ایران پرس: تداوم سیاست های خصمانه و ظلم اسرائیل علیه فلسطینیان سبب شده تا صدها تشکل و نهاد مدنی در سراسر جهان با حمایت از جنبش تحریم، خواستار قطع همکاری با شرکت های رژیم صهیونیستی و تحریم خرید کالاهای ساخت اسرائیل شوند.

در همین راستا، دهها تن از حامیان حقوق مردم فلسطین در تجمع مقابل یک بیمارستان در شهر «تامپا» در ایالت فلوریدا آمریکا به همکاری این مرکز درمانی با شرکت‌های رژیم صهیونیستی اعتراض کردند. این بیمارستان ماه گذشته با هفت شرکت صهیونیستی قرارداد همکاری امضاء کرده است.

در خلال این تجمع معترضان پلاکادرهایی در دست داشتند که روی آنها نوشته شده بود رژیم صهیونیستی به مسئولیت خود به عنوان یک نیروی اشغالگر در خصوص تأمین اقلام بهداشتی مردم تحت اشغال خود عمل نمی‌کند، مانع وصول تجهیزات پزشکی شده و همزمان زیرساخت‌های بهداشتی و بیمارستانی را بمباران می‌کند.

سیاست‌های توسعه طلبانه، ادامه شهرک‌سازی رژیم صهیونیستی در سرزمین های فلسطینیان و نادیده گرفتن حقوق آنها از سوی اسرائیل حملات این رژیم به نوار غزه و شهادت و زخمی کردن صدها فلسطینی به ویژه کودکان، ممانعت اسرائیل از رسیدن دارو و تجهیزات پزشکی فلسطین و صدها جنایت دیگر اسرائیل علیه مردم مظلوم و بی دفاع فلسطین و منتشر شدن تصاویری از برخی از این جنایات در رسانه ها و شبکه های اجتماعی سبب شده تا افکار عمومی بسیاری از مردم جهان متاثر و احساسات ضد اسرائیلی در جامعه بین‌الملل روند فزاینده‌ای به خود بگیرد. 

در این راستا، بسیاری از شهروندان کشورهای جهان ضمن پیوستن ب  جنبش «بی دی اس» که کمپینی بین‌المللی برای فشار بر رژیم صهیونیستی به دلیل اشغال اراضی فلسطینی و شهرکسازی در این اراضی است، استفاده از محصولات و تولیدات شرکت های اسرائیلی را منع و خواهان قطع هرگونه همکاری با شرکت های صهیونیستی هستند.

اهداف جنبش «بی دی اس»

در واقع جنبش «بی دی اس» به عنوان یک جنبش هوادار فلسطینیان، در راستای اهداف بایکوت، منزوی کردن و خودداری از سرمایه‌گذاری و همکاری با اسرائیل فعالیت می‌کند به وِیژه طی چند سال اخیر که همکاری میان آمریکا و رژیم صهیونیستی افزایش یافته است.

آمریکا به عنوان مهمترین حامی رژیم صهیونیستی، نه فقط در دوران ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» اقدامات بی سابقه ای در راستای حمایت از سیاست ها و منافع رژیم صهیونیستی انجام داد بلکه تلاش مستمری نیز از سوی برخی مقامات این کشور از جمله وزیر خارجه  برای تضعیف و نیز تحریم سازمان ها و جنبش های ضد صهیونیستی در جهان انجام شد، اما به رغم این حمایت ها، رویکردهای مردمی مبنی بر تحریم اسرائیل و عدم خرید کالاهای تولید شرکت های اسرائیلی جایگاه خود را در بسیاری از کشورهای جهان و آمریکا یافته است و بسیاری از شهروندان این کشورها مخالفت خود را با سیاست های تجاوزگرایانه اسرائیل در این قالب نشان می دهند.

این جنبش ها اکنون به معضلی برای رژیم صهیونیستی تبدیل شده است بسیاری از کالاهای اسرائیلی دیگر به مانند سابق خریداری ندارند و بسیاری از شرکتها اسرائیلی در خطر ورشکستگی هستند.

«زهیراندراوس» کارشناس سیاسی در این زمینه می گوید: "جنبش بایکوت، عدم سرمایه‌گذاری و تحریم اسرائیل یک دولت نیست اما کاری که در سراسر جهان ضد سیاست دولت اشغالگر انجام می دهد، خواب را از چشمان تصمیم گیرندگان در تل آویو ربوده است و آنها را واداشته است تا این جنبش را تهدیدی راهبردی برای اسرائیل قلمداد کنند."

در آمریکا نیز جنبش تحریم طرفداران بسیاری دارد به ویژه اکنون و با همه گیری بیماری کووید- 19 که بیش از پیش نیاز به همکاری برای تامین دارو، تجهیزات پزشکی و واکسن محسوس است ادامه تجاوزات اسرائیل و ممانعت این رژیم از دسترسی فلسطینیان به بیمارستان و واکسن، خشم بسیاری از طرفداران و اعضا جنبش تحریم را برانگیخته است؛ اعتراض به عملکرد بیمارستان آمریکا را نیز باید دراین راستا ارزیابی کرد.

نویسنده: آتوسا دینیاریان

117