ایران پرس: همزمان با افزایش تنش ها در منطقه جنوب شرقی آسیا، وزارت امور خارجه تایوان از ورود هیات پارلمانی آلمان به این جزیره خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، همزمان با افزایش تنش ها در منطقه جنوب شرقی آسیا، وزارت امور خارجه تایوان از ورود هیات پارلمانی آلمان به این جزیره خبر داد.

این نخستین سفر هیات نمایندگان بوندستاگ آلمان به جزیره تایوان از زمان آغاز شیوع کووید -۱۹ به شمار می رود.همزمان وزارت دفاع تایوان نیز در خبری اعلام کرد: 

نیروهای مسلح این جزیره روز یکشنبه، ۲۲ هواپیما و چهار کشتی جنگی ارتش چین را در حال نزدیک شدن به منطقه شناسایی کرده اند.

بر اساس خبر منتشر شده توسط وزارت دفاع تایوان، هشت فروند از هواپیماهای شناسایی شده از به اصطلاح «خط میانی»  تنگه تایوان - که به عنوان مرز دریایی غیررسمی بین این جزیره و سرزمین اصلی چین معرفی شده است - عبور کرده اند.

تردیدی نیست که سفر هیات پارلمانی آلمان به تایوان در راستای حمایت از سیاست های تحریک آمیز آمریکا در جنوب شرقی آسیا صورت گرفته است. اساسا مقام های کاخ سفید با وارد کردن فشار بر دولت های اروپایی ، تلاش می کنند تا این دسته از دولت ها را با منافع آمریکا در مناطق مختلف جهان همراه کنند. به دلیل فشارهای آمریکا به دولت های اروپایی، مشخص نیست که حمایت های این دسته از دولت ها از جمله سفر جاری هیات پارلمانی آلمان به جزیره تایوان با رضایت دولت برلین در دستور کار قرار گرفته باشد. اوضاع در اطراف تایوان پس ازآن تشدید شده است که خانم نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در اوایل ماه اوت سال جاری میلادی، از این جزیره بازدید کرده است. چین - که تایوان را بخشی از خاک خود می داند - در پی سفر نانسی پلوسی مانورهای گسترده ای را در مجاورت جزیره تایوان تدارک دیده است. بعد از آمریکا، چندین کشور از جمله فرانسه، لیتوانی، ژاپن و اخیراً آلمان نیز هیات هایی را به این جزیره اعزام کرده اند که این رفتارها، باعث افزایش تنش در تنگه تایوان شده است.

بدیهی است که به دلیل سیاست های مغرضانه، تحریک آمیز و دوگانه در عرصه های سیاست بین المللی، از نگاه دولت های مستقل جهان، دولت آمریکا در زمره کشورهای منفور جهان قرار گرفته است. در عین حال، آمریکا که از لحاظ اقتصادی از برخی از کشورهای مستقل جهان نظیر چین بسیار عقب افتاده است، با درگیر کردن این دسته از کشورها نظیر چین تلاش می کند تا با تحمیل هزینه های نظامی و سیاسی، سرعت رشد و توسعه اقتصادی این دسته از کشورها را کُند، کند. بدون شک، چین در راس کشورهایی قرار دارد که از لحاظ اقتصادی و صادرات انواع محصولات مورد نیاز در جهان در رتبه نخست قرار گرفته است. به همین دلیل، هر گونه اقدام تحریک آمیزی از سوی دولت آمریکا علیه چین ممکن است.

در همین راستا باید گفت: دولت آمریکا در طول بیش از هفت دهه گذشته که از جنگ جهانی دوم سپری شده، همواره تلاش کرده است تا با جا به جایی مرزهای دیگر کشورها، سیاست های درازمدت خود را در مناطق استراتژیک جهان برنامه ریزی کند. اما در شرایط فعلی، این امکان از آمریکا گرفته شده است. زیرا دولت های قدرتمندی در جهان شکل گرفته اند که مانع اجرای سیاست های استعماری آمریکا و انگلیس در مناطق مختلف جهان می شوند. در همین ارتباط ، خانم ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه و دیپلمات کهنه کار و با تجربه و صاحبنظر روس در امور سیاسی در کانال تلگرامی خود نوشت:  

«آلمان و برخی از کشورهای اروپای شرقی در طول چند دهه اخیر، به ‌لطف طرح «بازترسیم» آمریکا، مرزهای خود را تغییر داده و بدین ترتیب دارای مرزهای فعلی شده اند».   

در حقیقت، چنین به نظر می رسد که مقام های آمریکا همچنان در تلاش هستند تا با حمایت از تاسیس کشورهای جدید ، حامیان خود را در محافل بین المللی افزایش دهند. با وجود این، بعید به نظر می رسد، آمریکا بتواند اهداف و خواسته های خود را در برخی از مناطق مهم جهان نظیر جنوب شرقی آسیا محقق سازد. زیرا خواسته های آمریکا نامشروع و غیرقانونی تلقی می شوند. پیش از تجزیه چین، آمریکا موضوع تجزیه روسیه، برخی از کشورهای غرب آسیا به ویژه ترکیه را نیز در دستور کار قرار داده بود. اما این تلاش های کاخ سفید نه تنها به نتیجه نرسیده است، بلکه در آینده نیز دستاوردی برای مقام های کاخ سفید در پی نخواهد داشت.

119

نویسنده: محمد علی طالبی