ایران پرس- دولت کره جنوبی اعلام کرد، آمریکا چهار پایگاه نظامی در اختیار خود را در سئول به آن کشور تحویل داده است.

دولت کره جنوبی همچنین اعلام کرد، آمریکا همچنان یک پایگاه و مرکز نظامی را در سئول در اختیار دارد.

آمریکا در کره جنوبی حدود 80 پایگاه در اختیار داشته که از این تعداد هنوز 22 پایگاه آن را در اختیار دارد.

در شرایطی آمریکا چهار پایگاه نظامی در اختیار خود در سئول را به دولت کره جنوبی واگذار کرده است که گفت وگوهای دو کشوردرباره تقسیم هزینه 28 هزار و 500 نظامی آمریکایی در کره جنوبی به نتیجه نرسیده است.

واشنگتن درصدد است، کره جنوبی هزینه متقبل شده 890 میلیون دلاری در سال برای این نظامیان را به پنج میلیارد دلار افزایش دهد که مورد قبول سئول  قرار نگرفته و مذاکرات طرفین تاکنون چندین بار شکست خورده است.

هزینه ای که اکنون کره جنوبی برای استقرار 28 هزار و 500 نیروی نظامی آمریکا در این کشور تقبل می کند، معادل 890 میلیون دلار در سال  است، اما واشنگتن می خواهد این رقم به پنج میلیارد دلار افزایش یابد.

شکست چند دور مذاکره سئول و واشنگتن  درباره افزایش هزینه های نظامیان آمریکایی در کره جنوبی حاکی از آنست که مقامات کره ای در قبال فشارها برای پذیرش خواسته های کاخ سفید در این زمینه کوتاه نمی آیند.

تصمیم دولت آمریکا برای واگذاری چهارپایگاه نظامی در اختیار خود به کره جنوبی در حالی که دولت این کشور حاضر به پرداخت هزینه های بیشتری برای حضور نظامیان آمریکایی در کره جنوبی نیست و این می تواند دارای دو مفهوم و پیام باشد.

پیام نخست آنست که کاخ سفید در مواجهه با سیاست سئول برای عدم افزایش بودجه برای تامین هزینه های نظامیان آمریکایی مستقر در کره جنوبی، از میزان حمایت های امنیتی خود از این کشور می کاهد تا از این طریق مقامات کره ای را به افزایش این بودجه تا سقف پنج میلیارد دلار تحت فشار قرار دهد.

از زمان روی کار آمدن «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا سیاست دفاعی این کشور در قبال شرکای خود در چارچوب فروش امنیت و پرداخت هزینه های لازم برای قرار گرفتن در چتر امنیتی کاخ سفید استوار شده است که فشارها بر کره جنوبی نیز در همین راستا ارزیابی می شود.

برنامه آمریکا برای واگذار کردن چهار پایگاه نظامی در اختیار خود به کره جنوبی همچنین این مفهوم را می تواند داشته باشد که کاخ سفید برای کاستن از هزینه های خود بخشی از نیروهای خود را از این کشور خارج می کند تا از این طریق بتواند هزینه های نظامی خود در خارج از مرزهای آمریکا را مدیریت کند.

تصمیم واشنگتن برای واگذاری چهار پایگاه  نظامی در اختیار خود در سئول  به کره جنوبی در حالی است که مردم این کشور خواهان خروج نیروهای آن کشور با هدف کاهش تنش های امنیتی موجود در شبه جزیره کره و همچنین کاستن از هزینه های نظامی هستند که از نظر آنان پرداخت هزینه حضور نظامیان آمریکایی به عنوان حضوری غیر ضرور، هیچگونه توجیهی ندارد. 

به خصوص آنکه ادامه حضور نظامی آمریکا در کره جنوبی مانعی بزرگ بر سر راه کاهش تنش های این کشور با کره  شمالی است که می تواند بررشد اقتصاد کره جنوبی تاثیرات منفی بیشتری داشته باشد.    

نویسنده: محمدرضا عسگری

133/116

بیشتر بخوانید:

آمریکا 4 پایگاه نظامی کره جنوبی را پس داد