ایران پرس: «حکمت حاجی اف» دستیار رئیس جمهوری آذربایجان ، از مواضع اخیر علی اکبر ولایتی مشاور مقام معظم رهبری درباره روابط تهران- باکو و مشترکات بی شمار دو کشور اسلامی و همسایه تمجید ، استقبال و قدردانی کرد.

«حکمت حاجی‌اف» که ریاست بخش سیاست خارجی نهاد ریاست جمهوری آذربایجان را نیز به عهده دارد ، گفت: «باکو سخنان آقای "علی اکبر ولایتی" درباره میراث تاریخی، مذهبی، فرهنگی و سنن مشترک مردم ایران و جمهوری آذربایجان و در کل نظرات ایشان درباره روابط دو کشور را مثبت ارزیابی و از آن قدردانی می‌کند».

این سیاستمدار آذری همچنین اعلام کرد:«جمهوری آذربایجان همواره علاقه مند به گسترش روابط با جمهوری اسلامی ایران بر اساس احترام و اعتماد متقابل بوده و این مهم همچنان ادامه دارد».

این نخستین بار نیست که مقام های دولت الهام علی اف پس از تلاش های دامنه دار برای تخریب روابط با ایران به منظور خوش خدمتی به بیگانگان، به موضوع گسترش روابط متمرکز می شوند و خود را علاقه مند به عادی سازی رابطه با ایران معرفی می کنند.

اظهارات "حکمت حاجی‌اف" در حالی است که رسانه های تحت اداره دولت "الهام علی اف" همچنان به ایران ستیزی و دین ستیزی ادامه می دهند و تلاش مضاعفی به کار گرفته اند تا در تبلیغات رسانه ای، رژیم نژادپرست اسرائیل را دوست مردم مسلمان و شیعه جمهوری آذربایجان قلمداد کنند.

در عین حال ، دولت "الهام علی اف" به رغم امضای ده ها توافقنامه امنیتی با ایران، رژیم نژادپرست اسرائیل را به حاشیه مرزهای مشترک با ایران کشانده و بخش های مهمی از اراضی هم مرز با ایران در خاک جمهوری آذربایجان را به رژیم صهیونیستی واگذار کرده است. بدیهی است که این اقدامات دولت "الهام علی اف" با حسن همجواری و یا دوستی کشورهای همسایه مطابقت ندارد.

ناگفته نماند که در پی بروز برخی شایعات مبنی بر قصد ایران برای حمله به جمهوری آذربایجان، "علی اکبر ولایتی" مشاور رهبر معظم انقلاب اسلامی در امور بین الملل و صاحبنظر در امور کشورهای همسایه و مسائل منطقه و جهان، در یادداشتی، با اشاره تمایل ایران به برقراری رابطه ای مطلوب با دیگر کشورها، علی الخصوص کشورهای همسایه، تاکید کرد: «تمامی اقوام ایرانی با یکدیگر پیوند خورده اند و هر ایرانی یک آذری، کرد، لر، مازنی، گیلانی و اصفهانی است و کسی نمی تواند اقوام ایران زمین را به جان یکدیگر بیندازد».

"علی اکبر ولایتی" همچنین تصریح کرد: «ایران هیچ‌گاه چشم طمع به کشورهای همسایه خود ندارد». دکتر "علی اکبر ولایتی" در یادداشت خود نوشت: «در هفته‌های اخیر برخی از روی ناآگاهی و برخی از روی غرض‌ورزی شایع کردند که ایران می‌خواهد با جمهوری آذربایجان بجنگد، این ناجوانمردانه‌ترین تهمت به ایران است».

این موضع "علی اکبر ولایتی" به معنای آن است که اگر ایران چشم طمع به اراضی جمهوری آذربایجان داشت! ، چرا در سال ۱۹۹۱ میلادی استقلال این کشور را به رسمیت شناخته است. ایران از نخستین کشورهایی بود که استقلال و تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان را به رسمیت شناخته است.

ایران در طول سه دهه گذشته نیز علاوه بر حمایت از استقلال و تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان، همواره در این زمینه از حامیان دولت و مردم مسلمان شمال ارس بوده است.

با وجود این، برخی از سیاستمداران ناآگاه در باکو و رسانه های برخی از کشورهای مغرض در منطقه، همچنان به تبلیغات دروغین علیه روابط رو به رشد ایران و جمهوری آذربایجان اقدام کرده و به سمپاشی در این روابط مشغولند.

در همین ارتباط ، اخیراً ستون‌نویسی در روزنامه ترکیه‌ای دِیلی صباح (Daily Sabah) در مقاله‌ای چنین آورده است: «هدف جدید ایران، جمهوری آذربایجان است. زیرا اگر جمهوری آذربایجان قدرتمندتر شود، این احتمال وجود دارد که آذری‌های ایران از تهران به طرف باکو چرخش کنند».

این تبلیغات ضد ایرانی در رسانه های وابسته به دولت آنکارا و تلاش مستقیم به منظور ضربه زدن به روابط تهران و باکو قلمداد می شود. این دسته از رسانه ها ، مدام به این تبلیغات ضد ایرانی در رسانه های منطقه ادامه می دهند و با انتشار این مقالات در رسانه های باکو، روح مردم مسلمان شمال ارس را جریحه دار می کنند.

در همین زمینه ، دکتر "علی اکبر ولایتی" در مقاله خود آورده است: «آن‌ که این مقاله نادرست را نوشته، یا فردی غیرمطلع است و سهواً چنین حرف غیر واقعی را منتشر کرده و یا مطلع است، اما از جایی مأمور است که چنین دروغی را تبلیغ کند».

به هر حال ، با تمامی فراز و نشیب های جاری در روابط تهران و باکو، ایران همواره دست دوستی به سمت تمامی کشورهای همسایه به ویژه جمهوری آذربایجان دراز می کند و قصد دارد تا به این طریق روابط خود را با کشورهای همسایه بیش از پیش تعمیق ببخشد.

در حالی که تردیدی وجود ندارد تا زمانی که برخی بیگانگان با نوشتن یک مقاله امکان آسیب وارد کردن به روابط دو کشور اسلامی و شیعه در شمال و جنوب ارس را در اختیار داشته باشند، گسترش روابط تهران و باکو مدام با چالش های جدی مواجه خواهد بود.

نویسنده: محمد علی طالبی 

 112

 بیشتر بخوانید: 

ادعای جمهوری آذربایجان: بازداشت پنج تن به اتهام جاسوسی برای ایران

نیکزاد: اظهارات رئیس جمهور آذربایجان مبنایی ندارد/ نوه نمی تواند منکر پدربزرگ شود

حضور سفیر ایران در وزارت‌ خارجه آذربایجان

اعتراض شدید ایران به جمهوری آذربایجان

واکنش کنعانی به اظهارات رئیس جمهور آذربایجان