«راجیو کومار» Rajiv Kumar سخنگوی وزارت امور خارجه هند با محکوم کردن تمامی اشکال تروریسم،توقف فوری خشونت ها در میانمارو مجازات عاملان آن را خواستار شد.
چند روز گذشته دولت میانمار، تحت فشارهای شدید بین المللی حق دسترسی کنترل شده به نهادهای مدافع حقوق بشر به استان راخین را صادر کرد که به دنبال آن ارتش میانمار مجبور به افشای کشف گور جمعی شامل 20 زن و 8 مرد مسلمان درراخین شد.
براساس آمارهای اعلام شده از 25 اوت گذشته ، با آغاز موج جدید خشونت های بی سابقه در راخین در غرب میانمار ازسوی بوداییان افراطی و نیروهای ارتش میانمار، بیش از شش هزار نفر ازمسلمانان روهینگیا کشته و هشت هزار نفر زخمی شدند.
واکنش هند به کشف گور جمعی تعدادی از مسلمانان دراستان راخین میانماردر حالی است که آن کشوردرقبال مسئله مسلمانان روهینگیا موضعی تامل برانگیز دارد.
هند درماه های اخیر ودر بحبوحه جنایات ضد بشری علیه مسلمانان در میانمار که نهادهای حقوق بشری آنرا جنایت جنگی و پاکسازی نژادی دانسته اند، با طرح لزوم اخراج روهینگیایی ها ازهند به بهانه تهدید امنیتی از سوی آنان نشان داده که دارای مواضعی همسو با دولت میانماردر قبال مسلماناناست.
این انتظار از دولت هند که در همسایگی میانمار قرار دارد مطرح است که در شرایطی که مسلمانان میانمار ضمن مواجهه با جنایات ضد بشری ارتش این کشور،راه فرار به سوی بنگلادش را برگزیده اند،با درک شرایط پیچیده و دشوار روهینگایی ها مسئله اخراج مسلمانان میانماری را از هند از دستور کار خارج میکرد.
همزمانی این طرح پرانتقاد هند درخصوص اخراج هزاران مسلمانان روهینگیا از این کشور با تشدید خشونت ها و جنایات ارتش و بودائیان افراطی علیه آنان،این برداشت را برای مقامات میانماری ایجاد کرد که دهلی نو هم از سیاست این کشور در جنایات علیه روهینگیایی ها حمایت می کند.
تصمیم دولت هند برای اخراج هزاران مسلمانان پناهجوی روهینگیا با واکنش های زیادی در این کشور،سازمان ملل و نهادهای بین المللی حقوق بشر روبرو شد.
هند که در دور جدید جنایات ضد مسلمانان توسط دولت میانمار علاوه بر سکوت و عدم محکومیت این خشونت های ضد بشری، اخراج هزاران پناهجوی روهینگیا را در دستور کارقرار داد با افزایش محکومیت های منطقه ای و بین المللی اقدامات ارتش و دولت میانمار، تلاش کرد با واکنش در خصوص کشف گور جمعی در راخین و درخواست برای محاکمه عاملان ان،تا حدودی خود را از فشارهای داخلی برای شکستن سکوت در قبال نسل کشی مسلمانان درمیانمار خارج کند.
به خصوص آنکه هند چندی پیش از پیوستن به بیانیه مجمع جهانی پارلمانی در شهر بالی اندونزی مبنی بر محکومیت جنایات دولت میانمار علیه مسلمانان روهینگیا خودداری کرد.
در این شرایط این گمانه مطرح است که با توجه به مناسبات هند و میانمار و نفوذ دهلی نو دراین کشور،هند دارای ابزارهای موثر برای وادار کردن میانمار به توقف خشونت و جنایت علیه مسلمانان روهینگیا است که با وجود درخواست های داخلی تاکنون در این خصوص اقدامی نکرده است.118/111
محمدرضا عسگری
بیشتر بخوانید:
تظاهرات مردم هند در اعتراض به کشتار مسلمانان میانمار + ویدئو
همکاری هند و میانمار در خصوص مبارزه با تروریسم در بحبوعه قتل عام مسلمانان
ابراز نگرانی عضو ارشد کنفرانس حریت کشمیر هند از تداوم جنایات ارتش میانمار