ایران پرس: با افزایش بحران های سیاسی و اقتصادی و ادامه همه گیری کووید-19، سازمان ملل متحد در گزارشی نسبت به خطر بحران غذا به ویژه در کشورهای آفریقایی هشدار داد.

طی دوسال اخیر همه گیری بیماری کووید-19، اعمال قرنطینه های طولانی و تخصیص بودجه های کلان و غیر قابل پیش بینی به بخش های پزشکی برای فراهم آوردن تجهیزات پزشکی، سبب تغییرشرایط اقتصادی در بسیاری از کشورهای جهان شده است. افزایش تورم، بیکاری و همچنین، کمبود مواد غذایی از جمله پیامدهای محسوس این بحران است. این کمبودها در کشورهای فقیرتر به ویژه کشورهای آفریقایی و برخی کشورهای آمریکای لاتین به شدت تاثیرگذار بوده است.

بسیاری از کشورهای آفریقایی بخش بزرگی از مواد غذایی مورد نیاز خود را وارد می کنند و بسیاری از این کشورها نیز به کمک های انسان دوستانه نهادهای بین المللی وابسته هستند که شرایط کنونی سبب شده کمک رسانی به آنها کاهش یابد.

«ماکی سال» رئیس جمهوری سنگال و رئیس دوره ای اتحادیه آفریقا در این زمینه می گوید: من بر ضرورت درخواست آفریقا برای اختصاص مجدد «د ت اس DTS» از طرف کشورهای ثروتمند به نفع کشورهای در حال توسعه و به ویژه کشورهای آفریقایی و با هدف حمایت از تلاش های ما برای انعطاف پذیری و رونق اقتصادی تأکید دارم.

DTS نوعی پول است که صندوق بین المللی پول آن را ایجاد کرده است و می تواند آن را به طور مستقیم به کشورهای عضو اختصاص دهد.

اوضاع در سودان جنوبی، سودان، سومالی، اتیوپی و بسیاری از کشورها وخیم است. مشکلات داخلی، جنگ، تغییرات آب وهوایی و نا امنی ناشی از فعالیت گروه های تروریستی، شرایط را در این کشورها بیش از پیش وخیم کرده است. صلیب سرخ اعلام کرده است که درگیری و تنش ها، تغییرات اقلیمی و افزایش قیمت مواد غذایی و سوخت حدود یک چهارم آفریقایی ها را به سمت گرسنگی سوق می دهد.

بنا بر گزارش جدید سازمان ملل متحد، بیش از 63 درصد از جمعیت سودان جنوبی به دلیل آسیب‌های آب و هوایی (سیل و خشکسالی) و کوچ اهالی، در کنار درگیری‌های مسلحانه در مناطق مختلف، با تشدید ناامنی غذایی مواجه خواهند شد.  

«دومینیک استیلهارت» مدیر عملیات جهانی کمیته بین المللی صلیب سرخ گفت: وضعیت حاد ناامنی غذایی در بسیاری از کشورهایی که ما در آنها کار می کنیم و مردم قبلاً تحت تأثیر درگیری های مسلحانه در آنها قرار گرفته اند، در حال تبدیل شدن به شرایط قحطی است.

حدود 346 میلیون نفر در آفریقا با ناامنی غذایی شدید مواجه هستند، به این معنی که احتمالاً گرسنگی را تجربه کرده اند. این رقم به معنای بدترین بحران از سال 2017 تاکنون بوده است. سال گذشته حدود 286 میلیون نفر در آفریقا از ناامنی غذایی رنج می بردند که به ویژه طی ماه های اخیر و با آغاز جنگ روسیه و اوکراین، این ناامنی غذایی تشدید شده است. روسیه و اوکراین به ترتیب بزرگترین و پنجمین صادرکنندگان گندم در جهان هستند. جنگ اوکراین، حمل و نقل از دریای سیاه را با مشکل مواجه کرده است که کشورهای آفریقایی نیز از این موضوع متضرر می شوند.

«پائولو جنتیلونی» کمیسر اقتصادی اروپا در بوداپست در این زمینه گفت: جنگ در اوکراین بر امنیت غذایی در کشورهای آفریقایی به ویژه با توجه به افزایش قیمت مواد غذایی، روغن و کودهای شیمیایی تاثیر خواهد گذاشت.

ادامه جنگ و بحران های سیاسی و امنیتی شرایط تامین غذا در جهان را سخت تر خواهد کرد و به نظر می رسد کشورهای فقیر و ضعیف تر بیشترین زیان را از این موضوع خواهند دید.

نویسنده: آتوسا دینیاریان

116