ایران پرس: سفیر دائمی چین در سازمان ملل با پیش نویس قطعنامه آمریکا برای اعمال تحریمهای جدید ضد کره شمالی مخالفت کرد.

ژانگ جون در نشست شورای امنیت سازمان ملل در مورد وضعیت شبه جزیره کره گفت: اگرچه طرف آمریکایی به طور شفاهی ادعا می کند که مایل به گفت و گوی بی قید و شرط با پیونگ یانگ است، اما در عمل به تشدید تحریم ها و اعمال فشار بر کره شمالی ادامه می دهد که اقدامی بی فایده بوده است.

در سالهای اخیر آمریکا مهمترین مذاکرات سیاسی برای کمک به حل بحران هسته ای شبه جزیره کره تحت عنوان "مذاکرات شش جانبه" را با شکست مواجه کرد و با رویکرد به سمت استفاده از ظرفیت شورای امنیت سازمان ملل ،چندین قطعنامه ضد کره شمالی تصویب کرد که عملا نه تنها به حل بحران کمک نکرده بلکه کره شمالی را هر چه بیشتر نگران امنیتش می کند.

نوذر شفیعی کارشناس مسایل بین المللی در این باره می گوید :"امریکا به هیچ عنوان تمایلی برای حل سیاسی بحران هسته ای شبه جزیره کره ندارد زیرا از وضعیت این منطقه به عنوان فرصتی مهم برای ادامه حضور نظامیش در کره جنوبی و ژاپن استفاده می کند"

یکی از اهداف امریکا از ارایه پی در پی پیش نویس قطعنامه های جدید برای تشدید تحریم های کره شمالی ، درگیر کردن هر چه بیشتر چین در مساله هسته ای و موشکی کره شمالی است.

آمریکا مدعی است که کره شمالی تحت حمایتهای دولت پکن می تواند برنامه های هسته ای و موشکیش را ادامه دهد و در همان حال چین را به نادیده گرفتن تحریم های کره شمالی متهم می کند.

با توجه به اینکه چین و روسیه به عنوان اعضای دایم شورای امنیت سازمان ملل  همراهان و متحدان کره شمالی محسوب می شوند واشنگتن نیز هر چه بیشتر در صدد اعمال فشارهای بین المللی بر پکن و مسکو است. 

ابوالضل ظهره وند کارشناس مسایل بین المللی نیز در این باره معتقد است:" در واقع طرف اصلی امریکا در مساله شبه جزیره کره،  چین است. تشدید اختلافات و تنش های سیاسی و تجاری دو کشور در سالهای اخیر بر مساله هسته ای کره شمالی تاثیر مستقیم داشته و مانع از حل ان میشود. پکن نیز بسیار حساب شده از این مساله برای برخی تسویه حسابها و گرفتن امتیاز از واشنگتن استفاده می کند"

در هر حال،ازمایشهای موشکی کره شمالی که  از دیدگاه این کشور با هدف  تقویت قدرت بازدارندگیش در برابر تهدیدات آمریکا و متحدانش در منطقه صورت می گیرد باعث شده است امریکا از ان به عنوان فرصتی مهم جهت تصویب قطعنامه های جدید ضد پیونگ یانگ استفاده کند .

طرح پیش نویس جدید  قطعنامه در شورای امنیت از سوی امریکا در واقع محک زدن موضع چین در قبال برنامه های موشکی و هسته ای کره شمالی است.هر چند برخی اوقات دولت چین نیز به اقتضای منافع خود به پیش نویس قطعنامه های امریکا رای مثبت داده است.

این بدان معنا است که بحران شبه جزیره کره وجه المصالحه میان واشنگتن و پکن نیز واقع شده است .زیرا چین بزرگترین و مهمترین شریک تجاری آمربکا با ارتباط تجاری بالغ بر ۵۰۰ میلیارد دلار است که به هیچ عنوان خواهان برهم خوردن این روابط نیست.

نویسنده: مجید وقاری

112

 بیشتر بخوانید:

مخالفت چین با پیش نویس قطعنامه آمریکا برای تحریم بیشتر کره شمالی