ایران پرس- گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل متحد درباره تبعات منفی طرح دولت بنگلادش برای انتقال آوارگان روهینگیا به یک جزیره دور افتاده هشدار داد.

"یانگهی لی" گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل در میانمار گفت: انتقال آوارگان روهینگیایی به این جزیره دور افتاده بنگلادش می تواند موجب وقوع بحران تازه ای شود.

دولت بنگلادش اعلام کرده است که انتقال آوارگان روهینگیایی به این جزیره، موجب کاهش ازدحام جمعیت در اردوگاه های منطقه "کاکس بازار" در مرز این کشور با میانمار خواهد شد.

حدود 730 هزار آواره روهینگیایی در اردوگاه های واقع در "کاکس بازار" در شرایط سختی اسکان یافته اند.

برخی گروه های امدادی نیز از طرح دولت بنگلادش برای انتقال آوارگان روهینگیا به این جزیره به شدت انتقاد کرده اند. این جزیره به شدت در برابر سیل و طوفان های موسمی آسیب پذیر است و نمی تواند مکان مناسبی برای زندگی هزاران آواره روهینگیا باشد.دولت داکا هنوز هیچگونه واکنشی به این انتقادات نشان نداده است.

بحث انتقال آوارگان روهینگیا به جزیره ای دور افتاده در بنگلادش مسئله ای است که در ماه های گذشته هم مطرح شده بود اما انتظار میرفت با توجه به واکنش های منفی سازمان های حقوق بشری به این تصمیم دولت داکا، اجرای این طرح متوقف شود.

هشدار گزارشگر ویژه  حقوق بشر سازمان ملل در امور میانمار درباره پیامدهای منفی انتقال بخشی از آوارگان روهینگیا به جزیره ای دور افتاده در بنگلادش نشان می دهد که دولت این کشور در این طرح خود تجدید نظر نکرده است.

این پرسش مطرح است که دولت بنگلادش بنا به چه ملاحظاتی تصمیم بر انتقال بخشی از آوارگان به جزیره ای متروکه در خلیج بنگال گرفته است؟

دولت بنگلادش بارها اعلام کرده است که ظرفیت های لازم برای نگهداری صدها هزار آواره مسلمان  میانماری را ندارد و باید جامعه بین الملل درباره تامین نیازهای اولیه آنان به داکا کمک های موثری اعطا کند.

"مارک پیرس"، کارشناس بنگلادشی سازمان ملل در امور آوارگان می گوید، 

"بسیاری از آوارگان روهینگیایی گرسنه و خسته اند و آب و غذا ندارند." این در حالی است که درخواست ها برای تامین غذا، مسکن، آب و بهداشت آوارگان به دلیل شمار بالای آنان برآورده نشده است و چنانچه  نیازهای اساسی آنان برآورده نشود رنج مسلمانان آواره روهینگیایی بدتر شده و این مسئله می تواند به یک فاجعه انسانی منجر شود.

نخست وزیر بنگلادش در سال 2018 در مجمع عمومی سازمان ملل ضمن تاکید بر لزوم مداخله این سازمان برای متوقف کردن جنایات علیه مسلمانان در میانمار از سازمان ملل خواسته بود تا در مورد اسکان و تامین نیازهای اولیه غذایی، دارویی و بهداشتی آنان تدابیری موثری اتخاذ کند. 

برغم اعطای برخی کمک های بین المللی به آوارگان روهینگایی مستقر در مرز بنگلادش اما این کمک ها با نیازهای صدها هزار آواره روهینگیایی تناسبی ندارد و دولت بنگلادش هم به دلیل مواجهه با چالش های مختلف اقتصادی توان تامین همه این نیازها را بدون همکاری جامعه جهانی نخواهد  داشت.

با توجه به بی توجهی جامعه بین الملل به لزوم اقدامات موثر در پایان دادن به بحران روهینگیا در میانمار مشتمل بر توقف جنایات ارتش این کشور علیه آنان و بهبود شرایط بغرنج آوارگان در مناطق مرزی بنگلادش، برنامه دولت داکا برای انتقال بخشی از آوارگان به جزیره ای متروکه در خلیج بنگال می تواند با انگیزه توجه دادن افکار عمومی و کشورهای مختلف به بحران میانمار و مداخله موثر در آن باشد.

نویسنده: محمدرضا عسگری

117

بیشتر بخوانید:

پذیرفته نشدن آوارگان مسلمان میانمار از سوی بنگلادش

گزارش عضو کمیته حقیقت یاب سازمان ملل متحد درباره کودک کشی ارتش میانمار

ابراز نگرانی از دور جدید حملات ارتش میانمار ضد مسلمانان روهینگیا

تاکید بنگلادش بر لزوم بازگشت آوارگان روهینگیایی به میانمار