ایران پرس: «یون سوک یول» رئیس جمهور کره جنوبی، «کیم سونگ کیوم» را به عنوان رئیس جدید ستاد مشترک نیروهای مسلح کره جنوبی منصوب کرد.

«کیم سونگ کیوم» پیش از این، معاون فرماندهی نیروهای مشترک کره جنوبی و آمریکا بود. 

از دیدگاه کارشناسان مسایل منطقه، تغییر بالاترین مقام نظامی کره جنوبی با چند هدف صورت گرفته است:

اول آنکه رئیس جمهوری جدید کره جنوبی درصدد هماهنگ کردن ترکیب فرماندهان ارتش با سیاست‌های تندروانه خود برضد کره شمالی است. از این دیدگاه ارتقا مقام فرماندهی می تواند همکاری مطلوبی را میان ارتش و رئیس جمهوری ایجاد کند.

دومین هدف از تغییر فرمانده ستاد مشترک ارتش کره جنوبی هماهنگی بیشتر با نهاد نظامی غربی  سازمان  پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) است.

اگر چه این سازمان برنامه مُدونی را برای عضویت کشورهای آسیایی از جمله کره جنوبی اعلام نکرده است، اما حضور رئیس جمهوری این کشور در نشست اخیر سران ناتو و تصمیم سئول برای ایجاد دفتر در مقر فرماندهی ناتو بیانگر ایجاد فضای جدید همکاری نظامی میان کره جنوبی و ناتو است.

البته این کشور همکاری با ناتو برای مقابله با حملات سایبری را آغاز کرده است.

«جیمز گریفیث» کارشناس مسایل نظامی در این باره می گوید: "آمریکا و کره جنوبی از روابط گسترده نظامی برخوردارند که کره شمالی آنرا تهدیدی برای امنیت ملی خود می داند. از اینرو باز شدن پای ناتو به شرق آسیا پیامد نگران کننده ای برای امنیت کشورهای منطقه خواهد داشت."

از دیگر اهداف رئیس جمهوری کره جنوبی از تغییر بالاترین فرمانده نظامی این کشور ارسال پیام روشن برای کره شمالی است که تحولات سیاسی و نظامی کره جنوبی در راستای افزایش فشارها بر پیونگ یانگ است که می تواند هر روزنه ای را برای گفت وگوی احتمالی میان دو همسایه مسدود کند. کره جنوبی که میزبان دهها هزار نظامی آمریکایی است درصدد است ارتش خود را به عنوان ارتش بین المللی و همکار نهادهای نظامی غربی معرفی کند.

«ادام مونت» کارشناس مسایل نظامی در این باره می گوید: "در حالی که کره شمالی بر مذاکره و دیپلماسی برای حل بحران شبه جزیره کره اصرار دارد کره جنوبی راه نظامی را در پیش دارد که متاثر از برنامه ها و سیاستهای آمریکا برای منطقه است. اکنون ماراتون نظامی گرایی در شبه جزیره کره را شاهد هستیم که نتیجه بخش نیست بلکه بحران آفرین است."

در هر حال، بعد از بازی آمریکا در بحران شبه جزیره کره، سازمان ناتو نیز آرام آرام در حال بسط و گسترش نفوذ خود در شبه جزیره کره است. رئیس جمهوری کره جنوبی نیز که در مدت کم قرار گرفتن در این جایگاه با کاهش محبوبیت روبرو شده است درصدد دامن زدن به کره شمالی هراسی و تقویت موقعیت ارتش کره جنوبی است.

این در حالی است که پیامد این سیاست کره جنوبی تشدید نظامی گرایی و دامن زدن به بحران در منطقه است که بیش از هر چیزی کره جنوبی را در مخاطرات امنیتی قرار می دهد.

نویسنده: مجید وقاری

117