ایران پرس- تداوم تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ایران همزمان با شیوع ویروس کرونا و اعمال انواع محدودیت ها از جانب واشنگتن در زمینه دسترسی به اقلام و تجهیزات ضروری برای مبارزه با کرونا عملا موجب شده اکنون موضوع فشار حداکثری آمریکا به نظام درمانی ایران مطرح شود.

مساله ای که حتی رسانه های آمریکایی نیز به آن اذعان کرده اند.

در این زمینه روزنامه آمریکایی واشنگتن‌ پست روز یکشنبه در گزارشی تاکید کرد، تحریم‌های آمریکا مانعی برای ایران جهت واردات دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین مواد خام برای تولید آن‌ها در داخل است. 

واشنگتن‌ پست در گزارشی نوشت: محدودیت‌ها و تحریم‌های وسیعی که ایالات متحده علیه نظام بانکی و صادرات نفت ایران اعمال کرده، توانایی تهران را برای تامین مالی و خرید اقلام ضروری از جمله دارو و مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز برای تولید آن در داخل، محدود کرده است.

در واقع گزارش‌ های فصلی دفتر کنترل دارایی‌ های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا "اوفک" نشان می‌دهد که دولت ترامپ شمار مجوزهایی را که به شرکت‌ها برای صادرات اقلام خاص پزشکی به ایران می‌دهد، کاهش داده است.

فهرست کالاهایی که نیازمند مجوز خاص از این نهاد است، شامل دستگاه تولید اکسیژن، ماسک تنفسی با پوشش کامل صورت و تجهیزات تصویربرداری حرارتی می‌شود که به گفته پزشکان، برای درمان بیماران و محافظت از کادر درمان ضروری است. 

تحریم‌های غیرانسانی آمریکا علیه ایران در چارچوب سیاست فشار حداکثری دولت ترامپ به اجرا در می آیند.

"دونالد ترامپ" رئیس جمهور آمریکا در مه 2018 بعد از پایان دادن به مشارکت آمریکا در توافق هسته ای برجام، تحریم‌های تعلیقی به موجب این توافق را علیه ایران احیا کرد.

او علاوه بر این، چندین دور تحریم های جدید علیه بخش‌های مختلف اقتصادی، تجاری، نفتی، صنعتی، معدنی و حتی قضایی و سیاسی ایران اعمال کرده است.

نکته مهم اینکه این تحریم ها حتی شامل اقلام بشر دوستانه از جمله تجهیزات پزشکی و دارویی بوده و موجب مرگ ده‌ها نفر در ایران از جمله "بیماران پروانه ای" به دلیل دسترسی نداشتن به داروهای مورد نیاز آنها شده است.

به گفته "اورینگ کانینگهام" روزنامه نگار آمریکایی: "مایک پمپئو"، وزیر خارجه آمریکا مدعی است که محدودیتی برای صادرات دارو و اقلام بشر دوستانه به ایران وجود ندارد. با این وجود، درعمل محدودیت‌های اعمال شده از سوی آمریکا و تحریم‌های ثانویه باعث شده است شرکت‌های غربی تمایلی برای تجارت با ایران نداشته باشند.

با این حال همه گیری بیماری کرونا بُعد جدیدی به فشارهای تحریمی واشنگتن علیه تهران داده و نظام بهداشتی ایران  برای دسترسی به تجهیزات ضروری برای حفظ جان انسان‌ها و پیشگیری از همه‌گیری کرونا با مشکل مواجه شده است. 

واشنگتن مدعی است که برخی معافیت های تحریمی را به منظور تسهیل خرید و ارسال اقلام پزشکی به ایران در نظر گرفته است. با این حال به گفته یک وکیل تحریم‌های دفتر کنترل دارایی‌های وزارت خزانه داری آمریکا: معافیت‌های تحریمی جریان بدون مانع کالاهای ضروری به ایران را تضمین نمی‌کند. وی تحریم‌های آمریکا را به "یک فضای حقوقی و تجاری" تشبیه کرد که معادل "راه رفتن در یک میدان مین" است.

تاکنون سازمان ملل متحد و برخی کشورها و نهادهای بین المللی و حتی سازمانها و برخی قانونگذران آمریکایی از دولت ترامپ خواسته اند که در شرایط فوق العاده کنونی و با توجه به همه گیری کرونا، تحریم‌های غیر انسانی علیه ایران را لغو کند؛ اما کاخ سفید نه تنها پاسخی به این درخواستها نداده بلکه بر تداوم سیاست فشار حداکثری بر ایران به منظور وادار کردن تهران به قبول خواسته های زیاده طلبانه خود تاکید می کند. ضمن اینکه واشنگتن حتی در شرایط کنونی نیز هر از چند گاهی موارد جدیدی را به تحریم ها علیه تهران اضافه می کند.

نویسنده:سيدرضا مير طاهر

138/117

بیشتربخوانید:

تحریم های آمریکا، مانع واردات دارو و تجهیزات پزشکی به ایران

ظریف: پیروی از تحریم های غیراخلاقی و غیرقانونی ایالات متحده را متوقف کنید