ایران پرس: رهبر کره شمالی قانونی را امضا کرد که بر اساس آن این کشور به عنوان کشور هسته‌ای شناخته می‌شود.

«کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی قانونی را امضا کرد که بر اساس آن این کشور به عنوان کشور هسته‌ای شناخته می‌شود.

پارلمان کره شمالی نیز قانونی را که بر اساس آن این کشور به عنوان کشوری هسته‌ای شناخته می‌شود، تایید کرد.رهبر کره شمالی همچنین تاکید کرد که پیونگ یانگ هرگز با خلع سلاح هسته‌ای موافقت نخواهد کرد.

این اقدام رهبر و پارلمان کره شمالی پاسخی قاطع به درخواست اخیر دولت کره جنوبی است که به پیونگ یانگ پیشنهاد داد در ازای خلع سلاح هسته ای کره شمالی، دولت سئول آماده سرمایه گذاری صنعتی در کره شمالی است تا این کشور به سطح مطلوبی از درامد ملی برسد.

البته این پیشنهاد موضوع جدیدی نیست و دولتهای پیشین کره جنوبی نیز پیشنهادات مشابه داده بودند که از سوی کره شمالی رد شد.

واشنگتن پست در مقاله تحلیلی اخیر خود در مورد وضعیت شبه جزیره کره، فشار حداکثری کاخ سفید بر کره شمالی را شکست خورده عنوان و تاکید کرده است این کشور به سطحی از اعتماد به نفس و قدرت هسته ای رسیده است که از آن به عنوان قدرت بازدارندگی خود در برابر هر گونه تهدید آمریکا نام می برد .

کره شمالی رفتار آمریکا در منطقه را تهدیدی جدی برای امنیت خود می داند. به همین دلیل کره شمالی خود را ناچار به تقویت توان بازدارندگیش از جمله سامانه های موشکی و هسته ای می داند.

این در حالی است که آمریکا با اعمال شدیدترین تحریمها ضد پیونگ یانگ کوشیده است آنرا با شکست روبرو کند. حضور ناوگان دریایی آمریکا در آبهای پیرامونی کره شمالی و چین و استقرار موشکهای پیشرفته در کره جنوبی از جمله برنامه های نظامی واشنگتن در شرق آسیا است که کره شمالی از آن به عنوان تهدید امنیت ملی خود یاد می کند. از اینرو کره شمالی با اعلام اینکه کشور هسته ای است باب هر گونه گفتگو در مورد آن را که مکرر از سوی آمریکا مطرح می شود بست و نشان داد که برنامه های هسته ایش نه تنها قابل مصالحه و معامله نیست بلکه جامعه جهانی از جمله آمریکا بایستی به آن احترام بگذارند.

حسین آهن کارشناس مسائل بین المللی در این باره می گوید:«شبه جزیره کره به دو بخش صنعتی یعنی کره جنوبی و هسته ای نظامی یعنی کره شمالی تقسیم شده است .این در حالی است که طرف جنوبی می کوشد با استفاده از ضعف صنعتی کره شمالی، آن را با دادن وعده، تشویق به کنار گذاشتن برنامه های هسته ایش کند و این در واقع خلع سلاح پیونگ یانگ است»

در هر حال، آمربکا با ادامه تهدیدات کره شمالی نه تنها این کشور بلکه منطقه شرق آسیا را با چالشهای امنیتی مواجه می کند.کره شمالی نیز چاره ای جز تقویت قدرت بازدارندگیش در برابر آمریکا ندارد.

در همین حال رهبر کره شمالی برای اینکه نشان دهد برنامه های هسته ایش قابل مذاکره نیست و باید به عنوان کشور هسته ای احترام شود  قانون تبدیل کره شمالی به کشور هسته ای را امضا و پارلمان نیز آن را تایید کرد.

این موضوع هر گونه بهانه را از آمریکا سلب می کند که هرازگاهی خواهان گفتگو با پیونگ یانگ در مورد مسائل هسته ایش می شود. آمریکا تاکنون چندین توافق در مورد برنامه های هسته ای کره شمالی از جمله در چارچوب مذاکرات شش جانبه را به شکست کشانده است که نتیجه آن تقویت قدرت بازدادندگی کره شمالی است که اکنون به عنوان کشور هسته ای خود را معرفی  کرد.

119

نویسنده :مجید وقاری