ایران پرس- تیم ثبات و همگرایی افغانستان به ریاست "عبدالله عبدالله" تاکید کرد، مهلت این تیم انتخاباتی به اشرف غنی به پایان رسیده و وی حاضر نشده تا از راه تفاهم به تنش سیاسی پایان دهد.

"خان زمان مدبر" یکی  از سخنگویان تیم ثبات و همگرایی گفت: "به اشرف غنی  ده روز مهلت داده شده بود تا از منافع شخصی خودش بگذرد تا بحران کنونی در افغانستان پایان یابد، اما طی این مدت، نه تنها از خود انعطاف نشان نداده، بلکه به کارهای غیرقانونی اش ادامه داده است".

"خان زمان مدبر" افزود، در حالکیه به نظر می‌رسد "اشرف غنی" و  "عبدالله عبدالله"  دو پیشتازانتخابات  به توافق نزدیک شده‌اند، اما افق تازه‌ای بر اوضاع سیاسی افغانستان  دیده نمی‌شود، زیرا غنی همچنان به معرفی و گزینش چهره‌ها برای تکمیل کابینه خود ادامه می‌دهد.

تعیین مهلت ده روزه از سوی تیم ثبات و همگرایی برای اشرف غنی درجهت  تفاهم سیاسی برای حل بحران انتخاباتی نشان می دهد که عبدالله بر خلاف موضع اولیه خود در خصوص عدم تفاهم  با غنی حاضر است بر سر قدرت با وی به مصالحه کند.

برغم انکه تیم ثبات و همگرایی مهلتی ده روزه را برای غنی جهت تفاهم در خصوص حل اختلافات تعیین کرده بود اما به طور مشخص مطالبات خود را در این زمینه مطرح نکرده است.

بر خلاف عبدالله و تیم انتخاباتی وی که تنها خواستار بروز اراده سیاسی در غنی برای حل اختلافات دو جانبه هستند  و خواسته مشخصی را مطرح نکرده‌اند اما غنی به طور شفاف به عبدالله ریاست امور صلح افغانستان را پیشنهاد کرده است.

این پیشنهاد اشرف غنی نشان می دهد که وی نقشی بیش از سپردن مسئولیت یک وزارتخانه به عبدالله برای وی قائل نیست و در همین چارچوب با مطرح کردن پیشنهاد ریاست امور صلح به عبدالله به صورت غیر مستقیم مسئولیت وزارتخانه امور صلح این کشور را برای وی در نظر گرفته است.

واکنش منفی مشاوران و نزدیکان سیاسی عبدالله به اقدام اشرف غنی در معرفی تدریجی وزیران پیشنهادی نشان می دهد که از نظر تیم ثبات و همگرایی باید معرفی اعضای کابینه به دوره پس از توافق با عبدالله موکول میشد.

این مواضع حاکی از آن است که مطالبه  تیم ثبات و همگرایی از غنی  موقعیتی فراتر از وزیر کابینه برای عبدالله است که باید در قالب ایجاد پست نخست وزیری  از طریق اصلاح قانون اساسی افغانستان صورت گیرد.

با وجود چنین مطالبه ای در تیم ثبات و همگرایی اما اشرف غنی تاکنون درباره هر گونه برنامه برای مشارکت دادن عبدالله در قدرت از طریق تشکیل لویه جرگه، اصلاح قانون اساسی و ایجاد پست نخست وزیری اظهارنظری نکرده است.

نویسنده: محمدرضا عسگری

117

بیشتر بخوانید:

پیشنهاد «اشرف غنی» به «عبدالله عبدالله» برای مشارکت در تشکیل کابینه/ تحلیل

دولت "مشارکت ملی" نسخه اولیه حل اختلافات "اشرف غنی" و "عبدالله "/ تحلیل