ایران پرس: دولت پاکستان در تلاش برای خروج از فهرست خاکستری گروه ویژه اقدام مالی (FATF) در آستانه اجلاس آتی این نهاد بین المللی، به تلاش‌های دیپلماتیک خود افزوده است.

اجلاس عمومی گروه ویژه اقدام مالی قرار است به زودی به صورت مجازی برگزار شود و اسلام‌آباد انتظار دارد تا مسئولان این نهاد بین المللی بدون رویکرد گزینشی به پرونده پاکستان توجه کرده و اجازه ندهند سیاسی بازی دیگر اعضا، خروج از فهرست خاکستری را طولانی کند.

روزنامه «اکسپرس تریبیون» پاکستان در این خصوص نوشت: "اگرچه «شاه محمود قریشی» وزیر خارجه این کشور به نتیجه نشست آتی FATF خوشبین است، اما مقامات آگاه اذعان کردند که پاکستان حداقل تا ماه ژوئن در لیست خاکستری باقی خواهد ماند."

اسلام آباد در نظر دارد تا مقدمات سفر یک تیم بازرسی از گروه ویژه اقدام مالی به پاکستان را فراهم کند.

گروه ویژه اقدام مالی اوایل سال 2018، پاکستان را در «فهرست خاکستری» خود قرار داد.

در سه سال گذشته گروه ویژه اقدام مالی فرصت های سه تا شش ماهه را برای پاکستان در نظر گرفته بود تا با اتخاذ سازوکاری های لازم، از قرار گرفتن نام این کشور در فهرست سیاه این نهاد جلوگیری کند.

تهدید گروه ویژه اقدام مالی به پاکستان درباره ورود این کشور به لیست سیاه در صورت اجرایی نشدن همه دستور العمل های مربوط به مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم، حاکی از تداوم سیاست فشار این نهاد بر اسلام آباد است.

دولت پاکستان در سال های اخیر ضمن مسدود کردن حساب های مشکوک مرتبط با گروه های افراطی که از داخل و یا خارج از این کشور تامین مالی می شوند تلاش کرده بتواند گامی در مسیر توقف کمک های مالی به تروریست ها بردارد.

برغم این اقدامات اسلام آباد، اما گروه ویژه اقدام مالی این تدابیر دولت پاکستان برای اجرای دستورالعمل های این نهاد را کافی نمی داند و خواستار گسترده شدن اقدامات این کشور برای مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم است.

طولانی شدن روند خروج پاکستان از لیست خاکستری FATF در سایه انگیزه های سیاسی

در چنین شرایطی اما دولت پاکستان طولانی شدن روند خروج این کشور از لیست خاکستری گروه ویژه اقدام مالی را ناشی از انگیزه های سیاسی و فشار برخی کشورها از جمله آمریکا و هند بر این نهاد می  داند.

کاخ سفید به بهانه عدم مبارزه جدی پاکستان با تروریسم و مسدود نکردن حساب های بانکی گروه های افراطی در این کشورتلاش دارد  تا اسلام آباد را به همکاری در اجرای برنامه های مورد نظر خود درمنطقه و افغانستان مجبور کند.

همچنین هند نیز به دلیل آنچه حمایت پاکستان از گروه های افراطی و براه اندختن جنگ نیابتی در منطقه می داند خواستار قرار گرفتن این کشور در فهرست سیاه گروه ویژه اقدام مالی است.   

با توجه به اختلافات پاکستان با هند و آمریکا، مقامات اسلام آباد خواستار عدم تاثیر پذیری گروه ویژه اقدام مالی از فشارهای دهلی نو و واشنگتن در ارزیابی بیطرفانه ازعملکرد پاکستان درمبارزه با پولشویی وتامین مالی تروریسم هستند.

در چنین شرایطی دولت پاکستان امیدوار است در نشست آتی مجازی گروه ویژه اقدام مالی، کشورهای عضو اجلاس مجمع عمومی این نهاد، در مواجهه با پرونده این کشور برخوردی حرفه ای داشته باشند و اقدامات اسلام آباد در مقابله با تامین مالی تروریسم وپولشویی را فارغ از سیاه نمایی برخی کشورها مورد توجه قرار دهند.   

نویسنده: محمدرضا عسگری

117