.
«الهام علیاف» رییس جمهوری آذربایجان هفته گذشته در ششمین نشست کنگره حزب حاکم «ینی آذربایجان» (یاپ) ادعا کرده بود، "ایروان سرزمین تاریخی ما است وما جمهوری آذربایجانیها باید این سرزمین را باز پس بگیریم."
مقام های دولت باکو از جمله رییس جمهوری آذربایجان پیش ازاین نیز اظهارت مشابهی در زمینه مالکیت اراضی ارمنستان ابراز کرده بودند.
این در حالی است که، از زمان استقلال جمهوری آذربایجان، مقام های آذری با اشغال 20 درصد معادل یک پنجم ازاراضی کشورشان مواجه بودند.
در شرایطی که ارمنستان هشت شهرستان معادل یک پنجم از اراضی جمهوری آذربایجان را در اشغال خود دارد و سیاستمداران حاکم بر باکو توان بازگرداندن آوارگان آذری به خانه و کاشانه خود را ندارند، اظهارنظرهای ملی گرایانه از ناتوانی این دسته از سیاستمداران ناشی می شود.
بویژه اینکه، جمهوری آذربایجان در آستانه هشتمین دوره انتخابات ریاست جمهوری قرار دارد واظهارنظرهای ملی گرایانه مقام های دولت باکو را باید صرفا" تلاش برای جلب آرای هر چه بیشتر مردم قلمداد کرد .
«ویگن هاکوپیان» Viggen Hakopian کارشناس سیاسی در گفتگو با خبرگزاری «اسپوتنیک آرمنیا» گفت، "معمولاً نامزدهای مخالف چنین ادعاهایی مطرح میکنند، اما شخصی که سه دوره مقام ریاست جمهوری را در اختیار داشته است، باید گزارش عملکرد خود در این موضوع را ارائه کند و من تصور نمیکنم چیز زیادی برای افتخار کردن وجود داشته باشد".
در واکنش به ادعای اخیر رییس جمهوری آذربایجان، مقام های ارمنستان نیز سکوت نکردند و واکنش های تندی ابراز کرده اند.
به عنوان مثال، «ادوارد شارمازانوف» Eduard Sharmazanov نایب رییس مجلس ملی ارمنستان در واکنش به سخنان الهام علی اف رییس جمهوری آذربایجان مبنی بر تعلق ایروان، پایتخت ارمنستان به آذربایجانی ها و ضرورت بازگشت آنها به ایروان گفت، "این اظهارات نمونه ای از بی سوادی، حماقت، سخنان بی معنی ومسخره رییس جمهوری آذربایجان است و این که در قرن ۲۱ میلادی غیرقابل قبول است که رییس جمهوری کشوری ادعای ارضی علیه کشور همسایه مطرح کند".
در واقع، مقام های دولت ایروان تلاش کرده اند؛ «الهام علی اف» رئیس جمهوری آذربایجان را با «ابوالفضل علی اف» ملقب به «ایلچی بیگ» مقایسه کنند.
پس از استقلال جمهوری آذربایجان در سال 1991 میلادی، «ایلچی بیگ» نیز با سردادن شعارهای ملی گرایانه، علیه روسیه، ایران و ارمنستان، تلاش زیادی به عمل آورد تا ترکیه، آمریکا و اسرائیل را به عنوان متحدان استراتژیک این کشور شیعه در منطقه قفقاز معرفی کند.
اما متحدان استراتژیک جمهوری آذربایجان در زمانی که ارامنه به اشغال اراضی این کشور مشغول بودند، سکوت کرده و دم فرو بسته بودند.
در مجموع، سخنان رییس جمهوری آذربایجان را باید تلاش به منظور تبلیغات برای انتخابات آتی ریاست جمهوری آذربایجان تلقی کرد.
نویسنده: محمدعلی طالبی
136/110
بیشتر بخوانید:
جمهوری آذربایجان تجهیزات نظامی مدرن از روسیه دریافت کرد
آغاز مذاکرات سه جانبه وزرای خارجه جمهوری آذربایجان، ارمنستان و روسیه
جمهوری آذربایجان تجهیزات نظامی مدرن از روسیه دریافت کرد