ایران پرس: وزیر امور خارجه آمریکا یک روز پس از اظهارات رئیس جمهور این کشور درباره خروج نیروهای خارجی از افغانستان، سرزده به کابل سفر و با مقامات افغانستان دیدارو گفتگو کرد.

«محمد اشرف غنی» روز پنج شنبه در دیدار «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا در کابل، ضمن استقبال از اعلام خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان گفت، دولت کابل تلاش خواهد کرد که در روند خروج این نظامیان، همکاری لازم را انجام دهد.

اشرف غنی همچنین تاکید کرد، مردم این کشور پشتیبان نیروهای امنیتی و دفاعی خود هستند. 

«عبدالله عبدالله» رییس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان هم در دیدار وزیر خارجه آمریکا از خروج نظامیان آمریکایی از کشورش استقبال کرد.

جو بایدن رییس جمهور امریکا چهارشنبه شب در یک نشست خبری گفت: روند خروج نظامیان این کشور از افغانستان در اول ماه می آغاز می‌شود و تا 11 سپتامبر سال جاری میلادی در بیستمین سالگرد حضور آمریکا نیز به طور کامل از افغانستان خارج خواهند شد.

سخنان بایدن برای عقب نشینی نیروهای غربی ازافعانستان با واکنش مثبت مردم و دولتمردان افعانستان روبرو شده است.

خرسندی ملت و دولت افغانستان از خروج نظامیان غربی از این کشور در شرایطی است که یکی از مطالبات اصلی مردم افغانستان از دولتمردان افعانستان، خروج نظامیان خارجی به فرماندهی آمریکا از کشورشان است اما تاکنون غربی ها به خصوص دولت امریکا به بهانه های مختلف، ضمن عدول از این خواسته مردم افعانستان به دودهه اشعالگری خود در این کشور ادامه دادند.

تعیین زمان خروج سربازان امریکا یی از افغانستان از سوی بایدن درحالی است که از منظر بسیاری از دیپلمات ها و کارشناسان، سیاستهای دولت امریکا پس از بیست سال اشغالگری در افعانستان شکست خورده است.

«پاتریک آرمسترانگ» دیپلمات سابق کانادا در این باره می گوید: "دولت بایدن و نخبگان سیاسی آمریکا باید درک کنند که این کشور در جنگ 20 ساله شکست خورده است و از تلاش برای ایجاد یک کشور متحد و مطیع در افغانستان ناکام مانده است."

تام کول نماینده مجلس امریکا هم در این باره می گوید: خروج آمریکا از افغانستان در شرایط فعلی به جای قدرت، نشانه ضعف آمریکا خواهد بود و در نهایت منجر به حملات بیشتر به آمریکایی ها در سراسر جهان خواهد شد".

تاکنون دولت آمریکا برای خروج سربازان خود از افغانستان پیش شرط هایی را مطرح می کرد اما در حال حاضر کاخ سفید اعلام کرد که بایدن برای خروج نظامیان این کشور پیش شرطی ندارد.

از زمان اَشغال افغانستان، مردم این کشور در بیست سال گذشته، شاهد حضور چهار رییس جمهور در کاخ سفید بودند.

از بوش پسر جمهوریخواه گرفته تا بایدن دموکرات و در این مدت اظهارنظرهای مختلفی را از زبان روسای جمهور امریکا درباره خروج سربازان امریکایی از افغانستان شنیدند.

همواره روسای جمهور امریکا با داعیه حمایت از مردم افعانستان، اشغالگری خود را در این کشور توجیه کرده اند.

با این سابقه، بسیاری از ناظران سیاسی، اظهارات بایدن درباره خروج سربازان امریکایی از افغانستان را با دیده شک و تردید می نگرند.

این تردیدها در حالی است که امریکایی ها به اذعان خیلی از ناظران سیاسی دستاورد قابل دفاعی درافغانستان به دست نیاوردند.

افزون بر این اگر بیست سال پیش دولت بوش به بهانه از بین بردن طالبان و جریان افراط گرایی به افعانستان لشگر کشی کرد.

دیروز ترامپ وامروز بایدن برای عقب نشینی ابرومندانه ازافعانستان پشت میز مذاکره با طالبان نشسته است و طبیعی است این رفتار دوگانه مقامات امریکا در حافظه تاریخی ملتی که سرزمین انها به گورستان امپراطوری ها شهرت دارد، پاک نخواهد شد.

فرهاد همتی