سخنگوی وزارت خارجه چین بر لزوم مقابله با تحریم ها و فشارهای آمریکا علیه ایران تاکید کرد.

به گزارش ایران پرس، "هوا چون یینگ" روز دوشنبه مقابله جامعه جهانی به ویژه کشورهای عضو برجام با فشار حداکثری آمریکا علیه ایران را یکی از راه های کاهش تنش ها در منطقه عنوان کرد و گفت: فشارهای حداکثری واشنگتن علیه تهران باعث شده برجام در یک مقطع بسیار حساس قرار گیرد.

سخنگوی وزارت خارجه چین بر مخالفت پکن با فشارهای آمریکا علیه ایران تاکید کرد  و اظهار داشت، همانطور که بارها گفته شده است، فشارهای حداکثری واشنگتن علیه تهران، فقط باعث ایجاد موانع شده و منطقه را به تشنج می کشاند.

"هوا چون یینگ" همچنین با اشاره به برگزاری نشست روز یکشنبه کمیسیون مشترک برجام در وین گفت: نماینده چین در این نشست بر ضرورت کاهش تنش ها تاکید و از همه طرف ها خواسته است به برجام پایبند باشند.

نشست فوق‌العاده کمیسیون مشترک برجام روز یکشنبه در سطح معاونان و مدیران کل سیاسی ایران و گروه 1+4 و نماینده اتحادیه اروپا در هتل کوبورگ وین برگزار شد.

در این نشست «مسائل مرتبط با اجرای برجام و همه ابعاد آن» بررسی شد.

عراقچی: نشست وین سازنده بود

"سید عباس عراقچی" معاون سیاسی وزیر خارجه کشورمان پس از پایان نشست فوق العاده  کمیسیون برجام، در جمع خبرنگاران، جو حاکم بر این نشست را سازنده خواند اما در عین حال تأکید کرد، کاهش تعهدات برجامی ایران تا تحقق خواسته‌هایش ذیل برجام ادامه پیدا خواهد کرد.

"عراقچی" تصریح کرد، تا زمانی که کشورهای اروپایی حقوق مشروع ایران ذیل برجام را رعایت نکنند، روند کاهش تعهدات برجامی ایران نیز ادامه خواهد یافت.

جمهوری اسلامی ایران 8 می 2019، یک سال پس از خروج یکجانبه آمریکا از توافق هسته‌ای و پس از اثبات ناکارآمدی راهکارهای پیشنهادی اروپا برای جبران تبعات اقتصادی خروج آمریکا از برجام، اعلام کرد، بخشی از تعهدات برجامی خود را بر اساس بندهای 26 و 36 این توافق معلق می‌کند. عبور از سطح غنی سازی 3.67 درصد و میزان اورانیوم غنی شده تعیین شده در برجام از جمله این موارد بودند.

جمهوری اسلامی ایران یکشنبه 7 ژوئیه پس از پایان مهلت 60 روزه خود به اروپایی ها برای اجرای تعهدات برجامی‌شان،  فرایند عبور از سطح غنی سازی 3.67 درصد را آغاز کرد.

ایران با تاکید بر ادامه کاهش تعهدات برجامی خود تصریح کرده است این اقدامات  در صورتی که شرکای برجام، گام‌های لازم را برای ایفای تعهدات خود بردارند به سرعت قابل بازگشت هستند.

بر اساس بندهای 26  و 36  برجام، در صورت پایبند نبودن طرف مقابل به تعهداتش، ایران حق دارد اجرای تعهدات خود را به شکل کلی یا جزئی متوقف کند.

آلمان، بریتانیا و فرانسه بعد از خروج غیرقانونی آمریکا ( 8 می 2018) از برجام وعده دادند با تضمین منافع اقتصادی ایران، این توافق را حفظ کنند. این کشورها، علی‌رغم ایستادگی‌های لفظی و سیاسی در برابر اقدام آمریکا تاکنون موفقیتی در اقدامات عملی وعده‌داده شده برای حفظ این توافق کسب نکرده‌اند.

133/117

بیشتر بخوانید:

بیانیه پایانی نشست وین: تلاش ها برای حفظ برجام باید افزایش یابد 

 

انتظارات از آخرین فرصت باقیمانده برای حفظ برجام/ تحلیل

دستاوردهای نشست کمیسیون مشترک "برجام" از نگاه روسیه