ایران پرس: با وجود آن که رژیم صهیونیستی تاکید کرده است که حاضر نیست به ترکیه برای گسترش رابطه به ویژه در زمینه صادرات گاز به اتحادیه اروپا امتیازی واگذار کند ، دولت رجب طیب اردوغان همچنان به تلاش های یکجانبه خود برای گسترش رابطه با این رژیم نژادپرست ادامه می دهد. 

در همین ارتباط ، مولوود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک به «یائیر لاپید» وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی اعلام کرد: فعالیت‌های آنکارا برای افزایش سطح نمایندگی دیپلماتیک ، به سطح سفارت را آغاز شده است.

وزیر امور خارجه ترکیه همچنین تاکید کرد: ترکیه اجازه حملات تروریستی در خاک خود علیه اسرائیل را نمی‌دهد و آماده تعمیق هر چه بیشتر همکاری های امنیتی و اطلاعاتی با اسرائیل است.

اظهارات مولوود چاووش اوغلو در حالی است که پیش از این نیز وزیر امور خارجه ترکیه بر گسترش همکاری میان دولت آنکارا با تل آویو درزمینه‌های انرژی ، تجارت ، سرمایه‌گذاری ، علم و فناوری ، کشاورزی و امنیت غذایی شده است.

 تلاش های ترکیه برای گسترش رابطه با اسرائیل در حالی است که مقام های دولت "رجب طیب اردوغان" همواره ادعای دفاع از ملت مطلوم فلسطین را مطرح می کردند.

اما با تعطیلی دفاتر نمایندگی های جنبش اسلامی فلسطین- حماس- و اخراج نمایندگان دولت و مردم فلسطین از ترکیه ، مشخص شده است که سیاست دولت آنکارا بر اساس منافع حزب حاکم این کشور متغییر است. در عین حال ، مشخص شده است که طرح موضوع حمایت از مردم فلسطین ، صرفا" بازی مقام های ترکیه برای مطرح شدن در

سازمان همکاری اسلامی و در سطح ملت های مسلمان است. اما تحرکات اخیر مقام های حزب حاکم عدالت و توسعه ترکیه این حقیقت را اثبات کرده است که سیاستمداران حاکم بر آنکارا ، تنها درصدد منافع حزبی و کسب محبوبیت در میان اقشار دیندار ترکیه هستند. به دلیل اتخاذ همین سیاست های موقتی و سودجویانه سیاستمداران مسلمان به ویژه سیاستمدران ترک ، رژیم صهیونیستی همچنان به کشتار مردم بی دفاع و مظلوم فلسطین ادامه می دهد.

در همین ارتباط ، "احد محمدلی"  با انتقاد از سکوت برخی از دولت های مسلمان در قبال جنایات صهیونیست ها در قدس شریف ، علی الخصوص سکوت دولت های ترکیه و جمهوری آذربایجان ، تاکید کرده بود: 

"در سال های گذشته ، سکوت دولت هایی که ادعای مسلمانی دارند ، باعث تشدید جنایات اسرائیل علیه مردم مطلوم فلسطین شده است".

این حقیقت را نمی توان نادیده گرفت که مقام های آنکارا در شرایطی که در زمینه حل بحران های اقتصادی پیاپی در داخل ناکام مانده اند ، به همکاری با رژیم صهیونیستی اقدام کرده اند. در حقیقت ، یکی از اهداف مقام های آنکارا از گسترش رابطه با اسرائیل ، حل مشکلات اقتصادی و پایان دادن به بحران های پولی و مالی و دیگر مشکلاتی است که بر معیشت مردم این کشور تاثیرات بسیار زیادی بر جای گذاشته است.

با وجود این ، موضع گیری های اخیر مقام های اسرائیل حاکی از آن است که این رژیم نژادپرست قصد ندارد به ترکیه برای حل مشکلات اقتصادی این کشور امتیازی بدهد. تنها به عهنوان یک نمونه از این سیاست ها می توان به برگزاری رزمایش مشترک اخیر رژیم اسرائیل به دولت قبرس اشاره کرد.

در واقع ، برگزاری رزمایش مشترک رژیم نژادپرست اسرائیل با بخش یونانی نشین جزیره قبرس (قبرس جنوبی) نگرانی مقام های ترکیه را در پی داشته است. برگزاری این رزمایش مشترک 5 روز در ماه می ، چندان خوشایند مقام های دولت آنکارا نبود. به طوری که در نخستین واکنش به برگزاری این رزمایش مشترک ، "تانژو بیلگیچ" سخنگوی وزارت امور خارجه ترکیه به صورت مسالمت آمیز ، اعلام کرد: 

بار دیگر از کسانی که در این قبیل اقدامات دولت قبرس جنوبی مشارکت می کنند ، می خواهیم که ابزار این اقدامات تحریک آمیز و تبلیغاتی نشوند.

روابط ترکیه با اسرائیل در طول دو دهه گذشته فراز و نشیب های بسیاری داشته است. دلیل اصلی این فراز و نشیب ها عمدتا از بزرگنمایی های مقام های دولت اردوغان و تلاش برای مستقل نمایی ناشی می شده است.

در پی واقعه تهاجم نظامی اسرائیل به کشتی امدادرسان "ماوی مرمره" ترکیه در دهه گذشته میلادی ، مقام های دولت رجب طیب اردوغان تلاش زیادی به عمل آوردند تا این مساله را به جامعه جهانی و شورای امنیت سازمان ملل بکشانند. حتی در دوره ای مقام های آنکارا تلاش کردند موضوع دریافت خسارت از اسرائیل را در سطح رسانه ها به گونه ای مطرح کنند که به طور ضمنی شکست اسرائیل در این ماجرا به ذهن متبادر شود.. اما نه تنها خسارتی دریافت نشد ، بلکه رژیم صهیونیستی موضوع دفاع از امنیت خود را بهانه کرد و کشتن 9 تن از اتباع غیرنظامی ترکیه را به نفع خود به اتمام رساند.

در عین حال ، مقام های دولت رجب طیب اردوغان چنین وانمود کردند که روابط دوطرف به کلی قطع شده است. با وجود طرح این ادعا ، اکنون رسانه های آنکارا و تل آویو از همکاری های گسترده امنیتی و اطلاعاتی دوطرف در دهه گذشته میلادی خبر می دهند. در حقیقت ، می توان گفت: روابط دوطرف در دهه گذشته نه تنها قطع نشده بود ، بلکه صرفا" در سطح رسانه ها به پائین ترین سطح تنزل کرده بود.

نویسنده: محمد علی طالبی خاکیانی

112