ایران پرس- آمریکا در دوره ریاست جمهوری "دونالد ترامپ" سخت ترین تحریم ها را علیه ایران در راستای سیاست فشار حداکثری اعمال کرده است.

در عین حال بروز اغتشاشات اخیر در ایران موجب شده تا واشنگتن به امید دستیابی به خواسته های نامشروعش به حمایت از این ناآرامی ها و اغتشاشگران بپردازد.

مقامات ارشد واشنگتن ظرف سه هفته اخیر چندین بار آشکارا ضمن اعلام پشتیبانی از آشوبگران خواهان حمایت جامعه بین المللی از آنها شده اند.

بسیاری از مقام‌های آمریکایی از جمله "دونالد ترامپ" رئیس‌ جمهور این کشور از این ناآرامی‌ها حمایت کرده‌اند.

در آخرین موضع گیری در این زمینه ،"مایک پمپئو" وزیر خارجه آمریکا روز سه‌شنبه بار دیگر از اغتشاشات در ایران حمایت کرد و گفت: واشنگتن از شرکت‌کنندگان در این ناآرامی‌ها حمایت می‌کند.

وی خطاب به آشوبگران اظهار داشت، آن‌ها باید آمریکا را در کنار خود بدانند. 

پمپئو که در یک نشست خبری در واشنگتن صحبت می‌کرد، خطاب به آشوبگران گفت: «ایالات متحده صدای شما را می‌شنود، از شما حمایت می‌کنیم به ایستادن کنار شما ادامه می‌دهیم.»

وی همچنین وعده داد که آمریکا تحریم‌های بیشتری این بار به بهانه حقوق بشر، علیه ایران وضع کند. او بار دیگر گفت واشنگتن تلاش می‌کند تا ایران را به «کشوری عادی» تبدیل کند.

اظهارات جدید وزیر خارجه آمریکا در واقع تکرار رویکرد خصمانه دولت ترامپ علیه ایران و نیز تاکید مجدد بر رویاهای دست نیافتنی واشنگتن درباره ایران است.

اغتشاشات اخیر در ایران که به بهانه افزایش قیمت بنزین  از روز جمعه 15 نوامبر آغاز شد، از دیدگاه آمریکا به مثابه فرصتی برای مداخله در امور داخلی ایران تلقی شده و در این راستا واشنگتن نه فقط به حمایت آشکار از اغتشاشگران پرداخت، بلکه تلاش کرد تا به زعم خود جمهوری اسلامی ایران را برای عدم مقابله با آنها تحت فشار بگذارد.

شواهد حاکی از برنامه ریزی پشت پرده آمریکا برای گسترش و مدیریت ناآرامی ها در ایران است و وسعت تخریب اموال عمومی و دولتی در جریان اغتشاشات اخیر نشان می‌دهد که این اقدامات کار افراد عادی نیست و نتیجه یک سناریوی از قبل سازماندهی شده است.

دولت ترامپ در راستای رویکرد ضد ایرانی خود نه فقط به تشویق ناآرامی ها پرداخت، بلکه خواهان تشدید فشارها بر ایران شد.

کاخ سفید در بیانیه‌ای مداخله‌جویانه درباره ناآرامی‌های ایران مدعی حمایت از مردم ایران شد.

برایان هوک نماینده ویژه آمریکا در امور ایران نیز ضمن تکرار اتهامات خود علیه کشورمان در اظهاراتی مداخله‌جویانه اعلام کرد، آمریکا از ناآرامی‌ها در ایران حمایت می‌کند. برایان هوک اخیرا در مصاحبه‌ای به صراحت گفته است که واشنگتن از شرایط پیش‌آمده در ایران «خرسند» است.

دولت ترامپ که بارها انواع اتهامات را متوجه ایران کرده و در همین راستا به زعم خود سیاست فشار حداکثری را برای واداشتن ایران به تغییر رفتار خود و تمکین به خواسته های نامشروع آمریکا در قالب خواسته های 12 گانه "مایک پمپئو" وزیر خارجه آمریکا، در پیش گرفته، در عین حال مدعی دلسوزی برای مردم ایران است.

این در حالی است که ترامپ با اعلام خروج آمریکا از برجام و احیای تحریم های هسته ای علیه ایران، وارد جنگ اقتصادی با هدف ایجاد فقر گسترده و بروز ناآرامی ها در ایران شده است.

وی و دیگر مقامات ارشد آمریکایی بارها از لزوم فشار بی سابقه به مردم ایران سخن رانده اند تا به زعم خود در چارچوب "سیاست فقر و شورش" مردم ایران و نظام جمهوری اسلامی را در مقابل هم قرار دهند.

این مساله نشانه کینه شدید ترامپ از ملت ایران، به دلیل  ناکامی وی در همراه ساختن ایرانیان با تلاش های خود برای به شکست کشاندن جمهوری اسلامی ایران است.

این در حالی است که مقامات ارشد ایران با آگاهی از نیات شوم آمریکا، بر دسیسه دشمنان در شکل گیری اغتشاشات اخیر تاکید دارند.

حضرت آیت الله خامنه ای رهبرمعظم انقلاب اسلامی  سه‌شنبه هفته گذشته در بیاناتی در جمع تولیدکنندگان، کارآفرینان و فعالان اقتصادی  ایران حوادث اخیر در کشور را کار دشمن دانستند و تاکید کردند، این اتفاقات مردمی نبوده است.

از دیدگاه ملت ایران، دولت ترامپ  درصدد سوء استفاده ار وضعیت کنونی در راستای اهداف شوم خود بوده و هیچ گونه نیت خیری در باره ایرانیان ندارد.

موضع گیری های مقامات ارشد آمریکایی نیز دقیقا به معنای دخالت در امور داخلی ایران است که اقدامی کاملا غیر مشروع از دیدگاه حقوق بین الملل بوده و بر خلاف قواعد بین المللی و منشور سازمان ملل است.

نویسنده: سید رضا میرطاهر

117/118

بیشتر بخوانید:

اقدام انفعالی آمریکا در تحریم وزیر ارتباطات ایران/ تحلیل

انتقاد روسیه از اظهارات ریاکارانه وزیر امورخارجه آمریکا درمورد ایران

پشتیبانی مجدد مقامات ارشد آمریکا از اغتشاشات اخیر در ایران/ تحلیل