ایران پرس- «رکس تیلرسون» وزیر امورخارجه پیشین آمریکا در سخنانی افشاگرانه در دانشگاه هاروارد، اسرائیل را متهم کرد که برای پیشبرد اهدافش، دولت آمریکا را گمراه کرده است.

تیلرسون گفت: درست است که اسرائیل روابط نزدیکی با آمریکا دارد، اما در مواجهه با نتانیاهو و در بحث‌هایی که با وی صورت می گیرد باید همواره جانب احتیاط را نگاه داشت، زیرا اسرائیل اگر لازم بداند و برای آن که بتواند آمریکا را به انجام دادن کاری متقاعد کند،"اطلاعات نادرست" ارائه می دهد.

اظهارات تیلرسون درحالی است که «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا از زمان ورود به کاخ سفید همواره موضع حمایت بی قید وشرط از اسرائیل را اتخاذ کرده است. خروج از توافقنامه برجام، طرح معامله قرن، اعلام قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و تلاش برای انتقال سفارتخانه‌های خارجی به قدس از جمله موضوعاتی است که توسط ترامپ و به درخواست رژیم صهیونیستی صورت گرفته است.

در موضوع برجام، ترامپ هم راستا با نظرات «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی همواره توافق سته ای را بدترین توافق نامیده و سرانجام نیز در راستای خواسته رژیم صهیونیستی از این توافق در مه 2018 خارج شد و تحریم‌های بی سابقه ای را علیه ایران به اجرا گذاشت.

در موضوع معامله قرن نیز مقامات ارشد صهیونیستی به ویژه نتانیاهو همواره مشوق ترامپ برای برداشتن گام‌هایی هستند که روسای جمهوری قبلی آمریکا هیچ گاه درباره‌ آنها اقدام نکرده اند. هرچند که به رغم تلاش های گسترده ترامپ برای تحقق طرح معامله قرن که در راستای منافع اسرائیل و به ضرر فلسطینی‌ها است، این طرح با ناکامی آشکار رو به رو شده است.

«مایک پمپئو» وزیر امورخارجه آمریکا نیز در این باره گفت: "هیچ ضمانتی وجود ندارد که ما قادر خواهیم بود گره مناقشه اسرائیلی - فلسطینی را بگشاییم. می توان گفت این طرح (معامله قرن) تقریبا غیر قابل اجراست."

ترامپ همچنین در دسامبر 2017 در تصمیمی غیرقانونی، قدس را پایتخت جدید رژیم صهیونیستی اعلام کرد، این تصمیم اگرچه در مه 2018 توسط واشنگتن اجرایی شد، اما دیگر کشورهای جهان نه تنها از آن استقبال نکردند بلکه علیه آن موضع گرفتند.

به رغم همراهی‌های همه جانبه دولت ترامپ اما رژیم صهیونیستی حتی در قبال این متحد خود نیز رویکرد نیرنگ و فریب در پیش گرفته است. در این زمینه نشریه "پولیتکو" از جاسوسی رژیم صهیونیستی به دستور شخص نتانیاهو از عوامل کاخ سفید و شنود تلفن‌های نزدیکان ترامپ پرده برداشته است.

 پولیتیکو در گزارشی که 12 سپتامبر منتشر کرد به نقل از سه مقام پیشین آمریکایی اعلام کرد که اسرائیل برای استراق سمع از دونالد ترامپ و سایر مقامات ارشد آمریکا، تجهیزاتی در نقاط حساس واشنگتن، از جمله در نزدیکی کاخ سفید، نصب کرده بود. هرچند اسرائیل گزارش نشریه پولیتیکو را تکذیب کرد اما رویه اسرائیل درباره جاسوسی حتی از متحدان نزدیک خود یعنی آمریکا سابقه دیرینه دارد.

آخرین مورد شناخته‌ شده جاسوسی اسرائیل از آمریکا به ماجرای «جاناتان پولارد» بر می گردد؛ او یک یهودی بود که در واحد اطلاعات نیروی دریایی آمریکا کار می‌کرد و در نیمه نخست دهه 1980 از سوی اسرائیل برای جاسوسی از آمریکا مأموریت گرفت.

پس از کشف جاسوسی پولارد، وی به حبس ابد محکوم شد و رژیم صهیونیستی، در سال 1998 جاسوس بودن او را رسما تایید کرد. پولارد در دوره ریاست جمهوری «باراک اوباما» آزاد شد.

جاناتان پولارد

به طور کلی رژیم صهیونیستی همواره این گونه وانمود کرده که در نقش متحد آمریکا عمل می کند اما در واقع در راستای منافع خود عمل کرده و تلاش کرده مقامات کاخ سفید را با سیاست‌های خود همراه کند؛ هرچند که مقامات آمریکایی تلاش می کنند که این مساله را انکار کنند. 

تیلرسون در این باره می گوید: "رای من اذیت کننده است که می بینم یکی از هم پیمانان ما (اسرائیل) که هم پیمان نزدیک و مهمی نیز محسوب می شود، این چنین کارهایی را با ما انجام می دهد."

نویسنده: آتوسا دینیاریان

141/116

جاناتان پولارد