ایران پرس- سخنگوی وزارت خارجه چین به آمریکا درباره فروش تسلیحات به جزیره تایوان، هشدار داد.

«گنگ شوانگ»  در جمع خبرنگاران در پکن گفت: واشنگتن باید طرح فروش دو میلیارد دلار تسلیحات به جزیره تایوان را هر چه سریعتر متوقف کند.

سخنگوی وزارت خارجه چین افزود: برنامه آمریکا برای فروش این میزان سلاح به تایوان نگران کننده است و باعث تشدید تنش بین چین و آمریکا می شود.

برخی منابع خبری از برنامه آمریکا برای فروش ۱۰۸ تانک ام۱ آبرامز  M1 Abrams و مقداری مهمات ضدهوایی و ضد تانک به جزیره تایوان به ارزش دو میلیارد دلار خبر دادند.

دولت آمریکا همچنین  با درخواست جزیره تایوان مبنی بر خرید  بیش از 60 فروند جنگنده اف 16 موافقت کرده است.

پیشتر وزارت دفاع چین در بیانیه ای اعلام کرده بود، پکن فروش تسلیحات به تایوان از سوی هیچ کشوری از جمله آمریکا را بر نمی تابد و آن را خلاف اصل «چین واحد» می داند.

موضوع فروش سلاح به تایوان به عنوان یکی از پرونده های جنجالی در روابط چین و آمریکا در سال های  اخیر موجب تشدید در روابط این دو کشور شده است.

به خصوص از زمان به قدرت رسیدن حزب غربگرای جبهه ملی دموکراسی در تایوان به رهبری خانم تسای اینگ ون، گرایشات در این کشور به سمت توسعه روابط  با واشنگتن  افزایش پیدا کرده  که نتیجه آن تیرگی بیش از پیش روابط آمریکا و چین بوده است.

آمریکا که سیاست فشار همه جانبه علیه چین  را برای مهارظرفیت های راهبردی این کشور در دستور کار قرار داده است، از ابزارهای مختلفی در این زمینه استفاده می کند.

تحریک کشورهای دارای مناقشه با چین در دریای مالکیت دریای چین جنوبی،اقدام به تشدید تنش بین ژاپن و چین دردریای چین شرقی،تلاش برای نزدیکی بیشتر به تایوان و فروش سلاح به این منطقه و به خصوص جنگ تجاری ضد پکن از جمله راهکارهای آمریکا برای اعمال سیاست فشار همه جانبه علیه چین است که بخشی از توانایی این کشور به مهار آن معطوف شده است.

این گمانه وجود دارد که فشارهای سیاسی آمریکا برپکن در خصوص مناقشه در دریای چین جنوبی و شرقی  ومسئله حمایت از دولت غربگرای تایوان همگی با هدف ایجاد اختلال در روند رشد اقتصادی چین و تحمیل خواسته های تجاری خود به این کشور برای تغییر در تراز تجاری  دو کشوراست که در حال حاضر به نفع چین است.

تا پیش از شروع جنگ تجاری آمریکا ضد چین و اعمال تعرفه های بیشتر بر کالاهای این کشور،ترازتجاری دو کشور حدود 400 میلیارد دلار به ضرر آمریکا بود که ترامپ سعی دارد از طریق فشارهای همه جانبه این وضعیت منفی در تراز تجاری را به سود کشورش تغییر دهد.

درواقع هدف آمریکا از فشارهای گسترده و همه جانبه علیه چین متوقف کردن رشد اقتصادی این کشور و مانع شدن ازتبدیل شدن پکن به قدرت اول اقتصاد در جهان است، امری  که خطری بزرگ و استراتژیک برای واشنگتن محسوب می شود.

جنجال ماه های اخیر آمریکا علیه شرکت چینی هوآوی که بزرگترین شرکت ارائه کننده خدمات و تجهیزات ارتباطی در جهان محسوب می شود درچارچوب همین نگاه کاخ سفید است که تلاش دارد از طریق متهم کردن این شرکت به جاسوسی الکترونیکی ضمن بدنام کردن هوآوی ،شرکای خود را نیز به قطع همکاری با ان ترغیب کند که چندان در این عرصه موفق نبوده است.118

نویسنده: محمدرضا عسگری

بیشتر بخوانید:

دخالت آمریکا در امور تایوان و هشدار چین

اعتراض چین به فروش تسلیحات آمریکا به تایوان