ایران پرس - پیونگ یانگ در نامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل متحد، بررسی وضعیت حقوق بشر این کشور در سازمان ملل را اقدامی تحریک کننده ارزیابی کرد.

در نامه "کیم سونگ" نماینده دائم کره شمالی در سازمان ملل متحد آمده است: این جلسه، یک توطئه و حمایت آشکار از سیاست‌های خصمانه آمریکا خواهد بود.

نماینده دائم کره شمالی در سازمان ملل اعلام کرد، پیونگ یانگ آماده پاسخ‌گویی به هرگونه توطئه است.

کیم افزود، این مسأله به جای آن‌که به روند کاهش تنش‌ها در شبه جزیره کره کمک کند، آن را تضعیف خواهد کرد.

اعضای شورای امنیت قصد دارند در ماه جاری جلسه‌ای برای بررسی وضعیت حقوق بشر در کره شمالی برگزار کنند.

هشدار نماینده دائم کره شمالی در سازمان ملل به شورای امنیت این سازمان درباره تحریک آمیز بودن اقدام این نهاد در بررسی وضعیت حقوق بشر این کشور از نگرانی پیونگ یانگ از نفوذ آمریکا در این شورا و تبدیل شدن آن به ابزاری برای پیشبرد سیاست های خصمانه کاخ سفید ضد دیگر کشورها از جمله کره شمالی حکایت دارد.

دولت آمریکا به منظور اعمال فشار بر دولت های مستقل یا مخالف سیاست سلطه گرایانه این کشور در سطح نظام بین الملل، با بهانه قرار دادن مسائلی همچون به خطر افتادن و تهدید امنیت بین المللی و یا نقض حقوق بشر و اعمال شیوه سرکوبگرایانه، با طرح این گونه پرونده ها در شورای امنیت سازمان ملل آنان را تحت فشارهای سیاسی و تحریم های اقتصادی قرار می دهد.

به عبارت دیگر، آمریکا با ابزار شورای امنیت، برنامه های خود علیه دیگر کشورها را وجهه قانونی می بخشد که این مسئله عملا جایگاه قانونی مهمترین رکن این سازمان را بشدت تضعیف کرده است.

تبدیل شدن رویکرد آمریکا در استفاده ابزاری از شورای امنیت سازمان ملل در جهت پیشبرد سیاست های خود در مناطق مختلف جهان به یک رویه معمول در نوع تعامل کاخ سفید با این نهاد، سبب شده تا کشورهای مختلف عضو سازمان ملل خواستار تغییر در ساختاراین نهاد برای جلوگیری از هرگونه سوء استفاده از آن شوند.

در سال های اخیر آمریکا در روند پر چالش روابط خود با کره شمالی، همواره از شورای امنیت به عنوان ابزاری برای اعمال فشار بر این کشور استفاده کرده است که صدور قطعنامه های متعدد تحریمی ضد پیونگ یانگ تنها بخشی از جلوه های آن بوده است.

در چنین شرایطی این دیدگاه مطرح شده است که شورای امنیت سازمان ملل با عدول از صلاحیت های خود که باید مبتنی بر رعایت اصل بیطرفی در بررسی مسائل مطرح در این نهاد باشد، عملا به بخشی از قدرت سیاسی آمریکا تبدیل شده است که همین مسئله موجب شده تا این شورا در بین افکار عمومی در جهان بی اعتبار شود.

برنامه شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی وضعیت حقوق بشر کره شمالی در حالی است که این مسئله باید در مجرای قانونی آن یعنی شورای حقوق بشر این سازمان مورد رسیدگی قرار گیرد که کشاندن این پرونده ازسوی آمریکا به شورای امنیت با هدف تشدید فشارها بر پیونگ یانگ با هدف تن دادن به خواسته های واشنگتن در فرایند گفت وگوهای دو جانبه است که فعلا با زیاده خواهی و کارشکنی آمریکا متوقف شده است.

به نظر میرسد، دولت آمریکا که برای نجات مذاکرات دو جانبه با کره شمالی طبق گفته رهبر این کشور تا پایان سال 2019 فرصت دارد با کشاندن پرونده حقوق بشری پیونگ یانگ به شورای امنیت، تیر خلاص پایان قطعی این گفت وگوها را شلیک خواهد کرد.    

نویسنده: محمدرضا عسگری

139/117

بیشتر بخوانید:

موسوی: آمریکا از میزبانی سازمان ملل متحد سوء استفاده می کند

اعضای اروپایی شورای امنیت آزمایش موشکی کره شمالی را محکوم کردند

درخواست ترامپ از کره شمالی و واکنش منفی پیونگ یانگ/ تحلیل