ایران پرس- سناتور" برنی سندرز" در اقدامی غیر منتظره از رقابت های انتخابات مقدماتی دموکرات ها برای معرفی نامزد انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا کناره گیری کرد.

این سناتور چپگرا در در بیانیه ای خطاب به حامیان خود گفت: "بعد از یک ارزیابی صادقانه، تصمیمی سخت و دردناک گرفته ام. کاش خبر بهتری به شما می‌دادم اما واقعیت را می‌دانید. پیروزی عملا ناممکن شده بود."

اشاره سندرز به ناکامی های متوالی در انتخابات مقدماتی هفته های اخیر بود که در آن، "جو بایدن"، معاون رئیس جمهور سابق یکی پس از دیگری انتخابات در ایالت ها را برده بود.

برآوردها نیز حکایت از آن داشت که سندرز تا پایان دور رقابت های درون حزبی قادر به کسی حد نصاب 1991 دلیگیت (نمایندگان متعهد) کنوانسیون ملی حزب نخواهد شد.

در چنین وضعیتی احتمال داشت بایدن با کمک سران حزب موسوم به سوپردلیگیت ها، نامزدی نهایی حزب را کسب کند، رخ دادی که بر شکاف های درونی حزب دموکرات و تکرار آشوب های انتخاباتی سال 2016 در کنوانسیون ملی حزب دموکرات منجر می شد.  

اکنون بدون جنگ و دعواهای مرسوم در کنوانسیون های حزبی، بایدن به عنوان تنها نامزد باقی مانده در رقابت مقدماتی، اطمینان دارد که در نهایت به عنوان نامزد حزب معرفی می شود و به مصاف "دونالد ترامپ" خواهد رفت.

با کنار رفتن سندرز، بایدن تلاش می کند تمامی جناح های سیاسی حزب دموکرات از جمله جناح های ترقی خواه و چپگرایان را پشت سر خود متحد کند. 

بایدن در بیانیه تشکر آمیز از سندرز ، خطاب به میلیون حامی این سناتور 79 ساله نوشت: "می‌بینمتان، می‌شنومتان و اضطرار اتفاقی راکه باید در کشور بیافتد، درک می‌کنم. امیدوارم به ما بپیوندید. به شدت استقبال می‌کنیم. به شما نیاز داریم."

با این حال، حتی کناره گیری سندرز به نفع نامزد مورد حمایت جناح مرکزگرای حزب دموکرات، تضمین کننده پیروزی در انتخابات 2020 آمریکا نیست.

شکست دادن رئیس جمهوری مستقر، آن هم با شخصیت تهاجمی و پرخاشگر همچون "دونالد ترامپ" برای نامزد حزب رقیب دشوار به نظر می رسد؛ بویژه این که نامزد دموکرات ها با ضعف هایی همچون سن بالا، قوای جسمانی آسیب پذیر و اتهاماتی نظیر فساد مالی و رانت خواری خانوادگی مواجه است.

به همین دلیل نیز ترامپ در نخسیتن واکنش به کناره گیری سندرز از رقابت های انتخاباتی در توییتی، از جوانان حامی سندرز خواست به کمپین جمهوریخواهان بپیوندند.

البته همزمانی بحران عمیق و رو به تزاید ویروس کرونا در آمریکا با فصل انتخابات در این کشور، امیدها را برای شکست ترامپ در انتخابات ماه نوامبر افزایش داده است.

اگر کرونا آن گونه که ترامپ پیش بینی کرده است چند صد هزار آمریکایی را به کام مرگ بکشاند، آمار بیکاری به بیش از 20 درصد برسد و چرخ اقتصاد متوقف شود، چه بسا رای دهندگان آمریکایی رئیس جمهور مستقر را مجازات کنند و در انتخابات آتی به رقیب وی رای دهند.

اما این احتمال نیز متصور است که با وخیم تر شدن اوضاع در آمریکای کرونا زده، رای دهندگان آمریکایی به حفظ رئیس جمهور مستقر رضایت دهند تا این که در میانه جنگ جهانی علیه کرونا، مسئول کشور و فرمانده جنگ را تغییر دهند. 

این که در نهایت کدام یک از این دو احتمال به وقوع بپیوندد، به گذشت زمان، آغاز رقابت های رسمی انتخابات ریاست جمهوری و از همه مهم تر، آشکار شدن میزان خسارات ویروس کرونا در آمریکا بستگی خواهد داشت.   

نویسنده: امیرعلی ابوالفتح

133/117

بیشتر بخوانید:

واکنش ترامپ به کناره گیری «برنی سندرز» از انتخابات 2020 آمریکا

انصراف سندرز از رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

اعتراض سندرز به کمبود امکانات پزشکی برای مقابله با کرونا