ایران پرس: وزارت خزانه‌داری آمریکا در تداوم دخالت های واشنگتن در امور داخلی ایران روز پنجشنبه، تحریم‌هایی را علیه برخی مقامات ایرانی از جمله «احمد وحیدی» وزیر کشور و «عیسی‌ زارع ‌پور» وزیر ارتباطات و فناوری اعمال کرد.

براساس اعلام دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری (اوفک)، نام هفت مقام ارشد جمهوری اسلامی ایران در فهرست تحریم ها قرار گرفته و ادعا شده است این افراد به دلیل نقش داشتن در سرکوب اعتراض ها و قطع دسترسی ایرانیان به اینترنت تحریم شده اند.

وزارت خزانه داری آمریکا در 22 سپتامبر نیز پلیس امنیت اخلاقی و چند مقام دیگر ایرانی را به بهانه دخالت در امور داخلی ایران تحریم کرده بود.

تحریم های جدید آمریکا که به بهانه حمایت از مردم ایران صورت گرفته نه فقط به مثابه مداخله آشکار در امور داخلی یک کشور مستقل است که کاملا برخلاف قوانین بین المللی و منشور ملل متحد محسوب می شود، بلکه نشانه دیگری از رویکرد غیر صادقانه واشنگتن در برابر ملت ایران است.

وزارت خزانه داری آمریکا ادعا کرده است تحریم های جدید، نشان دهنده تعهد ایالات متحده به حمایت از حق تجمع مسالمت آمیز و تبادل آزاد اطلاعات است. این ادعا در حالی مطرح می شود که نگاهی به رویدادهای مرتبط با حمله به کنگره آمریکا در ژانویه 2021 خلاف آن را نشان می دهد. 

«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران دراین باره می گوید: "فراموش نکنید در حوادث داخلی آمریکا و ماجرای اشغال کنگره، مدتها اینترنت در آمریکا بر روی مردم قطع شد و حتی صفحات شخصی مجازی رئیس جمهور وقت آمریکا با توجیه امنیت ملی بسته شد."

این موضعگیری‌های آمریکا درحالی صورت گرفته که دولت «جو بایدن» از سویی مدعی دیپلماسی در قبال ایران بوده و همزمان با تبادل پیام با تهران و اصرار بر مذاکره مستقیم، در امور داخلی ایران دخالت کرده و سعی بر تشویق اغتشاشگران دارد.

ایالات متحده در حالی مدعی حمایت از اغتشاشات اخیر شده و بر مخالفت با کاهش دسترسی به فضای مجازی تاکید ورزیده که نگاهی به رویکرد و عملکرد آن در قبال ایران در چند دهه اخیر نشانه های کاملی از دشمنی و خصومت عمیق واشنگتن در قبال ملت ایران را نشان می دهد.

ایران بیش از 40 سال است که تحت تحریم های یکجانبه ایالات متحده قرار دارد. اعمال تحریم های ضد ایرانی در دوره ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» رئیس جمهور پیشین آمریکا پس از خروج از برجام و راه اندازی کارزار فشار حداکثری ابعاد جدید و بی سابقه ای پیدا کرد.

واشنگتن شدیدترین تحریم ها را علیه ملت ایران به امید تسلیم ایران در برابر خواسته های غیر منطقی و غیر قانونی آمریکا اعمال کرد که البته به اذعان دولت بایدن با ناکامی و شکست مواجه شد.

جو بایدن رئیس جمهور کنونی آمریکا نیز از زمان روی کار آمدن به رغم شعارهای قبلی خود، کارزار فشار حداکثری را تداوم بخشیده و هر از چند گاهی تحریم های جدیدی را به بهانه های مختلف علیه ایران اعلام می کند.

مساله دیگر اینکه ادعای دلسوزی دولت آمریکا درباره مردم ایران و حمایت از آنها با واقعیات در تناقض است. آمریکا حتی در دوره همه گیری ویروس کرونا و بیماری کووید- 19و نیاز شدید ایران به اقلام دارویی و پزشکی برای مقابله با این بیماری مرگبار، مانع کمک رسانی به مردم ایران شده و به رغم ادعای عدم ممنوعیت ارسال این اقلام به ایران اما در عمل با اعمال تحریم های ثانویه مانع تعامل شرکت ها و بانک ها با ایران شد.

هدف آمریکا از مداخله آشکار در امور داخلی ایران

اکنون نیز ادعایی که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا مطرح کرده و گفته آمریکا در کنار مردم ایران می ایستد دروغی بیش نیست. این بار بهانه تحریم ها حمایت از اغتشاشات و اغتشاشگران در ایران است که به بهانه مرگ مهسا امینی ناآرامی هایی را در نقاط مختلف ایران برپا کردند.

هدف آمریکا از مداخله آشکار در امور داخلی ایران با رفع تحریم های مرتبط با فضای مجازی و اینترنت از یک سو واعمال تحریم های جدید علیه تهران، تضعیف نظام جمهوری اسلامی ایران است.

جو بایدن با توجه به کند شدن تیغ تحریم‌ها و اهرم‌های فشار آمریکا قصد دارد راهبرد آشوب‌سازی دونالد ترامپ را برای پیش بردن مطامعش علیه ایران البته در ژستی حمایت گرایانه در پیش بگیرد. هر چند که مقاومت و ایستادگی ایران در چهار دهه اخیر در مقابل توطئه های ایالات متحده نشانه ای از بی ثمر بودن رویکردهای مخرب واشنگتن علیه ایران است.

نویسنده: سيدرضا مير طاهر

117

 

 

ایران آمریکا وزیر کشور وزیر ارتباطات ناآرامی وزارت خزانه داری آمریکا تحریم های ضد ایران