ایران پرس- کره شمالی، اقدام همسایه جنوبی خود به خرید جنگنده های اف 35 آمریکا را خلاف تلاشها برای پیشبرد روابط دوجانبه و مذاکرات صلح خواند و به کره جنوبی در این زمینه هشدار داد.

خبرگزاری رسمی کره‌شمالی در بیانیه‌ای در واکنش به ورود دو فروند جنگنده اف-۳۵ رادار گریزآمریکایی به کره‌جنوبی در۲۹ مارس اعلام کرد، سئول وظیفه دارد همه تحرکات مانند وارد کردن تجهیزات جنگی به شبه جزیره کره که میتواند منشاء تنش در منطقه باشد را متوقف کند.

دراین بیانیه آمده است‌، اقدام کره جنوبی در خرید تجهیزات نظامی از آمریکا تهدیدآمیز و به دور از حسن‌نیت بوده و آنچه که پیونگ یانگ نمی‌تواند نادیده بگیرد این است که جنگنده‌های اف-۳۵، تحت عنوان ارتقای ظرفیت‌های عملیاتی نیروی هوایی وارد کره‌جنوبی شده‌اند که حمله غافلگیرانه ضد کره‌شمالی را ممکن می‌کند.

دو جنگنده رادارگریزی که سئول به تازگی از آمریکا تحویل گرفته بخشی از مجموع ۴۰ فروند جنگنده‌ای است که کره جنوبی قصد دارد تا سال ۲۰۲۱ خریداری کرده و تحویل بگیرد.

بیانیه هشدارآمیز کره شمالی درخصوص تاثیرمنفی خرید تجهیزات جنگی توسط کره جنوبی از آمریکا بر روند کاهش تنش وهمکاری دو کره نشان می دهد که از نظر پیونگ یانگ سیاست های دو گانه سئول قابل پذیرش نیست.

برغم آنکه با شروع گفتگوهای صلح دو کره از ابتدای سال 2018 تاکنون که دو کشور را از مسیر تنش و منازعه به همزیستی مسالمت آمیز و همکاری سوق داده است، اما تداوم برخی سیاست‌ها از جمله رزمایش‌های مشترک سئول و واشنگتن و همچنین مسئله خرید تجهیزات جنگی از آمریکا، از دیدگاه مقامات کره شمالی تهدید آمیز و بر هم زننده روند تنش زدایی در شبه جزیره کره است.

اگر چه در ماه‌های ابتدایی شروع مذاکرات دو کره و با سفر مون جائه این رئیس جمهوری کره جنوبی به پیونگ یانگ اعلام شد که توافقنامه‌های این کشوربا دیگر کشورها در بخش‌های مختلف از جمله در بخش نظامی تاثیری درموضع کره شمالی برای تداوم همکاری با سئول برای تنش زدایی ندارد،اما در ادامه حساسیت های این کشور افزایش یافت.

واکنش منفی کره شمالی به خرید جنگنده از آمریکا توسط کره جنوبی و هشدار درباره تاثیرمنفی این اقدام برروند همکاری‌های دو کره حاکی از خطر بر هم خوردن شرایط حاکم بر روابط پیونگ و سئول در اثر تداوم آندسته از همکاری‌های نظامی و دفاعی کره جنوبی با آمریکا است که از نظر کره شمالی، برای این کشور خطر بالقوه دارد. 

برغم آنکه کاملا مشخص است که برنامه تقویت توان نظامی و دفاعی کره جنوبی برای همسایه شمالی این کشورحساسیت ایجاد می کند، اما مقامات سئول توقف کامل چنین راهبردی را بر خلاف اصل ارتقاء بازدارندگی می دانند که می تواند درصورت بازگشت دو کره به دوره تنش،نقطه اتکایی در مقابل تهدیدات احتمالی دشمن باشد.

کره شمالی انتظار دارد که با توقف برنامه‌های توسعه فعالیت های موشکی و هسته‌ای و آزمایش‌های مربوط به آن، دولت کره جنوبی نیز چنین سیاستی را دستکم تا پیش ازانعقاد قرارداد کامل صلح در پیش بگیرد تا روند سازنده گفتگو و همکاری به مخاطره نیفتد.

با توجه به مناسبات تجاری و نظامی کره جنوبی و آمریکا، توقف قرارداد خرید 40 فروند جنگنده از این کشور که کره شمالی از سئول انتظار دارد، بسیار بعید خواهد بود.

نویسنده: محمد رضا عسگری

141/118

بیشتر بخوانید:

استقرار تسلیحات آمریکایی در شبه جزیره کره، هشدار پیونگ یانگ به سئول 

گزارش: واکنش پيونگ يانگ به رزمایش مشترک واشنگتن و سئول