ایران پرس- «فاروق کیماکچی» معاون وزیر امور خارجه و مدیر امور اتحادیه اروپای ترکیه بار دیگر، از اتحادیه اروپا درخواست کرد، تامین مالی مهاجران سوری درخاک این کشور را افزایش دهد.

این مقام دولت آنکارا درنشستی دراستانبول با اشاره به این که ازابتدای بحران سوریه، ترکیه بیش از 40 میلیارد دلار هزینه کرده است، گفت:  "آنکارا براساس توافقی که درماه مارس 2016 میلادی با اتحادیه اروپا امضا کرد، پذیرفت که به ازای شش میلیارد یورو کمک مالی این اتحادیه به مهاجران سوری، موج ورود غیرقانونی آنها را به اروپا مهار کند."

این نخستین بار نیست که مقام های دولت آنکارا درخواست کمک های مالی ازاتحادیه اروپا را مطرح می کنند. دولت آنکارا براساس توافقی که درماه مارس سال 2016 میلادی با اتحادیه اروپا امضا کرد، پذیرفت که به ازای دریافت شش میلیارد یورو کمک مالی ازاین اتحادیه، موج ورود غیرقانونی مهاجران سوری و آسیایی را به اروپا مهار کند.

این درحالی است که گفته می شود اتحادیه اروپا برخی امتیازهای سیاسی نظیر تسهیل تردد اتباع ترکیه به اروپا را نیز متقبل شده بود، اما طی سه سال گذشته دولتمردان ترکیه همواره ازانجام ندادن تعهدات اتحادیه اروپا به ترکیه ابراز نارضایتی کرده اند.

این درحالی است که بسیاری کارشناسان، جنگ لفظی ترکیه با اتحادیه اروپا در زمینه جلوگیری از مهاجرت های غیرقانونی به غرب و دریافت کمک های مالی را به نوعی بازی دوطرف تلقی می کنند. بویژه که درعمل، دولت آنکارا به منظور حفظ و تامین آن چه که مصالح سیاسی و منافع ملی ترکیه قلمداد می کند، به جنگ با سوریه و اشغال بخشی از اراضی این کشور شتافته است.

درحقیقت، تجاوز ترکیه به خاک سوریه زمینه های فرار میلیون ها نفر از اتباع سوریه را فراهم کرده است. دراین شرایط، به نظر می رسد دولت آنکارا به منظور کسب امتیازهای هرچه بیشتر از اتحادیه اروپا، به جنگ لفظی با این اتحادیه دامن می زند. برغم شکست جریان تروریستی داعش و پایان یافتن جنگ درسوریه، ارتش ترکیه به بهانه های واهی، همچنان درتلاش است تا به اشغال سوریه ادامه دهد.

به همین دلیل برخی ازکارشناسان، مواضع ترکیه علیه غرب و برخی جریان های تروریستی را تنها بهانه هایی برای رسیدن به اهداف بلندمدت دولت اردوغان تلقی می کنند.

درهمین ارتباط، «رسلان مامیدو» کارشناس امور بین الملل روسیه، می گوید: "به دلیل نفاق نظام ترکیه و آمریکا همه توافق‌های بین‌المللی و تفاهمات مربوط به مبارزه با تروریسم در ادلب سوریه روی زمین مانده است."

این کارشناسی روس همچنین تاکید کرد: "دستاوردهای مذاکرات آستانه بر ضرورت مبارزه با تروریسم و آزادسازی تمام مناطق سوریه از لوث گروه تروریسم تاکید دارد، زیرا هرگونه راه حلی درسوریه، باید وحدت و حاکمیت این کشور را حفظ کند."

درمجموع، با مرور برخی واقعیت های جنگ سوریه، باید گفت، درشرایط فعلی دولت ترکیه به منظور کاستن ازفشارهای غرب و دریافت امتیازهای پیش بینی شده، تهدیدهایی علیه اتحادیه اروپا مطرح می کند. ازنگاه رهبران آنکارا، این تهدیدها می تواند حضور نظامی ترکیه در اراضی سوریه را توجیه کند.

روند اشغال اراضی سوریه توسط ارتش ترکیه نشان می دهد که دولتمردان آنکارا از سال 2011 میلادی، به منظور اجرای طرح های خود علیه دولت دمشق و راندن کُردهای سوری از مرزهای ترکیه به مناطق مرکزی سوریه تلاش کرده اند. درواقع، جنگ سوریه بهانه های لازم به ترکیه برای تحقق خواسته هایش را فراهم کرده است.

نویسنده: محمدعلی طالبی

138/116

بیشتربخوانید:

رایزنی تلفنی وزرای خارجه ترکیه و روسیه درباره سوریه