ایران پرس- موسسه بین المللی تحقیقات صلح استکهلم «سیپری» در جدیدترین گزارش از رونق بازار فروش تسلیحات در سراسر جهان خبر داده است.

مهمترین علت افزایش صادرات سلاح، تشدید درگیری و جنگ در نقاط مختلف جهان است و اروپا و آمریکا بیشترین سود را از این رونق می برند.

یک سوم صادرات اسلحه در جهان به منطقه خاورمیانه است و آمریکا بزرگترین صادر کننده تسلیحات در جهان در پنج سال گذشته بوده است.

 

 رونق بازار صادرات سلاح آمریکا و اروپا در گرو کشتار و آوارگی مردم یمن و خاورمیانه 

در گزارش موسسه بینالمللی تحقیقات صلح استکهلم "سیپری" خرید و فروش تسلیحات در بین سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷ بررسی شده است. 

طبق این گزارش، ایالات متحده آمریکا ۳۴ درصد از بازار تسلیحات را در دست دارد و با این حساب بزرگ‌ترین فروشنده و صادرکننده تسلیحات در جهان است. 

امریکا در طی سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷ میزان فروش تسلیحات خود را در مقایسه با پنج سال پیش از آن ۲۵ درصد افزایش داده و به مجموعا ۹۸ کشور جهان سلاح فروخته و صادر کرده است.

به گفته‌ی خانم «اوده فلوران»، مدیر بخش تحقیقات درباره هزینه‌های تسلیحاتی در موسسه سیپری، قراردادهای تسلیحاتی که ایالات متحده در سال ۲۰۱۷ منعقد کرده، سبب خواهد شد که آمریکا در سال‌های آینده نیز همچنان بزرگ‌ترین فروشنده‌ی تسلیحات باقی بماند".

«دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری آمریکا در سفری که سال گذشته به عربستان سعودی داشت بزرگترین قراداد تسلیحاتی در تاریخ آمریکا را به میزان 110 میلیارد دلار با مقامات عربستانی به امضاء رساند. 

قرادادهای تسلیحاتی عربستان سعودی با آمریکا و دولتهای اروپایی باعث شد عربستان سعودی در جایگاه دومین وارد کننده اسلحه در جهان پس از هند قرار بگیرد.

چشم امید سعودیها برای ادامه جنگ افروزی به سلاح های غربی

میزان واردات تسلیحات به این کشور در پنج سال گذشته در مقایسه با پنج سال بین ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ سه برابر شده است. 

«پیتر ویزمن»، عضو موسسه بین المللی تحقیقات صلح استکهلم، درباره افزایش صادرات سلاح به منطقه خاورمیانه گفت: درگیریهای خشونت بار در خاورمیانه و نگرانیها از نقض حقوق بشر در این منطقه باعث طرح مساله محدود کردن فروش تسلیحات به این منطقه در اروپای غربی و آمریکای شمالی شده است. 

وی افزود: با این حال، آمریکا و کشورهای اروپایی همچنان صادرکنندگان اصلی تسلیحات به خاورمیانه هستند و بیش از 98 درصد تسلیحات عربستان و هند را تامین می کنند.

بین دلارهای نفتی عربستان و شیخ نشین های جنوب خلیج فارس رابطه مستقیمی با صادرات اسلحه به این کشورها وجود دارد.

در واقع آمریکا و کشورهای اروپایی بریتانیا، آلمان و فرانسه با فروش انبوه سلاح به عربستان و دیگر کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس دلارهای نفتی را به کشورشان بر میگردانند و از این طریق هزاران شغل ایجاد کرده اند. 

فروش سلاح  زمانی می تواند تداوم یابد که بحران و تنش در منطقه وجود داشته باشد. بیشترین سود از بحران در منطقه خاورمیانه را مجتمع های صنعتی و نظامی در آمریکا و اروپا می برند. 

رونق بازار سلاح، یکی از رازهای ایجاد و ماندگاری داعش

 

منطقه خاورمیانه چندین سال است در آتش بحران و افراط گرایی می سوزد. دولتهای اروپایی و آمریکا با حمایت از جاه طلبی های عربستان و آتش افروزی این کشور مهمترین نقش را در بحران آفرینی در منطقه خاورمیانه دارند.

آنها با صادرات اسلحه به عربستان مرگ را به این منطقه صادر می کنند. زنان و کودکان  یمنی نزدیک به سه سال است که با بمب های آمریکایی و اروپایی کشته می شوند و دولت های اروپایی و آمریکا حاضر به توقف صادرات اسلحه به عربستان نیستند و این کشور را با مدل حکمرانی طایفه ای متحد استرتژیک خود می دانند. 

نویسنده: مرتضی مکی 

137/110

بیشتر بخوانید:

رکورد فرانسه در زمینه صادرات سلاح در سال 2016

گروه های حقوق بشری خواستار توقف صادرات سلاح های انگلیسی به عربستان و امارات شدند

انتقاد از ایتالیا به دلیل فروش سلاح به عربستان در حال جنگ

 رونق بازار صادرات سلاح آمریکا و اروپا در گرو کشتار و آوارگی مردم یمن و خاورمیانه 
چشم امید سعودیها برای ادامه جنگ افروزی به سلاح های غربی
رونق بازار سلاح، یکی از رازهای ایجاد و ماندگاری داعش