ایران پرس: ناکامی آشکار دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا در زمینه بسیاری از مسائل بین المللی از جمله مقابله با ویروس کرونا و بازگشت تحریم های بین المللی علیه ایران از جمله تحریم تسلیحاتی، موجب موضع گیری های مقامات آمریکایی و انداختن تقصیر این امر بر عهده سازمان ملل شده است.

«کلی کرافت» سفیر آمریکا در سازمان ملل، این نهاد بین المللی را متهم کرد که در پایبندی به ماموریتش برای تبدیل جهان به مکانی امن‌تر، دموکراتیک‌تر و موفق‌تر شکست خورده است.

وی ضمن اذعان به رویکرد منفی کشورها درباره آمریکا این مساله را به کینه سیاسی آنها به واشنگتن نسبت داد. سفیر آمریکا در ادامه مدعی شد که سازمان ملل به جای انتقاد از کشورش، باید آمریکا را به خاطر کارها و سیاستهایش از جمله علیه ایران و تامین بزرگترین بخش از بودجه سازمان ملل و اختصاص بودجه ای هنگفت به مبارزه با ویروس کرونا در جهان تشویق کند.

واقعیت این است که دولت ترامپ به دلیل رویکرد یک جانبه گرایانه خود در قبال بسیاری از مسائل و معضلات بین المللی و اصالت دادن به خواسته ها و منافع آمریکا که در بسیاری موارد بر خلاف منافع و مصالح جهانی است با انتقادات گسترده از جانب بسیاری از کشورها اعم از رقبا یا شرکای خود مواجه شده است.

مثال بارز این امر نحوه بر خود دولت ترامپ با سازمان جهانی بهداشت و خروج از آن و قطع کمک‌های مالی واشنگتن به این سازمان به بهانه همدستی آن با چین و نیز کوتاهی در زمینه مقابله با ویروس کرونا و بیماری کووید- 19 است.

کرافت در این زمینه مدعی شد: "سازمان جهانی بهداشت چیزی بجز سخنگوی چین نبوده است."

ناکامی بزرگ دولت ترامپ در مقابله با ویروس کرونا

دونالد ترامپ که با بزرگترین ناکامی در زمینه مقابله با ویروس کرونا مواجه شده و آمار فوت شدگان این بیماری در آمریکا از 206 هزار نفر نیزفراتر رفته برای توجیه ناتوانی و سوء مدیریت خود، لبه تیز حمله را متوجه سازمان جهانی بهداشت کرده است. این اقدام دولت ترامپ موجب ضربه به کارکرد موثر این سازمان بین المللی برای مقابله با بیماری ها و اقدامات بهداشتی در سطح جهانی شده است.

به گفته «دییردر شسگرین» Deirdre Shesgreen گزارشگر «یو اس ای تودی»: "ترامپ و مشاورانش سازمان بهداشت جهانی را متهم کردند که ابزار دست چین شده و روسای آن نتوانسته اند چین را برای شفافیت کامل در مورد دامنه و شدت همه گیری ویروس کرونا تحت فشار قرار دهند."

مورد دیگری نیز که سفیر آمریکا در سازمان ملل به آن اشاره کرد عدم همراهی و در واقع انزوای وحشتناک آمریکا در موضوع بازگشت تحریم های بین المللی علیه ایران به بهانه نقض برجام از جانب ایران و بکار افتادن آنچه که واشنگتن از آن به عنوان مکانیسم ماشه یاد می کند، بود.

در این زمینه نیز نه فقط شورای امنیت مخالفت صریح خود را با ادعای آمریکا اعلام کرد، بلکه بالاترین مقام سازمان ملل یعنی «آنتونیو گوترش» دبیر کل این سازمان صراحتا اعلام کردکه او نمی‌تواند هیچ اقدامی در واکنش به ادعای آمریکا مبنی بر بازگشت تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران انجام دهد چرا که در این زمینه عدم قطعیت وجود دارد.

موضع گیری بی سابقه شورای امنیت و گوترش باعث شد تا واشنگتن در موضعی انفعالی ادعا کند که بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران نیازمند اجماع میان اعضای شورای امنیت نیست.

به رغم این ادعاها اکنون موضع گیری کینه توازنه سفیر آمریکا در سازمان ملل درباره عملکرد این نهاد بین المللی، نشان دهنده خشم زیاد واشنگتن از عدم همراهی سازمان ملل و شورای امنیت با سیاست ها و خواسته های غیر منطقی و غیر قانونی آمریکا است.

نویسنده: سیدرضا میرطاهر

117