در این نمایشگاه نظامی که از روز سه شنبه آغاز شده است، بیش از 34 هزار شرکت و کارخانه تسلیحاتی حضور دارند.
همزمان با برگزاری این نمایشگاه، صدها نفر از فعالان ضد جنگ در خیابان های منتهی به برگزاری این نمایشگاه تظاهرات کردند.
هدف فعالان ضد جنگ ممانعت از فروش تسلیحات توسط شرکت های اسلحه سازی به کشورهای سرکوبگر از جمله عربستان است
«آنجی زلتر» Angie Zelter عضو گروه فعالان صلح «ترایدنت پلوشاریس» Trident Ploughshares و از معترضین به فروش تسلیحات می گوید:
"من با این اقدامم این پیام را به دولت رساندم که فروش سلاح های غیرقانونی کشتار دسته جمعی نباید با نام من انجام شود. از نظر من توافقات تسلیحات هسته ای، بخشی از توطئه جاری برای مبادرت ورزیدن به جنایات جنگی است."
«کریس کول»، یک فعال مذهبی از اکسفورد نیز می گوید:
"ما باید با اعتراضات خود نشان دهیم که تجارت اسلحه، یک مسئله عادی نیست و ما علنا در مقابل آن می ایستیم و می گوییم که فروش این تسلیحات باید متوقف شود."
فعالان حقوق بشری همچنین کلیپی ساختند که در آن تاکید می شد، سلاح های ساخت بریتانیا بر سر کودکان در یمن فرود می آید.
از یک هفته پیش از برگزاری این نمایشگاه، تظاهرات فعالان ضد جنگ آغاز شد و به گفته پلیس «متروپلیتن»، از آن زمان تاکنون بیش از 102 نفر بازداشت شده اند.
با وجود اعتراضات گسترده فعالان صلح و طرفداران حقوق بشر به فروش تسلیحات به عربستان و دیگر رژیم های سرکوبگر، «لیام فاکس»، وزیر تجارت بین الملل بریتانیا از صادرات سلاح این کشور دفاع کرد.
وی تاکید کرد، میزان درآمد حاصل از صنعت اسلحه سازی بریتانیا در سال 2016 را سه میلیارد پوند اعلام کرد.
این در حالی است که مخالفان دولت، خواستار توقف فروش اسلحه به عربستان سعودی و دیگر رژیم های سرکوبگر شده اند.
به اعتقاد ناظران سیاسی، بریتانیا بعد از «برگزیت»، فروش تسلیحات به کشورهای با سابقه نامطلوب در وضعیت حقوق بشری از جمله عربستان را تشدید خواهد کرد.
معیارهای دوگانه بریتانیا در مسئله حقوق بشر
از سوی دیگر، افزایش دو برابری فروش تسلیحات به رژیم عربستان در دوره «ترزا می»، نشان دهنده معیارهای دوگانه بریتانیا در مسئله حقوق بشر است.
به عبارت دیگر برای دولتمردان بریتانیا، فروش تسلیحات از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، حتی اگر بدانند خریدار تسلیحات قصد ارتکاب جنایت علیه بشریت دارد.
در این شرایط برای آنها، نقض حقوق بشر و ارتکاب جنایت علیه بشریت هیچ معنایی ندارد وفقط در زمان سرکوب مخالفان سیاست های آنها معنا پیدا می کند.
به نظر می رسد دولت بریتانیا که همواره خود را مدافع حقوق بشر می داند، در عمل به این مسئله توجه ندارد و حتی از ارسال اسلحه برای کشورهایی که به جنایات جنگی دست می زنند ابایی ندارد.
غلامرضا کشاورز
133/112
بیشتر بخوانید:
بیش از یکصد معترض به نمایشگاه تجهیزات امنیتی در لندن بازداشت شدند
افشا گری جدید درباره ارسال سلاح به تروریست های سوری از سوی کشورهایی اروپایی