ایران پرس: وزیر امور خارجه چین تاکید کرد، پکن از خواسته های منطقی جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات هسته ای (برجام) حمایت می کند.

«وانگ یی» اظهار داشت: "یک قطبی بودن و اقدامات یکجانبه در عرصه بین المللی قابل قبول نیست و پکن قاطعانه از خواسته های منطقی ایران در مذاکرات هسته ای حمایت می کند."

این تلقی در جامعه جهانی وجود دارد که غرب بخصوص آمریکا با تلاش برای انحصارگرایی در عرصه فعالیت های هسته ای درصددند به گونه ای آپارتاید هسته ای ایجاد  کنند به همین دلیل اجازه نمی دهند کشورهای مستقل و خارج از محور غرب دارای تکنولوژی هسته ای باشند.

علاوه براین آمریکا و سایر کشورهای غربی از اهرم های مختلف برای اعمال فشارهای سیاسی و امنیتی بر کشورهای مخالف سیاستهای واشنگتن استفاده می کنند که در مورد ایران، آمریکا عمدتا از مسایل و فعالیت‌های هسته ای استفاده می کند و می کوشد با اتهام افکنی در مورد فعالیتهای هسته ای، جمهوری اسلامی ایران را وادار به تسلیم در برابر کاخ سفید کند.

«دیوید لئون هارت» کارشناس مسایل بین المللی در این باره می گوید: "برخلاف تصور آمریکا اعمال فشار بر کشورهایی مانند ایران، چین و روسیه که موضع ضد آمریکایی دارند نه تنها کارساز نیست بلکه منجر به ایجاد محور جدید شده است که در بسیاری از موارد فشارهای حداکثری آمریکا را نیز خنثی می کند."

اتهام افکنی ضد فعالیت‌های هسته ای ایران با اهداف کاملا سیاسی

تردیدی نیست که برای جهانیان کاملا آشکار شده است که فعالیت‌های هسته ای ایران کاملا شفاف است. به همین دلیل همواره همکاری های خوبی با آژانس بین المللی انرژی اتمی داشته است و بازرسان آن نیز بارها سلامت و شفاف بودن فعالیتهای هسته ای جمهوری اسلامی ایران را تایید کرده اند.

از اینرو هر گونه اتهام افکنی ضد این فعالیت‌ها کاملا سیاسی و غرض ورزانه است. به همین دلیل تهران نیز در گفت وگوهای هسته ای موسوم به برجام خواسته های منطقی خود را که مورد تایید طرف‌های مذاکره از جمله چین و اروپا می باشد به طرف آمریکایی ارایه کرده است، اما از آنجا که این کشور همواره سیاست یکجانبه گرایانه خود را در امور هسته ای دنبال می کند و انتظار دارد همه طرف‌ها فقط بله گو باشند می کوشد گفت وگوها را به شکست بکشاند.

تجربه ای که در مورد مذاکرات هسته ای شش جانبه کره شمالی نیز مشهود است.

«دیوید سنگر» کارشناس مسایل بین المللی می گوید: "آمریکا با تلاش برای تحمیل خواسته های خود به طرف مقابل نه تنها روند گفت وگوها را سخت تر می کند بلکه روند را از تعاملی خارج و تقابلی می کند که با ایجاد محورهای جدید، روند تقابلی برای خود واشنگتن هم سختتر می شود."

در هر حال، حمایت‌های جهانی از برنامه های هسته ای صلح آمیز جمهوری اسلامی ایران در حالی که این کشور همچنان زیر بمباران تبلیغات مسموم غرب قراردارد، بیانگر حقانیت تهران در پیگیری مطالبات برحق خود در فعالیت‌های هسته ای است و هرگز اجازه نمی دهد حقوق مشروع بین المللی اش در عرصه فعالیت‌های هسته ای تحت تاثیر زیاده خواهی های آمریکا و‌متحدانش پایمال شود.

در این شرایط انتظار جهانی از چین نیز این است که به عنوان کشور مسئولیت پذیر در عرصه جهانی در حمایت از حقوق مشروع کشورها در فعالیت‌های هسته ای صرفا به انتشار بیانیه اکتفا نکند بلکه با اقدامات عملی در همراهی با کشورهای تحت تحریم های آمریکا موجبات شکست یکجانبه گرایی واشنگتن را بیش از پیش فراهم کند تا امریکا به طور جدی موقعیت و قدرت محور شرق را در مخالفت با زورگویی های آمریکا و متحدانش درک کند.

نویسنده: مجید وقاری

117