ایران پرس: دولت نیکاراگوئه در ادامه اعتراض و مبارزه با سیاست های ایالات متحده در منطقه آمریکای مرکزی، به سفیر جدید این کشور اجازه ورود نداد.

«دنیس مونکادا» وزیر امور خارجه نیکاراگوئه با ارسال نامه ای برای «آنتونی بلینکن »همتای آمریکایی خود نوشت: "دولت نیکاراگوئه با استفاده از اختیارات قانونی و در اجرای حق حاکمیت ملی خود، اجازه ورود «هوگو رودریگز» سفیر جدید آمریکا به خاک نیکاراگوئه را فورا سلب کرده است."

رودریگز، چندی پیش در جلسه استماع مجلس سنای آمریکا گفته بود که به عنوان سفیر آمریکا، استفاده از تمامی ابزارهای اقتصادی و دیپلماتیک ممکن را برای تغییر مسیر پیشروی نیکاراگوئه، قانونی دانسته و از آن حمایت خواهد کرد.

در پی این اظهارات، دولت نیکاراگوئه گفت: "این سخنان مداخله جویانه و نامحترمانه است." وزارت خارجه نیکاراگوئه نیز در بیانیه ای اعلام کرد: "دولت نیکاراگوئه با استفاده از قدرت و اعمال حق ملی حاکمیت، سریعاً تاییدیه رودریگز را لغو می کند."

اقدامات مداخله جویانه و خصمانه آمریکا ضد نیکاراگوئه

نیکاراگوئه مدتهاست در معرض اقدامات مداخله جویانه و خصمانه آمریکا قرار دارد. این اقدامات به ویژه پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پیروزی دوباره «دانیل اورتگا» به اوج رسیده است.

در انتخابات این کشور اورتگا توانست بیش از 75 درصد آرا را به خود اختصاص دهد اما مقامات واشنگتن این انتخابات را ناعادلانه و غیر دموکراتیک دانسته و اقدامات انتقام جویانه متعددی را علیه اورتگا و مقامات نیکاراگوئه  اتخاذ کرده اند.

«جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا با بیان ادعاهای حقوق بشری علیه اورتگا و وزرایش، نیکاراگوئه را از همان ابتدای شروع به کار، تحت فشار گذاشت.

در این راستا دولت بایدن، ورود دانیل اورتگا، «روزاریو موریلو» همسر وی و شماری از وزرا و مسئولان نیکاراگوئه را به آمریکا ممنوع اعلام کرد و وزارت خزانه داری آمریکا نیز از اعمال تحریم علیه بسیاری از مقامات نیکاراگوئه و دفتر دادستان کل فدرال این کشور خبر داد.

«فدریکو وییانوئِوا» تحلیلگر اروگوئه‌ای در این زمینه می گوید: "آمریکای لاتین در طول قرن بیستم، «بارها به اشکال مختلف» دخالت‌های آمریکا را متحمل شد و اکنون واشنگتن، کودتاها را به اجرای تاکتیک‌های ظریف‌ تر از طریق دیپلمات‌ها، سازمان‌های نظامی و اقتصادی تغییر شکل داده است."

اقدامات واشنگتن که با هدف براندازی رئیس جمهوری مشروع و قانونی نیکاراگوئه و روی کار آوردن رئیس جمهوری وابسته به آمریکا صورت می گیرد، با واکنش شدید دولت نیکاراگوئه مواجه شده است.

«دنیس مونکادا» وزیر خارجه نیکاراگوئه چندی پیش تصریح کرد: "آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی با تلاش برای تأثیرگذاری بر سیاست داخلی سایر کشورها به منظور دستیابی به سلطه سیاسی، علیه آن‌ها اقدامات متجاوزانه انجام می‌دهند."

به رغم سیاست های واشنگتن برای تحت فشار قرار دادن نیکاراگوئه و موضع گیری های خصمانه علیه مقامات این کشور، همچنین وضع تحریم های مختلف، نیکاراگوئه و دیگر کشورهای چپگرای منطقه حاضر به تسلیم شدن در برابر سیاست های آمریکا نشده اند. حتی طی ماه های اخیر و در جنگ روسیه و اوکراین، اغلب کشورهای منطقه آمریکای لاتین از سیاست های واشنگتن پیروی نکرده اند.

در واقع مقامات کشورهایی چون نیکاراگوئه با اتکا به حمایت مردم و توسعه روابط با دیگر کشورها توانسته اند شرایط را کنترل کرده و از تاثیر فشارسیاست های تحریمی آمریکا بکاهند. چنان که اورتگا در پاسخ به اقدام واشنگتن در تحریم برخی از مقامات نیکاراگوئه تاکید کرد که این تحریم ها مانعی بر سر راه دولت وی نخواهند بود.

دولت نیکاراگوئه همچنین با محکوم کردن مداخله مداوم آمریکا در امور داخلی این کشور از واشنگتن خواست به اعمال سیاست‌های گستاخانه، ناجوانمردانه و نفرت‌ انگیز خود پایان دهد.

در واقع موضع گیری مقامات آمریکایی بیش از پیش نشان دهنده خشم واشنگتن از رشد جریان های ضد آمریکایی به ویژه در کشورهای آمریکای لاتین است. بسیاری از کشورهای این منطقه که سال ها تابع سیاست های واشنگتن بوده اند اکنون نه تنها مطیع سیاست های آمریکا نیستند، بلکه بر ضد خواست و سیاست های خصمانه و غیر انسانی آمریکا موضع گیری و عمل می کنند، موضوعی که خشم آمریکا را برانگیخته است.

نویسنده: آتوسا دینیاریان

117