ایران پرس: رئیس شورای اروپا در سفر رسمی به چین با «شی جین پینگ» رئیس جمهوری این کشور دیدار و گفت وگو کرد.

«شارل میشل» در این دیدار از شی جین پینگ خواست از نفوذ پکن بر روسیه برای توقف جنگ اوکراین استفاده کند.

این درخواست بالاترین مقام اروپا از رئیس جمهوری چین بیانگر ناکامی غرب در حمایت از اوکراین در برابر روسیه است. اروپا به همراه آمریکا از تمام ابزارها و اهرم های خود بخصوص تحریم ها در تمامی بخش‌ها ضد روسیه در بحران اوکراین استفاده کرده اند تا مسکو را در ابن بحران به شکست بکشانند اما سفر رئیس شورای اروپا به چین و درخواست از این کشور برای استفاده از نفوذش بر چین برای توقف جنگ اعتراف غرب به شکست جمعی در برابر روسیه است.

«کنستانتین ورونتسوف» کارشناس مسائل بین المللی در روسیه در این باره می گوید: "غرب تا حتی انواع ماهواره های خود را نیز در اختیار اوکراین قرار داده است. این روندی بسیار خطرناک است که به اطلاع سازمان ملل هم رسیده است."

همزمان با سفر میشل به چین، جنگنده بمب افکن های این کشور و روسیه پروازهای مشترک انجام دادند که نوعی نمایش قدرت و همگرایی و اتحاد پکن و مسکو در برابر غرب است. اگر چه کره جنوبی اعلام کرده است که حریم هواییش نقض شده است، اما روسیه با رد این ادعا اعلام کرد: حریم هوایی هیچ کشوری نقض نشده است.

آمادگی چین و روسیه برای  هر گونه تهدید احتمالی از سوی ناتو

هر چند روسیه و چین از اتحاد نظامی سخن نمی گویند، اما اجرای برخی برنامه های نظامی میان دو کشور نشان می دهد خود را برای هر گونه تهدید احتمالی از سوی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) آماده می کنند. زیرا ناتو در گسترش حوزه جغرافیایی خود بسیار مصمم است و بحران اوکراین نیز ناشی ار سماجت آمریکا برای عضویت اوکراین در سازمان ناتو بود که روسیه بارها در مورد تهدید امنیتش از سوی ناتو هشدار داده بود.

«علی بیگدلی» کارشناس مسایل بین المللی در این باره می گوید: "روسیه از ناحیه گسترش ناتو تا مرزهایش به شدت احساس تهدید می کند و چین نیز در آبهای دریای جنوبیش از ناحیه ناوگان آمریکا که مدام در منطقه حضور دارند شرایط مشابهی دارد به همین دلیل مسکو و پکن تهدیدات مشترک دارند و خود را برای هر وضعیتی آماده می کنند."

در هر حال، سفر شارل میشل به چین در حالی که اروپا در آستانه فصل سرما قرار دارد بیانگر ضعف شدید اروپا در برابر هر گونه ادامه بحران اوکراین و تاثیر آن بر وضعیت انرژی است که افکارعمومی اروپا را ضد سیاست‌های حمایتی اروپا از آمریکا در بحران اروپا بر خواهد انگیخت.

این بدان معنا است که افکار عمومی در اروپا بحران اوکراین را دام واشنگتن برای اروپا می دانند که با کشاندن دو طرف به جنگ اکنون اروپا را در شرایط سخت تحریمی در بخشهای مختلف و بر هم خوردن شرایط زندگی آنها شده است.

به همین دلیل رئیس شورای اروپا را به چین کشانده است تا از این کشور بخواهد برای توقف جنگ در اوکراین تلاش کند. این احتمال که کشورهای اروپایی نیز تصور طولانی شدن جنگ را نداشتند دور از ذهن نیست، زیرا انها تصور می کردند که بحران اوکراین منجر به ناآرامی در روسیه ضد «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری این کشور خواهد شد. اما مدیریت بحران اوکراین از سوی وی باعث شد نوک پیکان این بحران به سمت غرب بخصوص کشورهای اروپایی برگردد که آنها را در شرایط دشواری برای قانع کردن افکار عمومی خود برای ادامه آن قرار داده است.

نویسنده: مجید وقاری

117