ایران پرس: در حالی که دولت طالبان در افغانستان همچنان ادعا می کند، گروه تروریستی داعش توان انجام عملیات در این کشور را ندارد، اما همچنان افغانستان آماج حملات تروریستی داعش است. 

به گونه ای که گروه تروریستی داعش، مسئولیت انفجارهای عصر دیروز (چهارشنبه) شهر مزار شریف افغانستان را بر عهده گرفت. در این انفجارها  10 تن کشته و 15 نفر زخمی شدند. نکته نگران کننده در مورد ادامه جنایات خونین در افغانستان این است که اخیرا گروه‌های مختلف شبه نظامی تحت عنوان مخالفان طالبان اقدام به انفجارها و حملات تروریستی می کنند که تاکنون تعداد زیادی از غیر نظامیان کشته شده اند.

 گروه تروریستی داعش به طور هدفمند مردم افغانستان بخصوص جامعه شیعیان این کشور را هدف قرار می دهد که با بسیاری از گروههای شبه نظامی و حتی جریان‌هایی در درون طالبان هدف مشترک دارند. به همین دلیل به رغم ادعای طالبان به نظر می رسد خللی در توان تروریستی داعش در افغانستان ایجاد نشده است.

«سروش امیری» کارشناس مسایل افغانستان در این باره می گوید: "گروه تروریستی داعش اگر چه در مناطق مختلف افغانستان اقدام به حملات تروریستی می کند، اما جامعه هدف آن کاملا روشن است و با تداوم حملات خود در مناطق مشخص از جمله مزار شریف به دنبال ایجاد حاشیه امنیتی برای خود است زیرا با برخی گروه‌های شبه نظامی منافع مشترک پیدا می کند."

بعد از شکست و اضمحلال گروه تروریستی داعش در عراق و سوریه عناصر باقی مانده آن از سوی حامیان داعش به افغانستان انتقال و سازماندهی شدند. به همین دلیل به گفته «مولوی نعیم الحق حقانی» گروه تروریستی داعش از نظر مذهبی و پایگاه اجتماعی هیچ جایگاهی در افغانستان ندارد و از سوی گروه‌های سلفی و وهابی و حامیان غربی و عربی تروریسم حمایت می شوند.

حامیان داعش در رویای ایجاد ولایت خراسان در پهنه جغرافیای افغانستان تا شبه قاره هستند که بدون تردید مردم آگاه افغانستان هرگز اجازه فعالیت به چنین گروههای تروریستی را در کشورشان نخواهند داد. به همین جهت عناصر گروه تروریستی داعش درصدد انتقام گیری از مردم افغانستان هستند که بیش از چهارددهه در جنگ و اشغال عزیزان خود را از دست داده اند.

در هر حال مردم افغانستان در عمل نشان داده اند که پیرو آیین های مذهبی، سنتی و ملی خود هستند و هیچگاه تحت تاثیر دسیسه های تفرقه افکنانه دشمنان افغانستان قرار نمی گیرند. به همین جهت در سال‌های اخیر داعش نتوانسته است جای پایی در این کشور برای خود ایجاد کند.اما این به معنای سلب مسولیت از گروه طالبان نیست که بیش از نه ماه است مجددا به حاکمیت در افغانستان بازگشته است.

از دیدگاه مردم افغانستان، طالبان صرفا با ادعای مقابله با داعش نمی تواند امنیت کامل را در این کشور برقرار کند بلکه تحقق این امر نیازمند مقابله جدی با گروه تروریستی داعش است تا نتواند در پهنه جغرافیای افغانستان برای خود پایگاه و لانه ترور ایجاد نماید.

نویسنده: مجید وقاری

117