کره شمالی در پی انجام آخرین آزمایش موشکی خود اعلام کرد که به «هدف تاریخی» خود برای تبدیل شدن به یک کشور هسته ای دست پیدا کرده است.

به گزارش ایران پرس، کره شمالی روز چهارشنبه طی بیانیه ای اعلام کرد، برنامه موشکی این کشور هیچ کشور دیگری را مادامی که به حاکمیت کره شمالی آسیب نزده است، تهدید نخواهد کرد.

در همین حال پیونگ یانگ با اشاره به افزایش اقدامات و اظهارات خصمانه آمریکا در قبال کره شمالی تاکید کرد، موشک قاره پیمای این کشور قادر است هر نقطه از قاره آمریکا را هدف قرار دهد.

بر اساس این گزارش، «ری جونگ هیوک» نایب رئیس مجمع عالی خلق کره شمالی (پارلمان کره شمالی)، اوایل نوامبر در نشست روسای پارلمان کشورهای آسیایی در ترکیه اعلام کرد، هدف از برنامه تسلیحات هسته ای پیونگ یانگ صرفا یک کشور است و آن آمریکا است.

ری جونگ هیوک تاکید کرد، کشورهای آسیایی در امنیت هستند اما مشروط بر آنکه کره شمالی را تحریک نکنند.

نائب رئیس پارلمان کره شمالی اظهار داشت، واقعیتی که امروز وجود دارد این است که دستیابی این کشور به تسلیحات هسته ای باعث فروپاشی بلندپروازی آمریکا در زمینه سلطه طلبی در منطقه آسیا - اقیانوس آرام شده و به حفظ صلح و امنیت در شبه جزیره کره کمک کرده است.

آزمایش موشکی کره شمالی

رئیس ستاد مشترک ارتش کره جنوبی اعلام کرد، که کره شمالی بامداد امروز چهارشنبه به وقت محلی یک فروند موشک بالستیک  موشک بالستیک «هواسونگ 15» Hwasong-15 شلیک کرده است.

منابع کره شمالی تاکید کرده اند، موشکی که آزمایش شد به مدت پنجاه و سه دقیقه در حال پرواز بود و پس از آن در آبهای مورد هدف این کشر فرود آمد.

خبرگزاری کره شمالی نیز با صدور اطلاعیه ای آزمایش موشکی پیونک یانک را تایید کرد و گفت، این آزمایش با دستور «کیم جونک اون» رهبر این کشور و با موفقیت انجام شده است.

«رابرت منینک» سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در این خصوص گفت که بر اساس ارزیابی های اولیه این موشک از نزدیکی استان «پیونگان جنوبی» South Pyongan کره شمالی شلیک و پیش از سقوط در دریای ژاپن، مسافتی به طول یکهزار کیلومتر را طی کرده است.

دولت ژاپن تخمین زده است که موشک به مدت 50 دقیقه پرواز کرده و در آب های منطقه ویژه اقتصادی این کشور در فاصله 210 کیلومتری نزدیک ترین سواحل شمالی ژاپن فرود آمده است.

در همین حال شورای امنیت سازمان ملل متحد، امروز چهارشنبه به درخواست نمایندگان آمریکا، ژاپن و کره جنوبی و در واکنش به آخرین آزمایش موشکی کره شمالی نشست فوق العاده ای را درباره چگونگی برخورد با آزمایش اخیر موشک بالستیک کره شمالی برگزار می کند.

پیونگ یانگ از سال 2006 میلادی تاکنون 8 موشک دوربرد آزمایش کرده است که آخرین آن بامداد امروز (چهارشنبه) بعد از 75 روز از آخرین آزمایش موشکی این کشور انجام شد.

به دنبال ششمین آزمایش بمب هسته ای کره شمالی در سوم سپتامبر (شهریور)، آمریکا با کمک چین و روسیه قطعنامه ای را در سازمان ملل علیه این کشور تصویب کرد که باعت واکنش شدید کره شمالی شد.

کره شمالی سالیان طولانی است که به موجب فعالیت های هسته ای و موشکی خود هدف تحریم های کشورهای غربی و نهادهای بین المللی قرار گرفته است.

دامنه تحریم های پیونک یانک در آخرین قطعنامه شورای امنیت به منع واردات منسوجات از آن و بکارگیری کارگران این کشور رسید و سقفی هم برای صادرات نفت به آن در نظر گرفته شد.

به طوری که پیونگ یانگ هشدار داد به واسطه اعمال تحریم های سرسختانه علیه این کشور، ژاپن را غرق و آمریکا را به خاکستر تبدیل خواهد کرد.

کارشناسان نظامی می گویند با توجه به اینکه آخرین موشک کره شمالی قبل از این آزمایش جدید، حدود سه هزار و 700 کیلومتر برد داشته است، هدف از این پرتاب نشان دادن این امر بود که جزیره آمریکایی گوام که سه هزار و 400 کیلومتر با کره شمالی فاصله دارد در تیررس این موشک قرار دارد.

آزمایش جدید اتمی کره شمالی در حالی است که وزارت خارجه کره جنوبی روز گذشته این آزمایش را پیش بینی کرده و گفته بود نشانه هایی دریافت شده است مبنی بر این که کره شمالی قصد دارد دست به یک آزمایش موشکی جدید بزند.

همزمان خبرگزاری کیودو از ژاپن نیز گزارش کرده بود که دولت به دلیل دریافت علایم رادیویی احتمال می دهد که کره شمالی قصد انجام آزمایش موشکی داشته باشد و به حال آماده باش درآمده است.

116/110

بیشتر بخوانید:

کره شمالی موشک بالستیک جدید آزمایش کرد

واکنش ها به آزمایش موشکی جدید کره شمالی