ایران پرس: رئیس جمهور پیشین آمریکا برای اولین بار بعد از تفتیش اف‌بی‌آی از ویلای او در ایالت فلوریدا در سخنرانی «جو بایدن» رئیس جمهور کنونی را دشمن ایالات متحده توصیف کرد

«دونالد ترامپ» رئیس جمهور پیشین آمریکا روز شنبه طی سخنرانی در ایالت پنسیلوانیا، «جو بایدن» رئیس جمهور کنونی را دشمن ایالات متحده توصیف کرد.ترامپ که برای اولین بار بعد از تفتیش اف‌بی‌آی از ویلای او در ایالت فلوریدا، در تجمع هوادارانش صحبت می‌کرد، گفت: «ما از خود در برابر تلاش‌های دروغین مخالفان دموکرات خود دفاع خواهیم کرد».

ترامپ با بیان اینکه بایدن دشمن واقعی کشور آمریکا است، اظهار داشت: «بایدن معتقد است که شعار ما یعنی آمریکا را دوباره عظیم کنیم، امنیت کشورمان را تهدید می‌کند.اما این چپ‌های افراطی هستند که تهدیدی برای آمریکا محسوب می‌شوند. ».

جو بایدن رئیس جمهور آمریکا روز پنج شنبه در جریان سخنرانی در فیلادلفیا با متهم کردن دونالد ترامپ و هوادارانش به «افراط‌گرایی»، از شهروندان آمریکا خواست که در انتخابات میان‌دوره‌ای این کشور، افراط‌گرایی را طرد کنند.بایدن گفت: ترامپ و جمهوریخواهان خطر کنونی آشکار برای دموکراسی آمریکا هستند.بایدن با توصیه به پرهیز از خشونت گفت: این دست من و شماست که جلوی حمله به دموکراسی آمریکا را بگیریم. من معتقدم که آمریکا در نقطه عطف قرار دارد. بایدن گفت: هواداران وابسته به حزب جمهوریخواه، مصمم هستند که کشور را به عقب برگردانند. عقبگرد به آمریکائی که در آن نه حق انتخاب وجود دارد، نه حق حریم خصوصی، نه حق پیشگیری از بارداری.جو بایدن هم چنین خواستار نجات روح آمریکا شد و از کسانی که به قانون اساسی احترام نمی گذارند، به دولت شایسته اعتقاد ندارند و اراده مردم را به رسمیت نمی شناسند، انتقاد کرد.

به نظر می رسد فضای دو قطبی سیاسی شدید در آمریکا با اظهارات متقابل جو بایدن و دونالد ترامپ علیه یکدیگر و رد و بدل شدن اتهامات بزرگ علیه طرف مقابل التهاب بیشتری پیدا کرده و دو قطبی بی سابقه ای در جامعه آمریکا شکل گرفته است.نکته جالب اینکه هم بایدن و هم ترامپ مدعی هواداری از دموکراسی آمریکایی بوده و طرف مقابل را در معرض مخاطره قرار دادن آن متهم می کنند. جدای از این لفاظی ها اما واقعیت این است که دموکراسی در آمریکا در سایه تحولات دو سال اخیر به ویژه پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری نوامبر 2020 و وقایع پس از آن یعنی اعلام نتیجه رسمی این انتخابات با پیروزی بایدن، عدم قبول آن از جانب ترامپ و تشویق هوادارانش برای برپایی اعتراضات گسترده که سرانجام منجر به حادثه 6 ژانویه 2021 یعنی هجوم طرفداران ترامپ به کنگره آمریکا شد بشدت تضعیف شده و در واقع فقط اسمی از دموکراسی در بزرگترین کشور سرمایه داری جهان باقی مانده است.ضمن اینکه  روز به روز بر نگرانی ها در باره احتمال وقوع جنگ داخلی در آمریکا افزوده می شود. نظرسنجی جدیدی از شهروندان آمریکایی نشان می‌دهد ۴۳ درصد آن‌ها فکر می‌کنند محتمل است که در یک دهه آینده جنگ داخلی در این کشور رخ دهد.

نکته مهم اینکه ترامپ به عنوان مهمترین عامل اختلال در نظم سیاسی آمریکا، در خلال یکسال و نیم اخیر نه فقط از ادعاهای خود دست نکشیده بلکه هم چنان بر طبل تقلب در انتخابات ریاست جمهوری 2020 کوبیده و مشروعیت ریاست جمهوری بایدن را زیر سوال می برد. ضمن اینکه او مدعی است که بایدن به عنوان یک دموکرات با ارائه طرح هایی به کنگره که به ادعای او وبرخی جمهوریخواهان الهام گرفته از ایده های چپگرایانه است ، آمریکا را در معرض مخاطره قرار داده است. در مقابل  بایدن بر این امر تاکید داردکه ترامپ و طرفداران او در قالب جنبش«آمریکا را دوباره عظیم کنیم»خطری بزرگ برای دموکراسی در آمریکا بوده و خواهان به عقب بردن ایالات متحده هستند.


  • جلسات بررسی شورش 6 ژانویه/ «دونالد ترامپ» به تلاش برای کودتا متهم شد

واقعیت هر چه باشد اما این مساله مسلم است که دموکراسی آمریکایی با بحران هویتی بی سابقه ای مواجه شده و هر یک از دو جناح دموکرات و جمهوریخواه خود را طرفدار و حامی آن قلمداد کرده و طرف مقابل را به مثابه خطری برای دموکراسی تصویر می کند.این شکاف در سطح ایالت های آمریکایی نیز به گونه مشابهی وجود داشته و منجر به سیاست های و رویکرد های متعارض ایالت های جمهوری خواه و دموکرات در باره مسائل مختلف از جمله سقط جنین شده است.«کریستوفر وارشاو» استاد دانشگاه جورج واشنگتن و از نویسندگان کتاب «دموکراسی پویا» می گوید: سیاست‌های ایالتی در آمریکا بیش از هر زمان دیگری متفاوت است و در حالی که ایالت‌ها در سیاست‌های اجتماعی و اقتصادی خود در جهت‌های متضاد حرکت می‌کنند، همه آمریکایی‌ها عمیقاً پیامدهای آن را صرف‌نظر از جایگاهشان در طیف سیاسی حس خواهند کرد.

119

نویسنده: سیدرضا میرطاهر