«بشار الجعفری» نماینده سوریه در سازمان ملل متحد نیز طی سخنانی در نشست شورای امنیت درباره ادلب گفت که دمشق تصمیم گرفته است، ادلب را از لوث گروه تروریستی النصره آزاد کند و این استان را به آغوش کشور بازگرداند.
«آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز سه شنبه شب گفت، شرایط کنونی در ادلب را نمی توان تحمل کرد، همان طور که نمی توان از وجود گروه های تروریستی در این منطقه چشم پوشی کرد.
در حالیکه دبیرکل سازمان ملل نیز بطور صریح به معضلی که کشور سوریه از آن رنج می برد یعنی تروریسم اشاره دارد؛ اما کشورهای غربی به ویژه آمریکا به شدت مخالف حمله ارتش سوریه به ادلب جهت پاکسازی این منطقه از وجود تروریست ها هستند.
جوسازی های تبلیغاتی غرب برای نجات تروریست ها
دولت های غربی با جوسازی های تبلیغاتی از جمله مطرح کردن اتهام واهی استفاده سوریه از سلاح شیمیایی اقدامات دمشق را زمینه ساز قتل عام در این منطقه توصیف می کنند.
اما هدف نهایی آنها جلوگیری از حمله به ادلب و نجات تروریست ها از مهلکه است.
این اتهامات غرب در حالی است که دبیرخانه فنی سازمان منع تسلیحات شیمیایی بارها نابودی زرادخانه شیمیایی سوریه را تحت نظارت بین المللی تایید کرده است.
ناظران سیاسی در خصوص سناریوی از پیش طراحی شده حمله شیمیایی در ادلب، معتقدند آمریکا از این ترفندها به عنوان بهانه ای برای توجیه حمله به سوریه استفاده می کند.
به دنبال پیشرویهای ارتش سوریه طی یک سال اخیر، شمار زیادی از تروریست ها و مخالفان حکومت سوریه به همراه خانوادههای خود به منطقه ادلب رفته اند و عملا" این منطقه لانه تروریست ها لقب گرفته است.
پاکسازی سرزمین های ناآرام سوریه از تروریست ها
ادلب را باید دومین منطقه ناآرام در بدو شروع بحران سوریه بعد از «درعا» در نظر گرفت.
در قالب بحران سوریه ابتدا درعا در جنوب سوریه و در کنار مرز اردن برای نخستین بار دچار ناآرامی شد و به دنبال آن «جسر الشغور» در استان ادلب واقع در شمال سوریه و نزدیک مرز ترکیه شاهد ناآرامی و حمله به برخی مراکز دولتی و قتل شماری از نیروهای سوری به صورت وحشتناک بود که مرزی بودن هر دو شهر ناآرام، شائبه های دخالت برخی همسایگان را در ارتباط با بحران مزبور مطرح کرد.
اکنون بر اساس آمارهای موجود 146 هزار تروریست وابسته به 103 گروه تروریستی از اتباع 60 کشور جهان از مناطق مختلف سوریه در جریان پاکسازی مناطق مختلف به ادلب و جرابلس منتقل شده اند.
تاکتیک های شکست خورده غرب در برابر سوریه
مواضع قاطع دولت سوریه نشان می دهد که این کشور هیچ بخشی از سرزمین خود را رها نخواهد کرد و آزادسازی ادلب نیز در چارچوب چنین اهداف استراتژیکی است و هیچ قدرتی نیز نمی تواند دولت و ارتش سوریه را از آزادسازی باقیمانده سرزمینش منع کند.
در پایان می توان تأکید کرد که تاکتیک غرب و آمریکا نیز نخ نما شده و نمی تواند دولت سوریه را از آغاز عملیات ادلب بازدارد.
نکته قابل تامل آنکه همزمان با شکست تروریست ها در سوریه، شاهد ناکامی حامیان آنها در تغییر معادلات سیاسی و نظامی در منطقه هستیم.
زمانی نه چندان دور به آمریکا به عنوان تعیینکننده امور در خاورمیانه نگریسته میشد؛ اما به نظر میرسد در سالهای اخیر و بویژه این روزها، به اصطلاح دوران طلایی واشنگتن در خاورمیانه پایان یافته است و به خودنماییهای توییتری که تنها جنبه تبلیغاتی و نمایشی داشته و نماد سردرگمی ها و بی خاصیتی سیاست های خارجی و لفاظی های مقامات آمریکایی است، منتهی شده است.
133/110
بیشتر بخوانید:
عزم جدی سوریه برای پاکسازی ادلب از تروریست ها+ویدئو
ماجرای ادلب؛ آمادگی روسیه در برابر هر اقدام آمریکا
گزارش: افزایش حملات ارتش سوریه به ادلب و حماه