یکی از موضوعات مهم در این دستورالعمل، دوره انتقالی پس از خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا در مارس 2019 است.
در این دستورالعمل به مقامات بریتانیایی اجازه داده شده است در نشستهای اتحادیه اروپا بدون داشتن حق رای شرکت کنند. همزمان با نشست وزرای امور اروپایی 27 کشور عضو اتحادیه اروپا برای تصمیم گیری درباره چارچوب مرحله دوم مذاکرات برگزیت، لایحه دولت ترزا می در این باره در مجلس اعیان بریتانیا با چالش مواجه شده است.
دو گروه از نمایندگان مجلس اعیان، مخالفان و طرفداران لایحه برگزیت، «ترزا می» نخست وزیر را مورد انتقاد شدید قرار دادند.
«بارونس تیلر» رئیس کمیته قانونی اساسی مجلس اعیان بریتانیا در گزارشی به نمایندگان مجلس اعیان درباره لایحه برگزیت آورده است: ما به ابعاد و چالشهای تبدیل قوانین اروپا به قوانین بریتانیا آگاه هستیم، اما بر اساس شرایط فعلی این لایحه به لحاظ قانونی قابلپذیرش نیست.
بر اساس لایحه خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا قوانین اتحادیه اروپا طی فرایندی به قوانین مدنی بریتانیا منضم خواهد شد. قانونگذاران بریتانیایی پس از تصویب نهایی این لایحه، تطبیق قوانین اتحادیه اروپا با قوانین بریتانیا را شروع خواهند کرد. در پنج دهه گذشته بیش از 80 هزار صفحه از قرارداد های اتحادیه اروپا در مجلس عوام و اعیان تصویب شدهاند.
نمایندگان مجلس اعیان از روزسه شنبه 30 ژانویه لایحه برگزیت را بررسی خواهند کرد و در صورتی که به آن اصلاحیه وارد کنند، لایحه دوباره به مجلس عوام برمیگردد. اما اگر مجلس اعیان، نظر مجلس عوام را قبول کند، این لایحه عملاً تصویب و در دولت به اجرا گذاشته خواهد شد. با تصویب این لایحه «قانون جوامع اروپایی 1972» از قوانین بریتانیا حذف شده و قوانین داخلی این کشور بار دیگر مرجع اصلی قانونی در بریتانیا خواهند شد.
افزایش قیمت مسکن و حامل های انرژی؛ تبعات خروج از اتحادیه اروپا
مرحله اول مذاکرات برگزیت در دسامبر 2017 به پایان رسید و گفتوگو درباره آینده روابط و همکاری تجاری دو طرف، از ماه مارس آغاز خواهد شد. انتقادات به لایحه ترزا می در مجلس اعیان تنها از سوی طرفداران برگزیت وارد نشده است. مخالفان برگزیت هم در کمیته فراحزبی مجلس اعیان اعلام کردند: طرحهای دولت برای خروج از بازار واحد اتحادیه اروپا منجر به افزایش شدید قیمتهای انرژی برای خانههای مسکونی در سراسر بریتانیا خواهد شد.
تحلیل گر روزنامه اکسپرس در تحلیل واکنش مجلس اعیان به لایحه برگزیت، آن را ضربهای بزرگ به ترزا می، نخست وزیر این کشور توصیف کرد. به طور معمول مجلس اعیان بریتانیا لوایح دولت را پس از تصویب در مجلس عوام، تصویب می کند اما مخالفان و طرفداران برگزیت می خواهند ار تمام ظرفیت نهادهای قانونی کشور برای پیشبرد اهداف خود استفاده کنند. ترزا می هم اکنون از سوی طرفداران و مخالفان برگزیت تحت فشار است. طرفداران برگزیت ترزا می را به دادن امتیاز به اتحادیه اروپا برای دسترسی به بازار واحد متهم می کنند. از سوی دیگر مخالفان برگزیت نیز به تبعات خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا بر قشرهای متوسط و ضعیف جامعه هشدار می دهند. مخالفان برگزیت با نظرسنجی هایی، برگزاری همه پرسی دیگری برای برگزیت را حق مردم می دانند. 114/110
نویسنده: مرتضی مکی
بیشتر بخوانید:
پیشنهاد تجاری فرانسه برای بریتانیا پس از برگزیت
خط قرمز های جدید برای برگزیت/تحلیل
ترزا می: برگزیت اولویت دولت بریتانیا در سال 2018
تاثیر منفی برگزیت بر اعتبار جهانی بریتانیا/ تحلیل