مرکز پیشگیری و کنترل بیماری های آمریکا روزشنبه با اعلام ابتلای ۲۰ نفر به آبله میمون در ۱۱ ایالت این کشور درباره احتمال سرایت فرد به فرد این بیماری ویروسی هشدار داد.

ده‌ها مورد آبله میمون؛ بیماری که جوش‌های مشخصی را روی پوست به جا می‌گذارد اما به ندرت می تواند به مرگ منجر شود، در روزهای اخیر در آمریکا، کانادا و استرالیا و همچنین در بریتانیا، فرانسه، بلژیک، آلمان، پرتغال، سوئد و سایر کشورهای اروپایی شناسایی شده است.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، بر اساس اعلام مرکز پیشگیری و کنترل بیماری های آمریکا، برخی از موارد ابتلا به آبله میمون در آمریکا با سفرهای اخیر افراد به کشورهایی که ویروس در آن شناسایی شده و درحال گسترش بوده، مرتبط نبوده است و این نشان می دهد آبله میمون به صورت محلی در آمریکا در حال گسترش است.

جنیفر مک کیستون یک مقام در مرکز پیشگیری و کنترل بیماری های آمریکا به خبرنگاران گفت: احتمال دارد که این بیماری به صورت محلی درحال گسترش است و به همین دلیل ما می خواهیم نظارت های خود را افزایش دهیم.

مرکز پیشگیری و کنترل بیماری های آمریکا تا روز پنجشنبه حدود ۲۰ مورد ابتلا به آبله میمون را در ۱۱ ایالت این کشور را تایید کرده  و در سطح جهان نیز بیش از ۷۰۰ مورد ابتلا به این بیماری تایید شده است.

پژوهش‌های آزمایشگاهی نشان می‌دهد که ویروس آبله‌ میمون، علاوه بر انسان‌ها می‌تواند موش‌ها و خرگوش‌ها را نیز مبتلا کند. در میان انسان‌ها، نخستین مورد ابتلاء به آبله‌ میمون در سال ۱۹۷۰ گزارش شد. در سال ۲۰۰۳ نیز مقام‌های بهداشتی آمریکا یک مورد از ابتلاء به این ویروس را در این کشور گزارش کردند.

علائم اولیه آبله میمون شامل تب، سردرد، درد عضلات، کمردرد، تورم غدد لنفاوی، لرز و خستگی است.125