ایران پرس- دولت بنگلادش اقدام جدی جامعه جهانی را برای حل بحران آوارگان روهینگیایی میانمار، خواستار شد.

دولت بنگلادش اعلام کرد، در هفتاد و چهارمین مجمع عمومی سازمان ملل که روز سه شنبه آغاز شده، مساله آوارگان مسلمان روهینگیا را مطرح خواهد کرد و از جامعه جهانی خواهد خواست تا اقدم قاطع تری برای فشار بر دولت میانمار و بازگشت مسلمانان روهینگیا به کشورشان انجام دهد.

"ای کی عبدل مومن"، وزیر امور خارجه بنگلادش در مصاحبه با خبرنگاران گفت، شرکت بنگلادش در مجمع عمومی سازمان ملل بسیار مهم است، زیرا بنگلادش می تواند فشار بیشتری بر حکومت میانمار جهت  بازگشت مسلمانان روهینگیا به کشورشان وارد کند.

بنگلادش و میانمار در 25 ماه نوامبر 2017 توافق نامه ای برای بازگشت آوارگان مسلمان روهینگیایی به منازلشان در استان راخین امضاء کردند اما این توافق با مانع تراشی حکومت میانمار عملی نشد.

درخواست دوباره بنگلادش از جامعه جهانی برای حل بحران آوارگان مسلمان میانمار در حالی است که در دو سال اخیر که دور تازه ای از خشونت ها علیه آنان شروع شده است بازیگران موثر بین المللی شامل  کشورها و نهادهای منطقه ای و بین المللی مداخله موثری در این بحران نداشته اند و عملا درخواست های مکرر دولت داکا در این زمینه بی نتیجه بوده است.

"عطا نورالاسلام ارکانی" کارشناس مسائل میانمار گفته است؛ بحران روهینگیا از سال 2012 تا بحال روز به روز وخیم ار شده و کشورها و سازمان های بین المللی چنان که باید به وظایفشان عمل نکرده اند.

آنها فقط به اظهار نظر و صدور بیانیه بسنده کرده اند که هیچ تاثیری در حل بحران مسلمانان روهینگیا نداشته است.

در شرایطی که هفتاد و چهادمین مجمع عمومی سازمان ملل با حضور مقامات ارشد و رهبران کشورهای مختلف جهان در حال برگزاری است دولت بنگلادش امیدواراست با طرح مسئله بحران آوارگان میانمار در این مجمع جهانی و هشدار درباره پیامدهای بی توجهی به تامین نیازهای مسلمانان آواره شده این کشور کشورهای حاضر در این نشست را به اتخاذ تصمیمی برای تحت فشار قرار دادن دولت میانمار برای تمکین به اصل بازگشت آوارگان وادار کند.

ازنظر مقامات داکا راهبرد اصلی جامعه جهانی در قبال مسلمانان آوار شده میانمار باید کمک به تامین مطالبه اصلی آنان دربازگشت امن به سرزمین مادری خود باشد که ضرورت دارد با تشکل کمیته ای در سازمان ملل و برگزاری نشست با دولت میانمار، چارجوبی مشخص و زمان بندی شده برای بازگشت آوارگان به این کشور فراهم شود که البته لازم است سازوکاری تنبیهی برای دولت میانمار در صورت تخطی از تعهد بازگشت آوارگان در شورای امنیت سازمان ملل نیز در نظر گرفته شود.

مهمترین نگرانی که درباره بازگشت مسلمانان روهینگیایی به میانمار از محل های اسکان در بنگلادش به آن کشور وجود دارد آنست که نظامیان و بوداییان افراطی میانمار همچنان با ادامه جنایات و اقدامات ضد انسانی خود امکان زندگی عادی از آنان را سلب کنند138/118

نویسنده: محمدرضا عسگری

بیشتربخوانید:

تاکید دولت بنگلادش بر حل بحران آوارگان مسلمان روهینگیایی میانمار

گزارش: نشست بی نتیجه دولت میانمار با مسلمانان روهینگیایی

تاکید دولت بنگلادش بر حل بحران آوارگان مسلمان روهینگیایی میانمار